Αρχική > Ελλάς, ΘΥΜΌΣ_ΜΈΝΟΣ_ΟΡΓΉ!!!, ΜΜΕ, Οικονομία > (UP_DATED, διαρκώς) Προς υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank των Speckhard & Λαυρεντιάδη

(UP_DATED, διαρκώς) Προς υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank των Speckhard & Λαυρεντιάδη

****UP_DATED13, 19/8: «Συμμαχία προθύμων» τραπεζών σπεύδει να σώσει την Proton 

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ 

&  ΑΛΛΩΝ ΕΠΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ

Σεισμός 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard, τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει, ως μη εκτελεστικός. Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. 

@@@                  

 UP_DATED διαρκώς: 

****UP_DATED1, 30/8: «Οι αμαρτωλές βαλίτσες με το χρήμα…»

****UP_DATED2: Ανακοίνωση Λαυρεντιάδη

****UP_DATED3, 31/8: Πώς εξαφανίσθηκε η υπόθεση Proton Bank από τα ΜΜΕ/e-Ε

****UP_DATED4, 1/8: «Η κουμπαριά της Ρroton Βank» + «Ο Μάνος ξέρει…»

****UP_DATED5: Η περί «υπεξαίρεσης» κατηγορία δεν αφορά περιουσία τής                                                       Proton Bank

****UP_DATED6: Δάνεια προς τον όμιλο Alapis κατέληγαν σε φυσικό πρόσωπο

****UP_DATED7, 2/8: Κρατική στήριξη με υπέρβαση 92 εκατ. ευρώ, («Ε»)

****UP_DATED8: Απάντηση Βενιζέλου στην «Ε»

****UP_DATED9: ««Συγκρότηση ομάδας» για το ξέπλυμα συγκοινονούντων                                                          δοχείων»                                                                                                                  Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

****UP_DATED10, 3/8: ΤΑΝΙΣΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ [επαγγελματικό βιογραφικό] 

****UP_DATED11, 4/8Εκ των υστέρων νομιμότητα!

****UP_DATED12, 5/8: Κρεσέντο κινδυνολογίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα +  Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση της Alapis

 ****UP_DATED13, 19/8«Συμμαχία προθύμων» τραπεζών σπεύδει να σώσει την Proton 

 ****UP_DATED14, 29/9Ο Λαυρεντιάδης πήρε 1,5 δις, επιστρέφει 51 εκατ., και όλα …”μέλι γάλα”: ΤΕΛΟΣ δίωξις ΛΛ”* (!) – Ενδιαφέρον εξαγοράς από ελληνοαμερικανικό fund**

****UP_DATED, 15, 9/11: Εντολή για δέσμευση λογαριασμών και μετοχών του Λαυρεντιάδη

++++ 

ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ- ΕΙΠΑΝ & ΞΑΝΑ- ΕΛΑΛΗΣΑΝ: 

Να προσέχετε, ΠΑΝΤΑ, τις ημερομηνιο- χρονολογίες των σχολίων
@
Το προτονιο  ο λαυρεντης και τα μμε
 
1/1/2010 13:18 από JOHNFAY

Καλημερα σε ολους και καλη χρονια αλλα και 10ετια

Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, όπως ο Α. Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο Τρύφων Κολίντζας (παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους τον Αύγουστο του 2010), ο Αθ. Παπασπηλιού, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης.

Στην απόφαση της Αρχής, ο πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, αναφέρει ότι από έρευνα που διεξάγεται και από πόρισμα ελέγχου, που ήδη έχει συντάξει η Α’  Μονάδα της Αρχής, «συντρέχει νόμιμος λόγος και κατεπείγουσα ανάγκη για απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 7 μελών του Δ.Σ. της Proton Bank».

Το σοκαριστικό είναι ότι στην ίδια απόφαση που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών γράφεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».

Εκτός, πάντως, από την απαγόρευση κίνησης των λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και των υπολοίπων επτά, μπλόκο τίθεται στην πώληση μετοχών από μέρους τους, στη ρευστοποίηση χρηματοπιστωτικών-επενδυτικών προϊόντων, καθώς και στο άνοιγμα θυρίδων με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τους ίδιους.

Οι τράπεζες θα πρέπει να εκτελέσουν την παραγγελία αυτή, η οποία φαίνεται ότι έχει φτάσει ώς και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς «απαγορεύει την εκποίηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση» οκτώ ακινήτων που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσηςίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος, ενώ το πόρισμα ελέγχου οδεύει προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς πτυχές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της καταγγελίας, η έκταση της διαφθοράς κ.ά.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι οι χθεσινές αλλαγές στο Δ.Σ. της Proton Bank και ειδικότερα η αντικατάσταση του κ. Αθανάσογλου από τον κ. Γ. Τανισκίδη (τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Millennium) συναρτώνται ευθέως με το έγγραφο της Αρχής και τις επικείμενες διώξεις. Βεβαίως αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Proton παραμένει ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ Daniel vem Speckhard.

Αξιόπιστες πηγές φέρουν θορυβημένη την ΤτΕ από τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην Proton Bank και αναμένονται από μέρους της αποφάσεις διοικητικών μέτρων και εποπτείας.

Πάντως, στην αγορά χθες διακινούνταν το σενάριο ενδεχόμενου γάμου της Proton με τη Millennium, με αφορμή την έλευση στην πρώτη του κ. Τανισκίδη, επικρατούσε χρηματιστηριακή ευφορία, όμως στην αντίθετη κατεύθυνση έβαιναν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Proton. *

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=297688

****UP_DATED1: 

ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ: «Οι αμαρτωλές βαλίτσες με το χρήμα…»
30/07/2011
  

 Το 2007 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων όταν αποκαλύφθηκε όλη εκείνη η επιχείρηση λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων με τα προηγμένα πιστωτικά εργαλεία , που είχαν εφεύρει τα σαΐνια των ισχυρών διεθνοποιημένων αμερικανικών και εγγλέζικων Τραπεζών, πολλοί είχαν διακρίνει εγχώριους διαμεσολαβητές σε μικρά ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Σε ορισμένα απ’ αυτά, που είχαν προκύψει από συνενώσεις εταιριών χαρτοφυλακίου και κανείς δεν διερωτήθηκε πως τους επετράπη, μεσουρανούσαν τραπεζίτες με βαλιτσάκια, κάτι λεβέντες με ακριβά γούστα, που όλα τα έσφαζαν και όλα τα μαχαίρωναν.
Ήλθαν στο φως τότε ασυνήθιστες πράξεις και συναλλαγές, κατεγράφησαν κινήσεις συνενοχής,αλλά η έρευνα κόλλησε καθώς ορθώθηκαν εμπόδια και προσφέρθηκε προστασία από τα δώματα της αμαρτωλής νεοδημοκρατικής εξουσίας, η οποία διατηρούσε δεσμούς, είχε πρωταγωνιστήσει στο κόλπο και προφανώς απήλαυσε αγαθά και δυνατότητες.
Ο καιρός παρήλθε, αλλά εκείνες οι τραπεζούλες συνέχισαν να παίζουν παίγνια κάθε λογής, χωρίς κανείς να νοιάζεται για τα πρόσωπα, τα οποία επέμειναν να προκαλούν με τις πράξεις τους.
Λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση, απέκτησαν μεγαλομέτοχο απαστράπτοντα, διακριθέντα στον χρηματιστηριακό τζόγο, ένα κεφαλαιούχο που αγόραζε ότι πετούσε και ότι κολυμπούσε και ήθελε πέραν των άλλων να εξουσιάσει από το φάρμακο μέχρι τα Μέσα Ενημέρωσης. Πολλοί ενθουσιάστηκαν, αστέρες της πολιτικής λιγώνονταν στο πέρασμά του και ορισμένοι άρχισαν τους τεμενάδες.
Οταν μάλιστα ανέλαβε την προεδρία της τραπεζούλας πρώην αμερικανός πρέσβης τότε όλοι ένοιωσαν ασφαλέστεροι. Μόνο που μετά από λίγο οι διευθύνοντες σύμβουλοι έφευγαν νύχτα, χωρίς πάλι κανείς να συγκινείται. Ούτε οι αρμόδιες αρχές νοιάστηκαν. Η Τράπεζα της Ελλάδος που τόσα και τόσα κάνει εκεί, δεν έβλεπε, ούτε ρώταγε.
Μόνο κάτι παλιοί και έμπεδοι της τραπεζικής αγοράς προφήτευαν στην ακμή της δόξας του, πως όταν σκάσει ο γίγαντας των φαρμακαποθηκών και ο κολλητός του ατσαλάκωτου της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί θα χαθούν και ορισμένοι θα πάνε φυλακή.
Έδωσε και πήρε, και το πλήρωμα του χρόνου ήλθε. Την Παρασκευή αρχή καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος» ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα σε βάθος στην τραπεζούλα, καθώς διαπίστωσε ασυνήθεις πράξεις και συναλλαγές και ακόμη μετέδωσε πως δέσμευσε καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία μεγαλομετόχων και στελεχών της.
Κάποιες άλλες Τράπεζες ενημέρωσαν την Αρχή, ως όφειλαν, γι’ αυτές τις πράξεις και έτσι κινήθηκε η σχετική διαδικασία.
Κατά μια εκδοχή ο αμαρτωλός αυτός κύκλος μετέφερε μετρητά, εκατομμύρια ευρώ σε βαλίτσες, από Τράπεζα σε Τράπεζα. Ενας Θεός ξέρει πως και γιατί. Ορισμένοι σιγοψιθυρίζουν ότι φυγαδεύθηκαν από την τραπεζούλα κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Να δούμε τώρα θα κουκουλωθεί κι αυτό το σκάνδαλο, όπως εκείνο των δομημένων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε τούτους τους καιρούς της δυστυχίας δεν χωρούν προστασίες. Εκτός κι αν άλλαι αι βουλαί του Κυρίου…

akarakousis@dolnet.gr

Πηγή: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=413271

 

****UP_DATED2:  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ 

 
UP_DATED3, 31/8 Πώς εξαφανίστηκε η υπόθεση Proton Bank

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/08/01/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-proton-bank/

@@@ 

****UP_DATED4, 1/8: «Η κουμπαριά της Ρroton Βank» + «Ο Μάνος ξέρει…»

Ioulianos, (: σχόλιο στο παραπάνω ποστ)

Η κουμπαριά της Ρroton Βank
Η αποχώρηση του κ. Λ. Λαυρεντιάδη από το διοικητικό συμβούλιο της Ρroton Βank και η μείωση του ποσοστού του στην τράπεζα συνοδεύτηκαν από μια έκπληξη που προκάλεσε ακόμη περισσότερα ερωτήματα όσον αφορά τις κινήσεις του δραστήριου επιχειρηματία, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να διακόψει κάθε- εμφανή τουλάχιστον- επιχειρηματικό δεσμό με την Ελλάδα. Τη θέση του προέδρου του κ. Λαυρεντιάδη στο διοικητικό συμβούλιο της Ρroton Βank τοποθετήθηκε ο κ. Ντάνιελ Βερν Σπέκχαρντ, μέχρι πρότινος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας!
http://www.tovima.gr/finance/finance-international-news/article/?aid=382850

Επίσης επί υπουργίας Μάνου μεγαλούργησαν οι Ηλίας Λιανός που τοτε εκπροσωπούσε την τράπεζα Mitsubishi, και ως δια μαγειας ο δανεισμός του κράτους άρχισε να μετατοπίζετε από την δραχμή στο γιεν.
Ο υπουργός Μάνος σαν συμβούλους αποκρατικοποιήσεων είχε τους:
Γιώργος Παπαμαρκακης [Ακρόπολις χρηματιστηριακή], κουμπάρος του Μητσοτάκη, Αντώνης Αθανασόγλου [PROTON BANK] με αντιπρόεδρο τον Λιανό, Χ Αδαμοπουλος [JP Morgan], Πετρος Δουκας υφυπουργός και Γιώργος Αλογοσκουφης ταπεινός σύμβουλος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ PROTON BANK ΞΕΚΙΝΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.
Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Ο ΜΑΝΟΣ ΞΕΡΕΙ…. 

Ηλίας Λιανός 

Παπαμαρκάκης

 ~~~~~~~~

****UP_DATED5, 1/8Η περί «υπεξαίρεσης» κατηγορία δεν αφορά περιουσία τής                                                  Proton Bank

«Δεν διαφαίνεται ότι η περί «υπεξαίρεσης» κατηγορία αφορά την περιουσία της τράπεζας και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος πρόκλησης περαιτέρω ανησυχίας«, υπογραμμίζει η Proton Bank με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί δικαστικής εμπλοκής της τράπεζας και πρώην μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου σε υπόθεση υπεξαίρεσης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Proton τονίζει πως ελέγχεται στο πλαίσια πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος για το επίπεδο κανονιστικής συμμόρφωσής της ως προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από διατάξεις σχετικές με την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνει, δε, πως εντός της ορισθείσης από την ΤτΕ προθεσμίας θα εκθέσει τις απόψεις της επί του σχετικού πορίσματος.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η Διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε συνεχή επαφή και αρμονική συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και είναι έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί για πρόληψη ή/και καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής πράξεως.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/proton-bank-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%C2%AB%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82

@@@ 

UP_DATED6, 1/8: Δάνεια προς τον όμιλο Alapis κατέληγαν σε φυσικό πρόσωπο

«Μέσω δανείων της Proton Bank προς εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικού προσώπου άμεσα συνδεδεμένου με τον επιχειρηματία και βασικό τους μέτοχο κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πραγματοποιήθηκε η υπεξαίρεση των 51 εκατ. ευρώ από την τράπεζα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Την περασμένη Παρασκευή που έγινε γνωστή η υπόθεση, ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ο κ. Γ. Τανισκίδης, πρώην επικεφαλής της Millennium Bank, η τοποθέτηση του οποίου επιβλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για το «συμμάζεμα» της κατάστασης.
Μετά από παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι ακόμη πρώην στελεχών της.

Η μετοχή της Proton Bank καταγράφει σημαντική πτώση τη Δευτέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, υποχωρώντας κατά 16%, ενώ η διοίκηση της τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν επηρεάζουν την ομαλή της λειτουργία.
 Πώς έγινε η υπεξαίρεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεξαίρεση έγινε μέσω χορηγήσεων της Proton Bank, η οποία έδινε δάνεια σε μικρές εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία ωστόσο κατέληγαν σε λογαριασμούς του κ. Δ. Μπίθαρη, στελέχους των επιχειρήσεων του κ. Λαυρεντιάδη.
Ο λογαριασμός αυτός αποτελούσε την αφετηρία για τη διακίνηση των κεφαλαίων από τράπεζα σε τράπεζα.

Παράλληλα, τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι τη Δευτέρα ο κ. Λαυρεντιάδης κατέθεσε σε προθεσμιακή κατάθεση τα 51 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι έχουν υπεξαιρεθεί, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.
@@@ 

UP_DATED7, 2/8Κρατική στήριξη με υπέρβαση 92 εκατ. ευρώ

Του ΜΠΑΜΠΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

Το ελληνικό Δημόσιο ενίσχυε και με το… παραπάνω την Proton Bank, την ίδια στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος ερευνούσε αντικανονικές συναλλαγές και η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος διαπίστωνε υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ και προέβαινε σε μέτρα κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου

Στις 14/1/2011 το Δημόσιο τοποθέτησε 100+20+20+20=160 εκατ. ευρώ στην Proton

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που χθες δήλωσε στην «Ε» ότι ήξερε το πρόβλημα στην Proton, φαίνεται ότι ήξερε κι άλλα: από έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τίτλο «Πρακτικό Δημοπρασίας για τοποθέτηση των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου» προκύπτουν τα εξής:

* Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στις 14/7/2011 η Δ49 Διεύθυνση Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Κρατικών Διαθεσίμων (που διαχειρίζεται δηλαδή όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια του κράτους), αυθημερόν και εκτάκτως τοποθέτησε 100 εκατ. ευρώ από το «πορτοφόλι» του ελληνικού Δημοσίου σε έντοκο λογαριασμό μιας ημέρας στην Proton Bank. Επισημαίνεται ότι στο έγγραφο ρητά αναφέρεται ότι η τοποθέτηση των 100 εκατ. ευρώ «έγινε κατόπιν εντολής μου ως υπουργού Οικονομικών μέσω του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πεντάζου, προς την εν λόγω διεύθυνση, κατόπιν συνεννόησής μου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. τον Γιώργο Προβόπουλο)…».

Στο ίδιο πρακτικό ο υπουργός αναφέρει ότι για την κατάθεση έλαβε υπόψη «το πλαίσιο στο οποίο ζητείται να λειτουργήσουν οι τράπεζες σήμερα», την ανάγκη «διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα», την «επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests (σ.σ. τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 15/7, μόνο που στα tests δεν συμμετείχε η Proton Bank), καθώς και τους «υφιστάμενους λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος».

* Αξιοσημείωτη, ωστόσο, είναι η στάση δύο υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Δ49 που υπογράφουν στο πρακτικό της εν λόγω έκτακτης κατάθεσης των 100 εκατ. ευρώ στην Proton, που αναφέρουν ότι διαφωνούν με τη διενέργεια της έκτακτης τοποθέτησης. Πρόκειται για το διευθυντή Στ. Μαραβελάκη και τον εισηγητή Κ. Αναγνωστόπουλο που αιτιολογούν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι διαφωνούν «για τη διενέργεια της ανωτέρω έκτακτης τοποθέτησης επειδή:

α) υπερβαίνει το ύψος των ορίων τοποθέτησης (50% των ιδίων κεφαλαίων) που έχει θεσπισθεί, κατά 92 εκατ. ευρώ,

β) η ανωτέρω τράπεζα μετά δυσκολίας επέστρεψε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ λήξης 14/7, ενώ μας ειδοποίησε για την αντικειμενική αδυναμία επιστροφής ποσού από τοποθετήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ λήξης 15/7/2011 (σ.σ. από προηγούμενες καταθέσεις, όπως θα δείτε παρακάτω),

γ) φήμες της αγοράς δείχνουν ισχυρά προβλήματα ρευστότητας στην εν λόγω τράπεζα, με αποτέλεσμα η πρόσθετη τοποθέτηση να αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου περαιτέρω».

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της Proton Bank στις 31/3/2011 τα ίδια κεφάλαιά της ήταν 280 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η τράπεζα πέραν της υπερμεγέθους ταμειακής ένεσης των 100 εκατ., την ίδια μέρα (14/7) είχε δεχθεί καταθέσεις από τα διαθέσιμα του Δημοσίου επιπλέον 60 εκατ. ευρώ, «σπασμένα» σε 20 εκατ. για 4, 5, και 6 μέρες αντίστοιχα. Δηλαδή, στην τράπεζα είχαν κατατεθεί σε μία ημέρα 160 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή μπορούσε να δεχτεί μέχρι 140 εκατ. ευρώ (που είναι το 50% των ιδίων κεφαλαίων). Τα στελέχη του ΓΛΚ, πάντως, κάνουν λόγο για υπέρβαση του ορίου κατά 92 εκατ. ευρώ, διότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν κατατεθεί στην τράπεζα και άλλα χρήματα από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου.

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη επιχείρησε να δημοσιοποιήσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Δημ. Γεωργακόπουλος, (To Μώλυ: ναι, ναι, αυτός ο περίεργος, που βρίσκει τα έγγραφα- ντοκουμέντα στα …σκουπίδια), πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, υπόψη του οποίου περιήλθαν οι πληροφορίες και τα έγγραφα. Ο ίδιος δηλώνει στην «Ε» ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελ. Ράικου από τις 16/7/2011.

Το πρακτικό για την τοποθέτηση των 100 εκατ. ευρώ, με τις χειρόγραφες διαφωνίες των υπηρεσιακών στελεχών 

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=298393

 $$$$$
 
UP_DATED8, 2/8: Απάντηση Βενιζέλου στην «Ε»
 
«Λυπάμαι που η Ελευθεροτυπία αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά μίας τράπεζας, όπως η Proton Βank και συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που ελέγχονται για την τέλεση παράνομων πράξεων.Μέριμνα και ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών , όπως και της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η σταθερότητα και ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος. Η δήλωσή μου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές, έχει πολύ πρακτικό περιεχόμενο για τους καταθέτες και γενικά για τους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, τη διοίκηση των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας (στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων ο Διοικητής και ο αρμόδιος Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) αποφασίστηκε να διατηρήσουν, τόσο το Δημόσιο όσο και οι άλλες τράπεζες, τα επίπεδα καταθέσεών τους στην Proton.
 
Aυτό έγινε τόσο πριν όσο και μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής Διαφάνειας για πράξεις που αφορούν φυσικά πρόσωπα και όχι το νομικό πρόσωπο της τράπεζας καθεαυτό. Ιδιαίτερα δε, πρέπει να σκεφθεί κανείς τη συγκυρία της 14ης Ιουλίου στην οποία αποφασίστηκε να διατηρηθούν οι καταθέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς επρόκειτο για την περίοδο ανακοίνωσης των stress test για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και βρισκόμασταν στην διαπραγμάτευση για τη διεθνή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς μεταξύ των μειζόνων και των ελασσόνων προκειμένου να κατανοήσει σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβαίνει το ελληνικό Δημόσιο και το εποπτικό σύστημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από το 2008 και μετά, το ελληνικό Δημόσιο έχει χορηγήσει στην Proton, με βάση τα μεγέθη της, κεφαλαιακές ενισχύσεις και εγγυήσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκ. ευρώ.
 
Τέτοιες ενισχύσεις, ανάλογα με το μέγεθός τους, έχουν χορηγηθεί σε όλες σχεδόν τις τράπεζες την ίδια περίοδο. Είναι συνεπώς αναγκαίο, για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της τράπεζας, ανεξαρτήτως μετοχικής σύνθεσης, διοίκησης και φυσικών προσώπων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτήν. Αυτή η στάση του Δημοσίου και των ελεγκτικών αρχών είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας προς το καταθετικό και επενδυτικό κοινό, ιδίως στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία».

~Την ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου συνοδεύει η δεύτερη σελίδα του σχετικού πρακτικού της 14ης Ιουλίου, η οποία όπως αναφέρει, περιλαμβάνει την αιτιολογία της απόφασης του ελληνικού δημοσίου. 

$$$$$
 
UP_DATED9: «Συγκρότηση ομάδας» για το ξέπλυμα συγκοινονούντων δοχείων
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Περιγραφή αδικημάτων οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνει το 5σέλιδο πόρισμα της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, με το οποίο δρομολογήθηκε χθες η ποινική αξιολόγηση της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, με εμπλεκόμενους το μεγαλομέτοχο της τράπεζας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και επτά τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.

Το πόρισμα περιγράφει: «Συγκρότηση ομάδας» (για τα επτά μέλη της διοίκησης της Τράπεζας που ήταν και στην Επιτροπή Πιστοδοτήσεων), της αποδίδει «διαρκή δράση» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 και «δόλο».

Ως «ηγετική φυσιογνωμία» της ομάδας εμφανίζει το βασικό μέτοχο της Proton Λ. Λαυρεντιάδη που ήταν και πρόεδρος του Δ.Σ. και ως βασικό αδίκημα καταδεικνύει την «υπεξαίρεση» σε βάρος των καταθετών της Τράπεζας αλλά και των λοιπών -αμέτοχων στα διοικητικά- μετόχων.

Σύμφωνα με τα όσα εντόπισε η Αρχή, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2010, όταν η Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της Proton χορήγησε με προνομιακούς όρους δάνεια σε εταιρείες που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονταν από τον Λ. Λαυρεντιάδη, όπως η Alapis. Το προνόμιο έγκειται στο επιτόκιο δανεισμού και πιθανώς και στις εγγυήσεις. Μέρος των δανείων αυτών, μέσα από αλλεπάλληλες μεταφορές χρημάτων, κατέληξε σε δύο εταιρείες χαμηλού προφίλ, συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη, γιατί αυτό εξυπηρετούσε τότε τον ίδιο.

Τα δάνεια λοιπόν των επιχειρήσεων χρησιμοποιήθηκαν για αλλότριους σκοπούς του επιχειρηματία.

Στο πόρισμα της Αρχής περιγράφονται οι διαδρομές του απολεσθέντος χρήματος, αλλά και η κατάληξή του. Υπάλληλος της Alapis, με δέκα επιταγές που εξαργύρωσε, εισέπραξε μετρητά που θεωρούνται «κρυμμένα» (αδίκημα ξεπλύματος). Οι επίμαχοι λογαριασμοί των δύο μικρών εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία ο υπάλληλος αποκόμισε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (πάνω από 33 εκατ. ευρώ).

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, όχι μόνο γιατί έχει εξειδίκευση σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος. Ο κ. Δραγάτσης εδώ και τρεις μήνες διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για την Alapis (ερευνώνται ενδείξεις χρηματιστηριακής απάτης, φορολογικά αδικήματα κ.ά.). Η αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες μετόχων της Alapis (με επίσης μεγαλομέτοχο, άμεσα ή έμμεσα, τον Λ. Λαυρεντιάδη) που ασφαλώς έχουν χάσει και χρήματα και την υπομονή τους βλέποντας την Καθαρή θέση της εταιρείας να χάνει περίπου 1 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο, παρά τις μαμούθ αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον εισαγγελέα συνδράμει κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που, εκτός της Alapis, ψάχνει τη Νεοχημική και τη ΒΦΛ, όλες εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη αρχικά, με τον ίδιον να αποχωρεί μεταβιβάζοντας πακέτα μετοχών σε funds ή σε φυσικά πρόσωπα του κύκλου του.

Η μεγάλη αυτή έρευνα είναι βέβαιο ότι θα πέσει σε συναλλαγές μεταξύ των εταιρειών αυτών που συμπεριφέρονται ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Πάντως, ως προς τα νομότυπα δάνεια της Proton που κατέληξαν στα χέρια του υπαλλήλου της Alapis (και αυτός ξέρει πού παρέδωσε τα μετρητά) ο εισαγγελέας φαίνεται ότι αρχικά θα απευθυνθεί στην ΤτΕ, ζητώντας της όλους τους ελέγχους που αυτή διεξήγαγε στην Τράπεζα.

Είναι προφανές ότι ελέγχεται και η ΤτΕ για το αν επόπτευσε την Proton, καθώς ο κ. Λαυρεντιάδης με το που απέκτησε τον έλεγχό της φαίνεται ότι ωφελήθηκε από δάνεια που πήραν άλλες εταιρείες μετοχικής και διοικητικής επιρροής του.

Επίσης θα ζητηθεί να καταγραφούν από την ΤτΕ όλες οι μέχρι σήμερα χορηγήσεις της Proton σε εταιρείες του πλέγματος Λαυρεντιάδη και θα αναζητηθεί η πορεία και η κατάληξη αυτών των δανείων.

Είναι προφανές ότι ο εισαγγελέας τελικά θα κρίνει αν συντελέστηκε υπεξαίρεση, απάτη, απιστία κ.ά., αδικήματα βαριά για ένα πρόσωπο που επιχειρηματικά εκτινάχθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, με το πολιτικό και οικονομικό σύστημα να βάζει γερές πλάτες.

&&&&   

Την περίοδο 2003-2009 ο κ. Λαυρεντιάδης είχε κορυφαίος παίκτης στο Χρηματιστήριο. Στο διάστημα αυτό είχε καταφέρει να γιγαντώσει τις εταιρείες του και να προσδώσει αξία στους μετόχους που τον ακολουθούσαν.

Υπήρχαν βεβαίως και οι αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι είναι δεν κέρδιζαν οι εταιρείες από τις υπεραξίες στις οποίες επένδυες αλλά μόνο ο ίδιος, αφού τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του έβαιναν μειούμενα λόγω της πληθώρας των τίτλων που εξέδιδε ύστερα από τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και γιατί ποτέ δεν μπορούσες να συγκρίνεις έναν ισολογισμό μιας χρήσης με έναν προηγούμενο, αφού πάντα τα μεγέθη ήταν ανόμοια, λόγω των πολλών εξαγορών και συγχωνεύσεων στις οποίες προχωρούσε στο ενδιάμεσο».

Ο Λ. Λαυρεντιάδης έγινε γνωστός στο ευρύ επενδυτικό κοινό τον Μάρτιο του 2003, όταν πέρασε τις πύλες της Σοφοκλέους η «Νεοχημική». Η εταιρεία με έδρα το Αιγάλεω ανήκε στην οικογένειά του και ο επιχειρηματίας είχε αναλάβει τις τύχες της όταν ήταν μόλις 18 ετών, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του.

Η εταιρεία που ως τότε παρήγαγε … φασόν απορρυπαντικά για μεγάλους διεθνείς οίκους αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και πωλήθηκε το 2008 στο Carlyle Group προς 19 ευρώ ανά μετοχή, όταν η τιμή εισαγωγής της ήταν 1,39 ευρώ.

Το αμερικανικό fund ξόδεψε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Νεοχημικής υποβάλλοντας και δημόσια πρόταση. Ο κ. Λαυρεντιάδης πώλησε στο peak την εταιρεία του και εισέπραξε σε προσωπικό επίπεδο περίπου 130 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος είχε αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη της Αlapis.

Το καλοκαίρι του 2007 η Αlapis ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση κεφαλαίου-μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα, ύψους 817 εκατ. ευρώ, και επιδόθηκε σε μια σειρά εξαγορές εταιρειών του κλάδου (ξεπέρασαν τις 19, μεταξύ αυτών και ο Γερολυμάτος), ώστε σήμερα να αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία μεταξύ ελληνικών εταιρειών και θυγατρικών πολυεθνικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Όταν έφυγε από την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2010, του είχε μείνει μόνο το 6,5% περίπου των μετοχών της Alapis.
 Η εξαγορά της Fashion Βox το 2010 ώστε να εισαγάγει τη ΒΦΛ στο ΧΑ δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το ΧΑ είχε πάρει την κατιούσα.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22287&Itemid=52

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΠΈΜΠΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2010

... Λαυρεντιάδης – ο αναχωρητής …

*
crimes on air
*

Τρέμουν τις απαγωγές (;)

… …

.. .. Η βόμβα όμως στον βαθιά προβληματισμένο επιχειρηματικό κόσμο, ήρθε με την απόφαση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού του στην Alapis στο συνεργάτη του, Mario Al-Jebouri.

«Φεύγει μόνιμα για το Λονδίνο» λένε από το περιβάλλον του. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος -όπως επισημαίνει και ο οικονομικός αναλυτής Στ. Χαρίτος- αφού από το 2007 η Alapis έχει προχωρήσει σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που συνολικά άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ. Τραπεζικοί κύκλοι που διατηρούν στενή επαφή με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τονίζουν ότι είναι απόφαση της οικογένειάς του να ζήσει πια σε μόνιμη βάση στο Λονδίνο. Μάλιστα, απ’ ότι λέγεται, ο ίδιος είχε θορυβηθεί ιδιαίτερα όχι μόνο από την τρομοκρατία αλλά και από τα περιστατικά απαγωγών που συνέβησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις των Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και Παναγόπουλου στην Αθήνα.

Μπορεί το Λονδίνο να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο στον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη, αλλά στην Ελληνική αγορά έχει προκαλέσει ιδαίτερη αίσθηση η αιφνίδια απόφαση του επιχειρηματία κ. Λ. Λαυρεντιάδη να προχωρήσει στην διακριτική αποχώρηση τόσο στην Alapis όσο και στη Lamda Partners, «πουλώντας» τις δύο εταιρείες στο «δεξί» του χέρι, το βουλγαρο-ιρακινής καταγωγής σύμβουλο επιχειρήσεων Mario Al-Jebouri (φωτό). Ο επιχειρηματίας από το εξωτερικό θα καλείται να κάνει κουμάντο και στις υπόλοιπες εταιρείες του στην Ελάδα, όπως η Proton Bank (31%) η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, καθώς επίσης και η Θρύλος ΑΕ, στην οποία διατηρεί το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

προσθήκη Stavrovelonies

έργα και επόμενες μέρες της ΝΕΠ …

*

… στο χώρο του Τύπου η εταιρεία ΝΕΠ τωνΛαυρεντιάδη – Κυριακίδη έχει ήδη αναστέλλει την έκδοση των περιοδικών Officiel, Officiel Home, Olive, Spiderman, Pokemon, Top Scorer κ.α.

Πολλοί έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για φούσκα στο χώρο των ΜΜΕ καθώς η εκδοτική εταιρεία, πριν από λίγο καιρό προχώρησε στο κλείσιμο των εφημερίδων «Σφήνα» και «Espresso Κύπρου».

Το μεγαλύτερο κακό είναι οτι η ΝΕΠ συμμετέχει με μικρά ή μεγάλα ποσοστά σε πολλά εκδοτικά συγκροτήματα και ομίλους και πολλοί φοβούνται ντόμινο δυσμενών εξελίξεων σε… πολλά «μαγαζιά». Ηδη έχουν υπάρξει διαρροές για δραστικές περικοπές ή ακόμη και για λουκέτο στην εφημερίδα Espresso και στον ραδιοσταθμό Flash

Θυμίζουμε οτι η ΝΕΠ Εκδόσεις κατέχει:

• Το 12,53% της Πήγασος Α.Ε. (ένεση ρευστότητας στον Μπόμπολα).

• Το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ.Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press).

• Το 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος (η εξαγορά έγινε εν αγνοία της οικογένειας Τεγόπουλου κάτι που είχε προκαλέσει την οργή της Μάνιας).

• Το 49% της Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (λίγο πριν το λουκέτο στην εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς).

• Το 100% του ραδιοσταθμού Flash FM (από τον Κόκκαλη).

• Το 100% της Athens News.

• Το 100% της Espresso (από Φιλιππάκη – Βαρδινογιάννη) και το espresso.gr

• Το 100% της Ισοτιμίας και το isotimia.gr

• Τη Daily Press σε ποσοστό 100% (L officiel Hellas, Jolie, L Oficciel Hommes, BBC Olive, Spectacular Spiderman, Μπομπ Σφουγγαράκης, Top Scorer, Spiderman and Friends, parents, Ντόρα, Pokemon, Hot Wheels (είναι αυτά που έκλεισε ή θα αναστείλει την έκδοσή τους).

• Το 100% του Sport TV (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 100% του Καναλιού «10 » (το πήρε από τον Γ. Τράγκα).

• Το 10% του ΣΚΑΙ FM και το 10% του Red FM

• Το 100% της αθλητικής «Score»

• Το portal Nooz.gr

• Το 50% των εκδόσεων «Επίκαιρα» (το πήρε από τις εκδόσεις Λιβάνη).

… ο Λαυρεντιάδης έφυγε, το «Veto» του Τριανταφυλλόπουλου έκλεισε …
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies 
$$$$$
 
ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΙΠΑΝ & ΕΛΑΛΗΣΑΝ:

perastikos είπε: 

η αναπηρία που ανεφέρθηκε είναι μάλλον υπερβολική αναφορά αφου η ρευματοειδή αρθρίτιδα που έχει o ανθρωπος στο ενα χέρι δεν του εχει δημιουργήσει κανένα εμπόδιο πουθενά, ούτε ιδιαίτερα εμφανής είναι. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εκανε το μπαμ το 2003 όταν η εταιριούλα που μόλις πριν 2-3 ειχε αναλάβει απο τον πατέρα του, με ετήσιο τζιρο γυρω στo 1,5 δισεκ. δραχμες τότε, την έμπασε στο χρηματιστηριο και μάζεψε τρελά για τα μεγέθη της, ποσά.

Ακολούθως εξαγόραζε μικρομεσαίες εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδος και με πωλήσεις απο την μία στην αλλη “φουσκωνε” τα μεγέθη τους… στόχος να δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο τζίρους για να προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού εισάγωντας την μία εταιρεία μετα την αλλη στο χρηματιστήριο… με αυτή την τακτική απεκόμισε νέα απίστευτα λεφτά και ουρά οι τραπεζίτες για να γίνονται αναδοχοι παρέχοντας νεα δάνεια για νέες επενδύσεις και εξαγορές!

Πρίν 18 μήνες περίπου, στην χρηματιστηριακη ευφορία, πούλησε την Νεοχημικη στην Carlyle Group (ένα από τα μεγαλύτερα fund παγκοσμίως με τεράστιες επενδύσεις και συμφέροντα σε εταιρείες οπλικών συστημάτων). Tότε οι ενοποιημένες πωλήσεις που κατέγραφαν οι διάφορες εταιρείες που ανήκαν στην Νεοχημική “εδειχναν” κατι παραπανω απο 500 εκατ. ευρω και το τιμημα της εξαγοράς «εκλεισε» στα 550 εκατ. ευρω cash.

Στο διάστημα αυτό η Carlyle Group διαπίστωσε οτι αγόρασε μια απίστευτα υπερκτιμημένη εταιρεία αφού αποκαλύφτηκε οτι το 40% του τζίρου της ήταν αέρας! Ουσιαστικά αυτή ήταν η «τρύπα» του τζίρου τον πρώτο χρόνο κιόλας από την εξαγορά. Τους τελευταίους μήνες ακούγεται οτι η Carlyle εχει κινήσει διαδικασίες αναστροφής της πώλησης, υπάρχει μία πονηρή μνεία στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας, άλλως θα καθίσουν τον Λου-Λου στο σκαμνί για απάτη! (Το Μώλυ: τα «απόνερα» αυτής της υπόθεσης είναι η σημερινή δίωξη. Δεν ξεχνάει, ΠΟΤΈ, το Κεφάλαιο…) Ειτε το θέλει είτε όχι ο Λαυρεντιάδης θα συμβιβαστεί, προφανως με ένα χαμηλώτερο τίμημα από αυτά που είχε εισπράξει και θα εμφανιστεί ως ο σωτήρας της εταιρείας και των εργαζομένων που στα χέρια των «άσχετων» Αμερικανών, κατέρρευσε σε λιγώτερο από 18 μήνες!

Απο τίς σοβαρότερες εξαγορές που έκανε ο Λου-Λου, με την ALAPIS που δημιούργησε στο μεταξύ, ηταν του Γερολυμάτου απο την οποία σήμερα και εν μέσω κρίσης αντλεί σοβαρά κέρδη. Οι κινήσεις με την είσοδο στον Ολυμπιακό και η πρεμούρα για αυξημένη παρουσία και έλεγχο σε στοχευμένα ΜΜΕ, κλάδοι αμφιβόλου επιχειρηματικής απόδοσης αλλά τεράστιας επιρροής, θα δείξει αν η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Ανεξάρτητα το τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ίδιο, ο Λαυρεντιάδης είναι πανέξυπνος, εχει ανεπτυγμένη αίσθηση του timing και διαθέτει τα guts για να κάνει στη ηλικία του ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Να σκεφτεί κανείς ότι είναι τέτοια η έκθεση των τραπεζών μαζί του όπου αν σπάσει κάποιος κρίκος στη αλυσίδα των δραστηριοτήτων του τότε μην εκπλαγούμε να δούμε να περιέρχονται μερικές εξ αυτών σε δεινή κατάσταση! (τα ανωτερω αποτελούν αποτύπωση πραγματικών γεγονότων για όσους είναι στα πράγματα, πολλά εκ των οποίων έχουν δεί, ωραιοποιημένα βεβαια, το φως της δημοσιότητας)

Helmut είπε:

Το deal ΝεοχημικήςCarlyle έχει σίγουρα… ουρά, και μάλιστα πολύ μεγάλη.

Εντύπωση προκάλεσε η τότε κίνηση της Carlyle στους περισσότερους αναλυτές και γνώστες αφού ήταν κοινό μυστικό ότι η εταιρεία ήταν too good to be true:

People who looked at Neochimiki before Carlyle bought it said they had been put off by its high level of sales to Alapis at attractive rates and its vulnerability to a slowdown in its east European markets.

Υπήρχαν τότε και πολύ έντονες φήμες για κερδοσκοπικά “παιχνίδια” και υποψίες χειραγώγησης την μετοχής της Νεοχημικής το διάστημα πριν το deal (αν δεν απατώμαι είχε γίνει και έρευνα της Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς χωρίς να προκύψει κάτι το μεμπτό βεβαίως βεβαίως…).

Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι τα λεφτά με τα οποία η Carlyle αγόρασε την Νεοχημική από τον Λαυρεντιάδη δεν είναι Αμερικάνικα αλλά… Ελληνικά οπότε το ρίσκο του “κανονιού” βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα balance sheets Ελληνικών Τραπεζών -εκ των οποίων, ω τι έκπληξη μία κάποια… PROTON.

Dresdner Kleinwort arranged a €550m syndicated loan for the buy-out, which was taken up by Greek banks, led by Emporiki, National Bank of Greece, Piraeus Bank and two small lenders, Millennium Bank and Proton Bank.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

EyeintheSky είπε:

H Carlyle ήδη επιχείρησε να τον διαπομπεύσει στο διεθνές τραπεζικό σύστημα ώστε να μην επιτύχει να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου της Alapis (EUR 500 εκατ) που ουσιαστικά τον απελευθέρωσε από το τραπεζικό σύστημα μια και οι ανάγκες του για χρηματοδότηση της Alapis έχουν πλέον καλυφθεί.

Έτσι ο ΛΛ ξεπέρασε το μόνο ουσιαστικό παράγοντα πίεσης που είχαν οι Τράπεζες έναντι του, οι οποίες τράπεζες έχουν έκθεση (exposure όπως λένε και στο finance) περί τα EUR 550 εκατ. στη Νεοχημική ή στην χρηματοδότηση της εξαγοράς της από την Carlyle. Η Νεοχημική δεν εξυπηρετεί τα δάνειά της από το καλοκαίρι.

Τώρα πλέον, η Carlyle βγαίνει από τη μέση έχοντας πάρει κλάσμα των χρημάτων της πίσω, όσα μπορούσε ώστε οι διευθυντές της να μη διωχθούν από τους επενδυτές της για εγκληματική αμέλεια, ενώ οι τράπεζες (ντόπιο και ξένο κεφάλαιο) μένουν με το αγγούρι που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη βόμβα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Και οι τράπεζες δεν είναι μόνο ντόπιες…

Ο ΛΛ από την άλλη, αγοράζει ότι πετάει, περπατάει και έρπει προσπαθώντας να δημιουργήσει άμυνα και πρέπει να ομολογήσουμε ότι το έχει καταφέρει μια και πόσα από αυτά είναι γνωστά;

Ο ΛΛ έχει ουσιαστικό πρόβλημα υγείας, οι προγνώσεις ήταν ότι δεν θα ξεπερνούσε την εφηβεία και η αναπηρία του είναι πασιφανής σε όποιον έχει βρεθεί κοντά του. Σαφώς, δεν είναι τυχαίος. Επιχειρεί να εξαγοράσει όποιον μπορεί με οιοδήποτε τίμημα, είναι δε πολύ προβληματισμένος με όποιον δεν τα καταφέρνει to get trough όπως λένε…

Όταν η Carlyle αγόρασε, όλοι λέγαμε ότι είναι άνθρωπος του Αμερικανικού establishment που προωθούσε τα συμφέροντά τους και πιθανώς και συγκεκριμένη πολιτικό.
Όταν τα χάλασε με την Carlyle όλοι ψαχνόντουσαν τι έγινε.
Όταν αγόρασε υποστήριξη από το CSIS, ε αυτό και αν είναι Αμερικανικό establishment:
Χ. Κισινγκερ, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και ΥΠΕΞ,
Sam Nunn, Γερουσιαστής, κορυφαία μορφή στα αμυντικά θέματα
R. Armitage, πρώην υφυπουργός Άμυνας,
Zbigniew Brzezinski, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, τον οποίο ο ΛΛ έφερε και στην Αθήνα,
Frank Carlucci, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και Υπ. Άμυνας,
Brent Scowcroft, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, και πολλοί άλλοι.

Το όνομα όμως που θα ήθελα να σταθώ είναι David M. Rubenstein. Ποιος είναι ο κύριος; Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του… Carlyle Group
Τι κρύβεται επιτέλους πίσω από τον ΛΛ;

perastikos είπε:

Οπως βλέπετε δεν ειμαι μονο εγω που εχω γνωση του θεματος… υπάρχουν κι αλλοι που έχουν ακόμα καλυτερη! Ακούγεται οτι ο Λου-Λου “εκλεισε” τελικα το deal της επαναγοράς απο την Carlyle με 110 εκατ. λιγωτερο απ΄οσα ειχε εισπράξει απο την πωληση. Κάποιοι άλλοι λένε οτι είναι 190 εκατ.! Αν αυτο επιβεβαιώνεται τοτε αποδεικνύεται οτι ο ανθρωπος είναι πολύ γερός παίκτης!

Και ακριβως επειδή η χρηματοδότηση της εξαγοράς έγινε με ελληνικά δάνεια στο όνομα της εξαγοραζόμενης, η ζημία απο το μειωμένο τίμημα της επαναγοράς απο τον Λου-Λου, επιβαρύνει τίς τράπεζες που αναφέρει ο Helmut!

Και επειδή ο leader στο χρηματοδοτικό σχήμα ηταν η Emporiki ειναι δύσκολο να πιστέψω οτι συμβιβάστηκε να καταγράψει στο μερίδιο που της αναλογεί μια επιπλέον μεγάλη ζημία στίς ήδη τεράστιες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια!

Και επειδή κατι ανάλογο θα κατέγραφε και η Πειραιώς, μήπως το timing της εξαγοράς της Proton απο τον Λου-Λου εγινε μονο και μονο για να “απορροφήσει” ένα μέρος απο την ζημία των αλλων προκειμένου να κλείσει η ιστορία και να μην δούμε ντομινο εξελίξεων?

Το σίγουρο είναι οτι η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα…

@http://www.antinews.gr/2010/01/07/30163/

$&$&$&$

Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα την εμπλοκή του ονόματος μου από την αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, πρόκειται για μια μεγάλη παρεξήγηση δηλώνει στο http://www.bankingnews.gr ο μέχρι και πολύ πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος της Proton bank Αντώνης Αθανάσογλου.
Προσωπικά έχω δώσει όλη μου την ζωή στην τράπεζα έχω επενδύσει όλη μου την περιουσία στην τράπεζα και θα ήταν αδιανόητο να γίνει οτιδήποτε μη σύννομο  όταν ελέγχεται συχνότατα όπως όλες οι τράπεζες από την ΤτΕ. 
Οι εντυπώσεις δεν θα επισκιάσουν την αλήθεια δηλώνει ο Α. Αθανάσογλου.
«Η Proton bank δεν ενεπλάκη σε καμιά διαδικασία μη σύννομη. Η τράπεζα είναι πεντακάθαρη. Είναι μια ασφαλής τράπεζα με ρόλο στην αγορά και πολύ σύντομα για το όνομα μου όπως και άλλων μελών του ΔΣ θα λάμψει η αλήθεια», επισημαίνει.
&&&&&
 
Proton Bank: «Θωράκιση» 100 εκατ. ευρώ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ της Proton Bank, ενώ, παράλληλα, οι επόμενες ενέργειες έχουν ήδη δρομολογηθεί, σύμφωνα με τη νέα διοίκηση της τράπεζας.

«Η προετοιμασία για την προγραμματισμένη κεφαλαιακή ενίσχυση της Proton, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ισόποσης κάλυψης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, βρίσκεται σε τελικό στάδιο», τονίζει η διοίκηση της Proton.

Παράλληλα, με νέα ανακοίνωση απαντά η Proton Bank για τη φερόμενη εμπλοκή των πρώην μελών του Δ.Σ. της τράπεζας σε υπόθεση υπεξαίρεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η τράπεζα ελέγχεται στο πλαίσιο πορίσματος της ΤτΕ για το επίπεδο κανονιστικής συμμόρφωσής της ως προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από διατάξεις σχετικές με την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η τράπεζα εντός της ορισθείσης από την ΤτΕ προθεσμίας θα εκθέσει τις απόψεις της επί του σχετικού πορίσματος.

Δεν διαφαίνεται ότι η περί υπεξαιρέσεως κατηγορία αφορά στην περιουσία της τράπεζας και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος προκλήσεως περαιτέρω ανησυχίας.

Η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε συνεχή επαφή και σε αρμονική συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και είναι έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί για πρόληψη ή και καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής πράξεως.

Ελένη Κομίνη

 
$&$&$&$ 
Στην εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην Proton Bank, αποφασιστικά αναμένεται να συμβάλει η παρουσία του νέου διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιώργου Τανισκίδη, ο οποίος ανέλαβε από την περασμένη Παρασκευή επικεφαλής νέου διοικητικού συμβουλίου, και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την ΤτΕ, προκειμένου να διαλευκανθούν συναλλαγές και αφορούν εταιρείες μελών του προηγούμενου Δ.Σ. της Proton Bank.

Tα στοιχεία που αφορούν συναλλαγές ύψους 51 εκατ. ευρώ, δεν φαίνεταιμέχρι στιγμής τουλάχιστον- να έχουν δημιουργήσει «τρύπα» στην Proton Bank. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε και η Τράπεζα της Ελλάδας, αν και είχε λόγο αποφασιστικό στην επιλογή της νέας διοίκησης της τράπεζας, δεν την έθεσε υπό κανενός είδους επιτροπεία.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=111753259

 

UP_DATED10, 3/8:                  ΤΑΝΙΣΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, του ΙΩΑΝΝΗ 

Μέλος Δ.Σ. – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό ΜέλοςΟ Γιώργος Τανισκίδης είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Millennium bank και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Millennium Bank Τουρκίας.Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, και κατά την περίοδο 2003-2005 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VISA International Europe, εκπροσωπώντας τις τράπεζες του Ισραήλ, της Ελλάδος, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου σε πανευρωπαϊκό επίπεδοΕυρισκόμενος στη Τράπεζα (ως NovaBank) από την ίδρυσή της, συνετέλεσε τα μέγιστα σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της.
Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου απεφοίτησε πρώτος στο έτος του και ακολούθως στο University of Pennsylvania Law School από όπου και απέκτησε LL.M. με ειδίκευση στο εταιρικό δίκαιο.Εργάσθηκε ως δικηγόρος στην Νέα Υόρκη μέχρι το 1989 με την δικηγορική εταιρεία Rogers & Wells και έγινε μέλος του New York Bar Association.Ακολούθως εργάσθηκε στη XIOSBANK την περίοδο 1990 –1998, δηλαδή από την ίδρυσή της μέχρι την εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς, κατέχοντας διάφορες θέσεις με κύριο προσανατολισμό την στεγαστική και καταναλωτική πίστη και το δίκτυο καταστημάτων. Θεωρείται ο πρωτεργάτης της ανάπτυξης της καταναλωτικής πίστης στην Ελλάδα.Ο Γιώργος Τανισκίδης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
&&&&&  
 
ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣΕΙΠΑΝ & ΕΛΑΛΗΣΑΝ: 
 
Να προσέχετε, ΠΑΝΤΑ, τις ημερομηνιο- χρονολογίες των σχολίων
@
Κουιζ: Βραβεια για ”απατεωνες της χρονιας” …δινονται..;;; 
6/4/2011 15:29 από ΑΞΙΟΣ
Τα δικαιουνται οι παλιοι «επιχειρηματιες της χρονιας» …;;;
» ΗΤΑΝ 7 Νοεμβρίου 2006, όταν ο Λ.. Λ.. (οχι παντως Λουκι Λουκ) ανακηρυσσόταν επιχειρηματίας της χρονιάς ……
 
@
 
Το προτονιο  ο λαυρεντης και τα μμε
 
1/1/2010 13:18 από JOHNFAY

Καλημερα σε ολους και καλη χρονια αλλα και 10ετια

ηρθε πλεον ο καιρος να αφησουμε την πειραιως και να παμε σε αλλους καπετανιους

ο λαυρεντης λοιπον εκανε το αυτονοητο πηρε το προτονιο κοντα στην μετοχικη αξια που πραγματικα εχει

τι ειπανε τα μμε; η πειραιως ειχε αγορασει τσαμπα και τσαμπα μαγκας ηταν ο μουστακιας τωρα πλεον ειμαστε σε καλυτερα χερια και δεν εχει σκοπο το παλικαρι να κανει το προτονιο «αλαπις» καμια σχεση καποιοι θα πουν κοιτα η «αλαπις» που βρισκεται τωρα και εγω θα σας πω αληθεια ποσα κερδη εβγαλε φετος μαλλον εκει ειναι οι αξια της και  οχι 2 και 3 ευρω που λεγαν κατι ubs και αμερικανακια

εχουν ξεχασει εδω και καιρο οτι ο λαυρεντης θα κανει εξαγορες τραπεζων και ετοιμασε ή ετοιμαζει fund του 1 δισεκατομμυριου 

οι αρχη εγινε με το προτονιο μας η συνεχεια τους επομενους μηνες

στις 3 τελευταιες μερες του χρονου αλλαξε χερια το μισο μετοχικο κεφαλαιο ετσι εφυγε και ο τελευταιος με το 5% που ηταν οι ubs
μπηκε καινουργιο αιμα στην τραπεζα κοντα με αυτους θεσμικοι επενδυτες διαφορα funds και φυσικα διαφοροι αετονυχηδες

για πολυ καιρο θα παιξουν διαφορα σεναρια απο οτι θα γινει super τραπεζα οχημα για αλλες που δεν ειναι στο ταμπλο a.m.k., συγχωνευσεις με αλλες, επιστροφη κεφαλαιου στους παλιους μετοχους, μπορει μεχρι και ο βγενο να εμφανιστει, ολα τα σεναρια ειναι καλοδεχουμενα αλλωστε και τα μμε τον πανε πολυ τον λαυρεντη (τους κανει δωρακια πολλα φαινεται)

οπως και να χει το θεμα χαμενοι δεν βγαινουμε με τιποτα πια
καιηι καινουργια μηδενικη αφετερια για το προτονιο ειναι πλεον τα 2 ευρω

καλα κερδη σε ολους και προπαντων υπομονη

ps: τα 10 ευρω ειναι η κορυφη (σσ: οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων

29/7/2011 11:26
τι τρέχει? τι τρέχει?
 
29/7/2011 11:44
Επιχειρηματικό fund μαζί με τον Δ. Μηλιάκο διεκδικούν στρατηγικό ποσοστό στην Proton bank με στόχο την εξυγίανση – Ραγδαίες εξελίξεις με εμπλοκή Γ.Τανισκίδη απεχώρησε ο Speckhard και ενδιαφέρον από την Attica bank.
 
 ….Αποκλειστικό……Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο των μικρών τραπεζών και ειδικά στην Proton bankκαθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες επενδυτικό fund με ισχυρή ρευστότητα σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μηλιάκο τον πρώην διοικητή της ΑΤΕ bank έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να αποκτήσουν την τράπεζα.To σχήμα αυτό διαθέτει κεφάλαια αναφέρεται ένα ποσό της τάξης των 400 εκατ ευρώ ενώ ο Δημήτρης Μηλιάκος είναι αναγνωρισμένης αξίας με κύρος και αξιοπιστία.
Έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ Λαυρεντιάδη του τωρινού μετόχου της Proton bank με ποσοστό τουλάχιστον 15% και του fund το οποίο ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό, να εξυγιάνει την τράπεζα και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία.
Όμως ενώ συμβαίνουν όλα αυτά χθες πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διοικητικές αλλαγές στην Proton bank καθώς νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Γιώργος Τανισκίδης ο οποίος επί χρόνια είχε διετελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Millennium bank. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Daniel Vern Speckhard που ήταν πρόεδρος της Proton bank αποχώρησε.
Ταυτόχρονα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου της Proton bank η οποία θα είναι ύψους 50 εκατ ευρώ.
Με βάση ενδείξεις η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με premium το οποίο υπολογίζεται μεταξύ 40% και 50% από την χρηματιστηριακή τιμή στα 0,54 ευρώ.
Είθισται οι αυξήσεις κεφαλαίου να υλοποιούνται με discount 40% με 45% αλλά η Proton bank θα την υλοποιήσει με premium.
Όμως ενώ το fund με τον Δ Μηλιάκο βρίσκονται πολύ κοντά στο να πετύχουν μια συμφωνία με την Proton bank φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή στις εξελίξεις από την Attica bank.
Το deal μεταξύ Attica bank και Proton bank φαίνεται ότι το υποστηρίζει η κυβέρνηση ή καλύτερα το πρωθεί η κυβέρνηση, αλλά ενέχει μεγάλα ρίσκα λόγω των μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων της Proton bank.
Η λύση του fund με τον Δ Μηλιάκο έχει το πλεονέκτημα της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου, της εισροής καταθέσεων χωρίς να αποκλείονται στο μέλλον deals ακόμη και με την Attica bank.
Τις επαφές μεταξύ της Attica bank μιας τράπεζας που διαθέτει κεφάλαια – και της Proton bank τις πραγματοποιεί γνωστός πρώην τραπεζίτης με εμπειρία.
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιας υφής που είναι πρωτόγνωρες.
Τον τελικό λόγο και ρόλο για την έκβαση των διεργασιών που υπάρχουν τον έχει μόνο η ΤτΕπου πρέπει να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα.Υποσημείωση
Το παρασκήνιο είναι πρωτόγνωροη εμπλοκή του fund και της Attica bank δεδομένη στην Proton bank…αλλά ενίοτε υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που φαίνεται και αυτού που είναι πραγματικά.
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
29/7/2011 11:49
XO xo xo... Ο Τανισκίδης θα κάνει το bordelo τράπεζα..!
 
29/7/2011 12:09
To deal attica bank μάλλον το προωθεί η κυβέρνηση λόγω της συμμετοχής του ΤΤ στην attica. Θα γίνει η προ μπάνκα σαν την Τ μπάνκα και δεν θα βρεθεί ποτέ η τρύπα του Λαυρεντιάδη..
 
29/7/2011 17:32
Tα εξαπτέρυγα του λαυρεντιάδη, Δαμηλάκος και Σία απομακρύνθηκαν.
 
Ο νέος CEO έχει πολύ καλά πιστοποιητικά από την πορεία του στην Μιλλένιουμ μπάνκα. Να δούμε όταν κάνει τον πρώτο έλεγχο στην Υπηρεσία Δανειοδοτήσεων τι λαβράκια θα πιάσει.!
 
29/7/2011 17:44

Ο νέος CEO είναι αυτός που δάνεισε πάνω από 200 εκατομμύρια της Millenium στη ΝΕΛ;

29/7/2011 17:54
Aνωθεν πιέσεις , κατά τα άλλα πολύ καλός επαγγελματίαςh..p://www.infosec.gr/?ident=207 (Σσ: Έχει το βιογραφικό που βάλαμε, μόλις, πριν)
 
29/7/2011 18:00
Μακάρι να είναι έτσι, το πρόβλημα είναι ότι άνωθεν πιέσεις υπάρχουν πάντοτε… 
 

30/7/2011 09:12
http://www.capital.gr/protoselida/cover.asp?id=59860 (Σσ: Έχει το πρωτοσέλιδο της «Ε» με το πρώτο άρθρο της Μπουγάτσου)
 
30/7/2011 10:22
να τι τρέχει το post του tsetsenoυ το πρωτοσέλιδο στην ελευθεροτυπία και αποχωρεί το κατά την ελευθεροτυπία ύποπτο άτομο λαυρεντιάδης πουλώντας συμμετοχη που κύριος είδε αν αγόρασε ποτε σύμφωνα με αυτά που σκέφτομαι γιατί πλέον είναι όλα πιθανά με αυτούς πώς δηλ αγοράζουν στα 3 και πουλάνε στα … 0 και είναι και κερδισμένοι em τότε αυτοί δεν έχουν καμια διαφορα από μας τους μικρούς μονο που αυτοί έχουν λεφτά ενώ εμείς τα έχουμε χάσει πάντως πρέπει να διερευνηθούν και ευθύνες από το bankingnews που έβγαλε για deal αν δεν υπάρξει αυτό γιατί αυτή η σύμπτωση με την ελευθεροτυπία και κάποιοι το ξέρανε προφανώς και ξεφορτώσανε από συγκεκριμένη χρηματιστηριακή που συνήθως στο παρελθόν και λιγότερο πρόσφατα έκανε κινήσεις με χαρτοφυλάκιο προσκείμενο στον λαυρεντιάδη και … προσφιλείς σε αυτόν και τα λόμπι του
 
30/7/2011 10:55
Ανακοινωση ε π ι σ η μ ηεστω με δυο γραμμουλες?Κανεις πλην,Αριστεας Μπουγατσου-μακραν κορυφαια δημοσιογραφος-δε γνωριζει τιποτα?http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=9206873http://www.capital.gr/xa/insiders.asp?s=%D4%C5%C3%CFhttp://www.inews.gr/42/lavrentiadis-se-nea-rota-edose-kai-ti-vfl-erotimatika-gia-m…
30/7/2011 11:46
μπραβο στην Ελευθεροτυπία!
ο Λεωτσάκος αναπαράγει αυτά που του λένε…
Να με θυμηθείτε πάντως! 
Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ δεν θα βγει αλώβητη από όλο αυτό!
Οι εγκληματικές συναλλαγές δεν γίνονται με έναν μόνο του, χρειάζονται δύο…
Όπως επίσης να με θυμηθείτε, θα ασχοληθούν για το ίδιο θέμα επιτέλους και με την ΑΛΑΠΙΣ!
Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ, ΝΑ ‘ΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΑΡΧΗ…(Επίσης, μπράβο σε αυτούς που εδώ μέσα στα φόρουμ είχαν ψυλλιαστεί το λόγο μετακόμισης της Λουλούς στο Λονδίνο...Τελικά δεν χρειάζεται να είσαι γατόνι δημοσιογράφος για να ψυλλιαστείς ή να αποκαλύψεις την αλήθεια. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα καλύτερα!)
 
30/7/2011 11:54
 
30/7/2011 12:30
Δικαιωνεται και ο -θου κυριε- Κουρης ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ υποννοωντας των ΛΛ πριν απο κατι μηνες αν δε με απατα η μνημη μου…
 
30/7/2011 12:34
@daidalos10Πολύ γρήγορα σιώπησε όμως. Είναι σαν τις φασαρίες που κάνει τώρα στους Αλαφούζους. Μήπως θέλει κάτι..???
 
31/7/2011 11:47
Το φευγιό της Λουλούς στο Λονδίνο έγινε γιατί είχε χεσμένη τη φωλιά της και τάχα μου τάχα μου φοβόταν απαγωγές και λοιπά…
 
31/7/2011 11:57
 
1/8/2011 10:46
καλημερα!?πολυ ξυλο σημερα…
μηπως ειναι ευκαιρια σημερα στο -20% για αγορες???τι λετε?
θα εχει και αυριο πτωση ?
 
1/8/2011 11:54
πάμε για φούντο! τι αγορά να κανεις αντώνη! κάτσε στα αβγά σου..
 
1/8/2011 12:48

h..p://www.bankingnews.gr/τραπεζικά_νέα/item/20919-ποιο-είναι-το-μέλλον-της-proton-bank-–-τι-πραγματικά-έχει-συμβεί-στο-παρασκήνιο-ποια-θα-είναι-η-τύχη-της-τράπεζας-γιατί-το-fund-με-τον-μηλιάκο-αλλάζει-τακτική-–-τι-σχεδιάζει-ο-λαυρεντιάδης

ποιός αγοράζει τράπεζα μόνο με διαβεβαιώσεις της ΤτΕ.???
Ξέρει ποιά είναι η πραγματική τρύπα.!!!!!

Που πας ρε Καραμήτρο!

1/8/2011 14:49
Περιέργα πράγματα γίνονται στην μετοχή. Παρασκευη ανοίγει με μεγάλη ‘ανοδο λογω υποψήφιου αγοραστή γίνεται το χ’ωσιμο της αρκούδας και την επομένη σκάει το νέο για τα χρήματα.Σήμερα ειναι κολλημένη στο -15.
Μήπως η φήμη της παρασκευης ηταν να τα χωσει ο ΛΛ επειδή θα έσκαγε η μπόμπα?
Τo fund δεν γνώριζε τίποτα¨?
Μήπως ηταν η κατάλληλη στιγμή η ΤΤΕ να (εκδικηθεί-εκδιώκσει) αφού βρήκε αγοραστή των Μηλιάκο τον ΛΛ?
Σήμερα την μετοχή την πουλάνε η την αγοράζουν?
1/8/2011 15:49
Το ωραίο είναι ότι όπως φαίνεται το πόρισμα είχε βγει από την Τετάρτη 27/7 (προσπερνώ το μακροχρόνιο της έρευνας). Για 2 ημέρες κάποιοι ήξεραν, αλλά οι επενδυτές το μόνο που «έμαθαν» την Παρασκευή το πρωί ήταν ότι κάποιο fund «ενδιαφέρεται» να την πάρει και την αλλαγή διοίκησης. Η «καλή» είδηση (που για 2 ημέρες είχε μείνει επιτυχώς στο ψυγείο) βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής (μετά το ξεφόρτωμα).
Εδώ κολλάει fatman το «πού πας ρε Καραμήτρο στο ΧΑ;«.
 
1/8/2011 16:45
φίλε @πσιλέαυτά είναι πταίσματα. Τώρα θυμήθηκαν όλοι ότι η ιστορία έχει μπόχα. Επρεπε να σπάσει ένας κρίκος. Είμαι περίεργος γιατί επιτίθεται η Μάνια στον συμμέτοχό της στην εταιρία (ΤΕΓΟ). Κάτι στις δοσολιψίες τσάκισε! (Σσ: ΠΟΤΈ δεν τον γούσταρε και του το φυλάει για την εξαγορά του 10%)
 
2/8/2011 11:30
μηπως σημερα ειναι ευκαιρια για αγορα?
να εχει κι αλλο κατω?
2/8/2011 11:54
σημερα πουλανε οι τρομαγενοι και οι αερητζηρες.Αυριο που θα βγει η επισημη ανακοινωση οτι ολα ειναι ενταξει και οτι προχωραει η πωληση της τραπεζας και θα χουμε κλειδωματα ΕΠΑΝΩ τοτε θελω να βγουνε οι κασσανδρες να μιλησουνε.Διαβαστε και αυτο.. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=111761203
 
2/8/2011 12:01
Eχει το 12,53% του ΠΗΓΑΣ ο ΛΛ και κατ΄επέκταση της ημερισίας. Μην τσιμπάτε 
 
2/8/2011 13:32
ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΩ ΓΙΝΟΝΑΙ ΟΛΑ..ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΧΥΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ..ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΟΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΜΚ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
 
2/8/2011 13:45

…την πληρώνουν τα μυρμήγκια

Κάτι που επιβεβαιώνεται και στο χρηματιστήριο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ακολούθησαν τα δημοσιεύματα για το fund που ενδιαφέρθηκε να επενδύσει στην Proton. Το έδειξε, άλλωστε, και η πορεία του χαρτιού την Παρασκευή. Να, όμως που ο πόλεμος που ξέσπασε τους εγκλώβισε και να δούμε ποιος θα τους ξελασπώσει.

Ο Λεωτσάκος πάντως τους κόλλησε για τα καλά στη λάσπη. 

2/8/2011 15:28

http://www.capital.gr/news.asp?id=1253019

Μόλις το έμαθαν οι μέτοχοι της Ατικά Bank πέταξαν από την χαρά τους. -7% η μετοχή

Kακόμοιροι Μηχανικοί τι πάθαμε!!!! 

2/8/2011 16:07
λοιπον το ΧΑΑ παει για τις 1000 μοναδες καρφι..

πολλες χρηματιστηριακες αρνουνται!) να αγορασουν μετοχες τις protonbank
AYΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΑΙΕς ΠΛΗΟΦΟΡΙΕς ..καλα ξεμπερδεματα για οσους ειναι ακομα μεσα..αν σπασει το ο,4ο οπου ειναι στημενα 200000 κομματια ή αν τα αναιρεσει αυτος που τα βαλε τοτε χαιρετησματα…
τα πραγματα ειναι χειροτερα ,οι Κασσανδρες ειχαν δικιο και με το παραπανω τελικα

2/8/2011 16:07

Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ? ΓΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ? ΤΟ 0.40 ΑΦΕΤΗΡΙΑ.

Πηγή: http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=1505519

@@@@

Πού πήγαν τα λεφτά της Proton Bank 

3/8/2011
09:40

Ένας υπάλληλος (σσ:  ο κ. Διον. Μπίθάρης) της εταιρίας Alapis, συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, είναι σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που παραδόθηκε στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο άνθρωπος που «σήκωσε» τα 51 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχαν εκταμιευθεί ως δάνεια από την Proton Bank .. .. .. 

http://www.capital.gr/gmessages/showtopic.asp?id=2166743 =

30-12-2009
«Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το 31,3% της Proton Bank » (μεταβιβαση απο την Τραπεζα Πειραιως)

την τελευταια μερα του χρονου… 🙂

http://www.capital.gr/news.asp?id=880444

πρίν 8 ώρες

Χα χα χα χα! Να και η «Αλαπαπάρα» χωμένη στο σκάνδαλο (και στα σ@@@ά) μέχρι το λαιμό! 🙂

Ρε λέτε να τα έκανε δωρεά στη Μονή Βατοπεδίου;

«Μετά την επίσκεψη στη Μονή Βατοπεδίου, ευτυχώς για τον 22χρονο τότε Λαυρέντη, όλα άλλαξαν. Οι πόνοι -λέει- περιορίστηκαν, αλλά το κυριότερο ήταν ότι γέμισε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.»

http://shipping-press.blogspot.com/2011/01/blog-post_8007.html

πρίν 8 ώρες

Πού πήγαν τα λεφτά της Proton Bank
Να το πω το ξέρω
Ο ΛΛ τα πήρε
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση τα υπόλοιπα 2δισ που πήγαν;

ποιος λαυρεντιαδης ρεεεεεεεεεε…πολιτικους ψαξτε

πρίν 7 ώρες

Και την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο έδινε 100 εκατομμύρια ευρώ για καταθεση στην εν λόγω τράπεζα παρα το γεγονός οτι το όριο ηταν κατα 92 εκατομμυρια χαμηλότερο!)

Μαλιστα σήμερα (σσ: ΧΘΕΣ), η Μπουγατσου (κοιτα που μόλις κόπηκε το χρήμα αρχισαν και ξερνανε) βγάζει και επιστολή του χοντρου (Βενιζελου) που προσπαθεί να επιπλήξει οσους είχαν αντιρήσεις στην εν λόγω κατάθεση.

Δεν χρειάζεται να πουμε ότι σε οποιαδηποτε αλλη χώρα αυτου του πλανήτη θα είχε φύγει νύχτα η υπουργάρα που τζογαρει δημοσιο χρήμα…

Στον κόσμο των επιχειρήσεων υπάρχει κρυμμένος πολύ μεγάλος αριθμός από παρόμοιας μορφής επιχειρηματικές απάτες και επιχειρηματικά σκάνδαλα τα οποία είναι δύσκολο να τεκμηριωθούν με αποδείξεις. Οι Ορκωτοί Λογιστές ήταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να αποτρέπουν ή να τεκμηριώνουν τέτοιες περιπτώσεις.
Η διαπλεκόμενη πολιτική εξουσία ωστόσο επέλεξε πριν μερικά χρόνια να καταργήσει νομοθετικά την ανεξαρτησία τους. Αυτό έγινε δίνοντας το δικαίωμα στις διοικήσεις ουσιαστικά (τυπικά εκλέγουν οι μέτοχοι)να επιλέγουν ελεγκτή της αρεσκείας τους και να διαπραγματεύονται την αμοιβή τους.

Ετσι μετέτρεψε το λειτούργημα του Ορκωτού Ελεγκτή σε χρυσοφόρο επιχειρηματική δραστηριότητα για μια πολύ μικρή ομάδα μετόχων μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ορκωτών εργάζεται σε ασφυκτικές συνθήκες νομοθετικής τρομοκρατίας.

Ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί ότι το τσουνάμι των σκανδάλων του χρηματιστηρίου, οι εταιρικές απάτες (ΑΣΠΙΣ κλπ) και η κατασπατάληση πόρων σε δημόσιους οργανισμούς οφείλεται και στην κατάργηση του ανεξάρτητου ελέγχου. Ο Δήμαρχος μεθοδεύει εκλογή Ελεγκτή της αρεσκείας του, η Διοίκηση ενών νοσοκομείου ή ενός Δημόσιου Οργανισμού το ίδιο, η Ασφαλιστική εταιρεία και η Τράπεζα το ίδιο.

Σωστός ο lakonikos2 για τη μασονία των «Ορκωτών»…έτσι και χειρότερα είναι!

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο: ελληνική επιχειρηματικότητα!
Λαυρεντιάδης, Ψωμιάδης, Γλου, e-shop, Γαβαλάς, Applebee’σ, Λέω Burnett, ALTER κοκ. Πότε θα σταματήσουμε επιτέλους να κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας; Ελάχιστοι είναι οι σοβαροί επιχειρηματίες. Από τους υπόλοιπους, ένα τμήμα πάει για την νόμιμη αρπαχτή (μεγάλη ή μικρή) και το άλλο τμήμα για την παράνομη αρπαχτή! Κανείς δεν τιμωρείται και όλα είναι «τέλεια» (που λέει και το STAR). Δεν χρειαζόμαστε τρόικα, εισαγγελείς και δικαστές χρειαζόμαστε… 

ΑΞΙΟΣ

ΟΤΕ – ΤΕΛΕΠΑΣΠΟΡΤ – ΛΑΝΝΕΤ… 🙂

fatman

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=1505519&pg=59&pid=2363750&orderdir…

Η τρύπα δεν πρέπει να βρεθεί πόση είναι 

unknown

Μηπως , λεω μηπως, οι δικαστικες αρχες πρεπει καποια στιγμη να ασχοληθει και με το συστημα «δημοσιογραφοι» αφου στην ουσια αυτοι ειναι που κανουν ευρεως γνωστο το καθε λαμογιο με τα presentations που κανουνε , για τους πανεξυπνους πιτσιρικαδες η λιγο ωριμοτερους (που ολως τυχαιως μαζι με τις business ολοι αναπτυσουν και φιλανθρωπικη , καλλιτεχνικη ,δραστηριοτητα ).Εκτος αν υπαρχουν ακομη αφελεις που πιστευουν οτι οι δημοσιγραφοι το κανουν εντελως αφιλοκερδως και καταπιν εξονυχιστικης ερευνας.
Και να μην ξανακουσω οτι στην Ελλαδα υπαρχουν πανεξυπνοι επιχειρηματιες.
Η πλειονοτητα ολων αυτων των πανεξυπνων απλα αρμεγουν τον κρατικο κορβανα, χρεωνουν το 10 , 100 για να λειτουργει το συστημα και να υπαρχει χρηματοδοτηση σε ολους τους εμπλεκομενους 

GASEF

Μπορεί κάποιος να μου πεί, γιατί η μετοχή της Proton έκανε 1.700.000 τεμ. με άνοδο μέχρι και 9% την Παρασκευή 29-Ιουλ.?

Ο όγκος συναλλαγών ήταν ασυνήθιστος για τα δεδομένα της προ, όπως επίσης και η διακύμανσή της.

Το Σάββατο έγραψε η Ελευθεροτυπία το γνωστό άρθρο και έκτοτε όπως είναι φυσικό, η μετοχή τρώει ξύλο.

Το ερώτημα είναι ποιός αγόραζε και ποιός πουλούσε στο (+ ) μια μέρα πρίν μάθει και το πόπολο τί γίνεται με την συγκεκριμένη μετοχή.

Μήπως οι αρχές πρέπει να δούν τι έγινε στις 29-ΙΟΥΛ.2011 ? (Δεν είναι δα και πολύ μακρινό το γεγονός!)

NOVATASTE

29 Ιουλίου ανέλαβε Γεν. Διευθ. ο Τανισκίδης, όπου με σύμπραξη αμερικάνικου fund αφέθηκε να εννοειθεί ότι ανοίγεται νέα σελίδα στον τραπεζικό κλάδο με εναρκτήριο λάκτισμα τις μικρές τράπεζες (πιθανη συνένωση Proton, Αττικής, FBB, Millennium κλπ) Εξού και η μεγάλη άνοδος..
Το ίδιο απόγευμα (και μετά τη λήξη του ΧΑΑ!) ανακοινώθηκε το πόρισμα περί διαπλοκών και παραβάσεων με τή σχετική συνέχεια στό ταμπλό..

memories

Αναρωτισεσαι για την ανοδο της παρασκευης…βγηκε ο λεωτσακος και μιλησε για deal και ετρεχαν ολοι να παρουν σου λεει κατι ξερει αυτος… τα ιδια θυμαμαι και στα 2010 που ειχε βγει και ειχε πει deal με μια ισραηλιτικη και ετρεχαν ολοι να παρουν

irakleio

Θυμάμαι που πριν από 2 περίπου χρόνια, έγκριτος δημοσιογράφος του capital έγραφε ότι η ΑΛΑΠΙΣ έχει τα φόντα να γίνει μεγάλη επιχειρηματική και χρηματιστηριακή επιτυχία..

PYRINOS

Αφού ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, δεν υπάρχει αντικείμενο για περαιτέρω οικονομική και πολιτική προπαγάνδα και κουκουλώματα, σιγά σιγά έρχονται οι ατέλειωτες αποκαλύψεις και οι λογαριασμοί για τα σπασμένα… 

Highlander

η κατάσταση θυμίζει κατοχή.
λίγο πριν φύγουν οι Ναζί μαζεψαν οτι πολυτιμο υπηρχε κι εγκατελειψαν τη χωρα.

Εδω στο Λονδινο το real estate δεν έχει ταβάνι. Λόγω Ελλήνων, Λιβυων κι Αιγυπτιων λαμογιων που ρουφουσαν το αιμα των χαχολων κι τώρα τους περνουν με τις πετρες, τα διαμερισματα ανω των 5.000.000 λιρων εγιναν …δυσευρετα 

Τσετσένος

σε λιγες ημερες θα λεμε «Πού πήγαν τα λεφτά της PRO-BANK»

@ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ

δηλαδη απο κατω προς τα πανω θα αρχισει το ξεβρακωμα; γιατι περιμενω με αγωνια Πειραιως και Μαρφιν 

bassbill

Χα χα χα… βρε το πουλέν μαααααας…
Θυμάται κανένας παλιός που ρωτάγαμε ποιός είναι αυτός ο Κοσκωτάς και απο πού ξεφύτρωσε? Τουλάχιστον εκείνος πήγε φυλακή.
Οι καλές Ελληνικές Τράπεζες και οι ωραίοι Έλληνες Τραπεζίτες.
Πλάκα έχει όμως έ ?

Πηγή: http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2370466&nid=1253666

$#$#$#$

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΟΤΑΝ Η «ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ» ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ • ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ • ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ… ΕΡΩΤΑΣ

Με κάθε κόστος (;) η διάσωση της Proton

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ – ΜΠΑΜΠΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

Με μια ανακοίνωση, που αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε χθες να αντικρούσει τα δημοσιεύματα της «Ε», τα οποία γνωστοποιούσαν ότι την περίοδο που η Proton Bank είχε αντικειμενικές αδυναμίες να επιστρέψει ποσά που δανειζόταν, το υπουργείο, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, την πριμοδοτούσε ουσιαστικά με εκατομμύρια, τα οποία «αύξαιναν τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου».

Η δεύτερη σελίδα του πρακτικού, με την οποία ο υπουργός επιπλήττει τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου για τη διαφωνία τους

Η δεύτερη σελίδα του πρακτικού, με την οποία ο υπουργός επιπλήττει τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου για τη διαφωνία τους. Ο υπουργός επικαλείται τη σταθερότητα και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος γι’ αυτές του τις ενέργειες, για τις οποίες γράφει ότι συνεννοήθηκε με την Τράπεζα της Ελλάδος, τη διοίκηση των 6 μεγαλύτερων τραπεζών, το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, και τη χρονική συγκυρία, περιγράφοντας ένα ζοφερό τοπίο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αποσυνδέοντας τις τράπεζες από τους μετόχους, τη διοίκηση και τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα μ’ αυτές.

Επισυνάπτοντας μάλιστα και τη δεύτερη σελίδα από το πρακτικό για την τοποθέτηση 100.000.000 ευρώ από τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου στην Proton, αποφεύγει τεχνηέντως να απαντήσει στη διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που διαφωνεί επειδή:

«α)Υπερβαίνει το ύψος των ορίων τοποθέτησης (50% των ιδίων κεφαλαίων), που έχει θεσπιστεί, κατά 92 εκατ. ευρώ

β) Η ανωτέρω τράπεζα… μας ειδοποίησε για αντικειμενική αδυναμία επιστροφής ποσού από τοποθετήσεις ύψους 70 εκατ.

γ) Φήμες της αγοράς δείχνουν ισχυρά προβλήματα ρευστότητας στην εν λόγω τράπεζα με αποτέλεσμα η πρόσθετη τοποθέτηση να αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου περαιτέρω».

Ο υπουργός, όχι μόνο δεν απαντά επί της ουσίας γι’ αυτόν τον πιστωτικό κίνδυνο, αλλά εγκαλεί (!) τον διευθυντή και τον εισηγητή, που διαφωνούν, γιατί έπραξαν βάσει του νόμου, του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου και του Δημόσιου Συμφέροντος!

Δεν είναι τυχαίο, βεβαίως, που χθες η Attica Bank, στην οποία την πλειοψηφία έχουν το Ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών, συμφερόντων Δημοσίου, εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία (!) με την Proton. Και δεν είναι τυχαίο που οι μηχανικοί εξέφρασαν ήδη την ανησυχία τους.

Αιμοδοτούμε διαρκώς την Proton Bank με εκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου για να μην καταρρεύσει. Αυτό κάναμε και όταν γίνονταν οι έλεγχοι της ΤτΕ και της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος, αυτό κάνουμε και τώρα που μαθεύτηκε ότι υπάρχει ζήτημα υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και ερευνάται.

Ετσι απάντησε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της «Ε», που αποκάλυψε ότι παρασχέθηκε κρατική στήριξη ύψους 100 εκατ. ευρώ στην Proton με εντολή του, κατά παράβαση του κανονισμού διαχείρισης διαθεσίμων του Δημοσίου και παρά τη διαφωνία δύο υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου.

* Ο κ. Βενιζέλος με την ανακοίνωσή του εισήγαγε τη «συστημική» λογική, την οποία αντιπαραβάλλει με τη νομιμότητα και φτάνει στο σημείο να γράφει ωμά σε στελέχη του ΓΛΚ πως λυπάται επειδή αυτά δεν παραβίασαν τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τη διαχείριση του κρατικού κουμπαρά.

Αυτός σήμερα περιέχει πάνω από 10 δισ. ευρώ, που καθημερινά τοποθετούνται σε εμπορικές τράπεζες βάσει προϋποθέσεων. Πληροί άραγε τις προϋποθέσεις αυτές η Proton Bank και τα κριτήρια φερεγγυότητας;

Αν όχι, τότε ο υπουργός έχει παραβεί το καθήκον του. Αν ναι, τότε τα στελέχη του ΓΛΚ, που γράφουν για υπέρβαση κατά 92 εκατ. ευρώ της «ένεσης» στην Proton και για κίνδυνο του Δημοσίου, είναι «συστημική απειλή», κατά τη version του κ. υπουργού, επειδή εφαρμόζουν το νόμο.

* Ομως ο κ. Βενιζέλος, που εκτός των άλλων περιγράφει και τα 300 εκατ. ευρώ της κεφαλαιακής ενίσχυσης και των εγγυήσεων που από το 2008 χορηγήθηκαν και στην Proton Bank από το Δημόσιο, αποφεύγει στην ανακοίνωσή του να γράψει πως με κυβερνητική πρωτοβουλία η χειμαζόμενη Proton «σπρώχνεται» στην αγκαλία της Attica Bank. Η Τράπεζα Αττικής ελέγχεται κατά 82% από το κράτος άμεσα ή έμμεσα. Το 42% ανήκει στο Ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), το 20% στο Τ.Τ. και το 19% στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το σενάριο θυμίζει την υιοθεσία της Ασπίς Bank του Παύλου Ψωμιάδη από το Τ.Τ., ενώ ήδη πολλοί διερωτώνται τι θα κρύψουν κάτω από το χαλί μιας τέτοιας συγχώνευσης.

Χθες, η τράπεζα των μηχανικών ανακοίνωσε ότι συζητεί για συνεργασία με την Proton, αναζητεί ωφέλειες από συνέργειες, ενώ στις 9 Ιουνίου η ίδια είχε διαψεύσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά δημοσιεύματα ως ανυπόστατα.

Συμπέρασμα: Αλλη μια κρατική ένεση ετοιμάζεται εδώ και καιρό και σπρώχνουν την Proton στην Attica. Αν τελεσφορήσει το deal (για το οποίο έχουν ήδη θορυβηθεί στο ΤΣΜΕΔΕ), απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος «Παύλος Ψωμιάδης».

* Ο υπουργός Οικονομικών στην ανακοίνωσή του, αφού επικαλείται και τη συμφωνία της ΤτΕ για την έκτακτη «συστημική» πλην μη νόμιμη ένεση στην Proton Bank, υποστηρίζει ότι η στάση του Δημοσίου και των ελεγκτικών αρχών εκπέμπει «μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας προς το καταθετικό και επενδυτικό κοινό».

Μήνυμα το οποίο αναιρεί, και μάλιστα κραυγαλέα, ο κ. Βενιζέλος με το περιοχόμενο των θέσεών του, με τις οποίες στηλιτεύει την υπηρεσιακή ιεραρχία του ΓΛΚ (τους δύο, διευθυντή και εισηγητή, που αρνήθηκαν να καταθέσουν στην Proton ποσά πέραν των οριζόμενων από τον κανονισμό).

Δημοσιεύουμε το κείμενο που δεν είχαμε και έδωσε ο κ. Βενιζέλος χθες στη δημοσιότητα.

Οι ισχυρισμοί του καταρρίπτουν τα περί ασφαλούς τραπεζικού συστήματος και κυρίως περί τις εγγυήσεις των καταθέσεων.

Ο κ. Βενιζέλος γράφει πως είναι αμφίβολο αν το Δημόσιο μπορέσει να αναδεχθεί (να αντέξει) το κόστος διάσωσης αν «μια μικρή τράπεζα όπως η Proton Bank βρεθεί με χρηματοδοτικό κενό και η εποπτική αρχή παρέμβει». Ο κ. Βενιζέλος, για να καλύψει το φάουλ του, μεταδίδει εικόνες τραπεζικού Βατερλό για όλο τον κλάδο και περιγράφει ντόμινο εξελίξεων αν δεν αντέξει η Proton!

* Τέλος, ο κύριος υπουργός παραλείπει να γνωστοποιήσει πόσες φορές και για ποιες άλλες τράπεζες πλην της Proton παραβιάστηκαν ο νόμος του 1995, η υπουργική απόφαση του 1997 και ο κανονισμός του ΓΛΚ και της ΤτΕ σχετικά με τη διαχείριση των διαθεσίμων του Δημοσίου (ως προς τα κριτήρια φερεγγυότητας που πρέπει να πληρούν οι τράπεζες για να ωφελούνται από τοποθετήσεις το κράτους σε προθεσμιακές καταθέσεις).

Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη θέσπισης νέου νόμου (ο 2362/95) και άλλων δευτερογενών ρυθμίσεων για το θέμα της διαχείρισης των διαθεσίμων του Δημοσίου προέκυψε μετά το σκάνδαλο του Γιώργου Κοσκωτά. Το φυσικό πρόσωπο δηλαδή που έκανε πάρτι με τα λεφτά των καταθετών της Τράπεζας Κρήτης και που ελάμβανε αθρόα ροή εκατομμυρίων -δραχμών τότε- από το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με τις πλάτες του πολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό, ας μη λυπάται ο κ. υπουργός που η «Ε» «αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά μιας τράπεζας (Proton) και συγκεκριμένων φυσικών προσώπων» (μέχρι στιγμής του μεγαλομετόχου της τράπεζας Λ. Λαυρεντιάδη και επτά -τέως- μελών του Δ.Σ. που ήταν και στο συμβούλιο χορηγήσεων), τα οποία ελέγχονται για την τέλεση παράνομων πράξεων. *

Η απάντηση Βενιζέλου … … … (: Υπάρχει παραπάνω)

**Επειδή η «Ε» απέκτησε και δημοσίευσε την πρώτη σελίδα του σχετικού πρακτικού της 14ης Ιουλίου, δίνεται στη δημοσιότητα και η δεύτερη, η οποία περιλαμβάνει την αιτιολογία της απόφασης του ελληνικού Δημοσίου, ώστε όλοι να ξέρουν τι γίνεται και γιατί»

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=298760

$$$$$$

UP_DATED11, 4/8:  

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εκ των υστέρων νομιμότητα!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

$$$$$$$ 

UP_DATED12, 5/8 

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «Ε» ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ • Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ PROTON

Κρεσέντο κινδυνολογίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

++++

«Σημειώνεται ότι χθες αναβλήθηκε η προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση της Alapis για τις 18/8 με θέμα την αύξηση κεφαλαίου κατά 98 εκατ. ευρώ. Στη διοίκηση της Alapis βρίσκεται το δεξί χέρι του κ. Λαυρεντιάδη ο Βουλγαρο/ιρακινός Al Jebouri», (http://www.reporter.gr).

$$$$$$$

****UP_DATED13, 19/8«Συμμαχία προθύμων» τραπεζών σπεύδει να σώσει την Proton 

Οι τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδος για την απόφασή τους ν’ ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Proton Bank, να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Τράπεζα της Ελλάδος. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η ΤτΕ τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο στην τράπεζα, πέραν του ήδη υπάρχοντος Επιτρόπου του Δημοσίου.

Να θυμίσουμε ότι η Proton Bank ελέγχεται από την Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος για την υπόθεση υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της. Στα αρχικά πλάνα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ήταν η απορρόφηση της Proton Bank από την Attica Bank. Η σημερινή εξέλιξη δεν αποκλείει την τέλεση του «γάμου» των δύο τραπεζών αλλά, όπως σχολιάζουν τραπεζικά στελέχη, είναι προφανές ότι ο χρόνος πίεζε ιδιαίτερα στο να καλυφθεί το πρόβλημα της ρευστότητας στην Proton.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι η ίδια η τράπεζα είχε ενημερώσει στα μέσα Ιουλίου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι αδυνατεί να επιστρέψει 70 εκατ. ευρώ από αυτά που της είχαν κατατεθεί από τα διαθέσιμα του Δημοσίου. Η «αδυναμία» αυτή της τράπεζας ήταν και ένας από τους λόγους που δύο διευθυντές του ΓΛΚ είχαν διαφωνήσει με την κατάθεση 160 εκατ. ευρώ στις 15 Ιουλίου. Ο άλλος λόγος ήταν ότι οι συνολικές καταθέσεις από τα διαθέσιμα του Δημοσίου στη συγκεκριμένη τράπεζα ξεπερνούσαν το όριο που έθετε ο νόμος κατά 92 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος είχε δώσει εντολή τότε να γίνει η κατάθεση. Όταν το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα στις αρχές Αυγούστου, ο υπουργός έσπευσε να καλύψει την παρανομία αυτή με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία είχε αναδρομική ισχύ από το… 1997.

Μπάμπης Πολυχρονιάδης
$&$&$&$

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΛΛ. ΚΡΙΣΗΣ (2008 και εντεύθεν)


    • kakofonix είπε:  [@antinews.gr)

14/02/2011 στις 11:02 am

Για να μη βγάζουμε την ουρά μας απέξω, (σσ: ως ΝΔ), οι πρώτοι άστοχοι χειρισμοί ανήκουν αποκλειστικά στον Αλογοσκούφη με την ανοχή (;) του Καραμανλή.

Μάθημα ιστορίας:
Όταν έσκασε η βόμβα της Lehman, οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης εκτεθειμένες σε τοξικά στεγαστικά.

Παρένθεση: Η έως τότε πορεία της οικονομίας, πέραν από τις έως ένα βαθμό θεμιτές λογιστικές αλχημείες, ήταν σχετικά καλή και πλήρως ελεγχόμενη.

Συνεχίζω:
Οι τράπεζες, αδυνατώντας πια να δανειστούν από τη διατραπεζική, αντέδρασαν σπασμωδικά, κόβοντας μαχαίρι τις χρηματοδοτήσεις, ιδιαίτερα σε καταναλωτικά και στεγαστικά. Ως αποτέλεσμα, κατέρρευσαν χιλιάδες επιχειρήσεις των κλάδων οικοδομής και αυτοκινήτου και τα δημόσια έσοδα βάρεσαν κόκκινο, τινάζοντας το έλλειμμα στα ύψη. Ο Αλογοσκούφης ως γνήσιος θεωρητικός, έπεσε με τα μούτρα στην παγίδα. Πίστεψε αφελώς ότι αν στηρίξει τις τράπεζες θα επαναφέρει τις χρηματοδοτήσεις στο προηγούμενο σημείο και τα έσοδα στη θέση τους. Μάλιστα έπαιξε επιθετικά. Όχι μόνοστήριξε με εγγυήσεις (κρατικό χρήμα) τις τράπεζες, αλλά έβγαλε παγανιά και το μεγαλύτερο όπλο του το ΤΕΜΠΜΠΕ.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους, αντιμέτωπες με μια κάθετη πτώση του ενεργητικού (τιμές ακινήτων), κατακράτησαν τα χρήματα και δεν έβγαλαν ούτε σεντ στην αγορά. Προχωρώντας μάλιστα σε κανονικό πραξικόπημα, κατακράτησαν ακόμα και τα χρήματα του ΤΕΜΠΜΠΕ, αντικαθιστώντας ανοικτά δάνεια των επίφοβων πελατών τους, με δάνεια εγγυημένα από το δημόσιο. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες επιχειρήσεις να κηρύξουν στάση πληρωμών και να σφραγισθούν 3 δις επιταγές. Η επίπτωση στα δημόσια έσοδα ήταν μη αναστρέψιμη και αυτό άρχισε να γίνεται αντιληπτό από τους οίκους αξιολόγησης. Ο Αλογοσκούφης, τίμια και ντόμπρα, καταλαβαίνει αργά το μοιραίο λάθος του και εισηγείται στον Καραμανλή μέτρα σοκ τύπου μνημονίου.

Ο Καραμανλής έχοντας εμπιστοσύνη στο συνεργάτη του αρχικά συναινεί, αλλά οι βαρόνοι γίνονται έξαλλοι. Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, ο Αλογοσκούφης καρατομείται και επιστρατεύεται ο yesman Παπαθανασίου. Τον Μάιο του 2009, η χώρα έχει ουσιαστικά πτωχεύσει, παρασυρόμενη από ένα ατίθασο έλλειμμα και κυρίως από ένασάπιο τραπεζικό σύστημα – φούσκα. Βλέπετε οι τράπεζες αποκτούν ακόμα έναν εφιάλτη μετά την πτώση των τιμών των ακινήτων, που λέγεται πτώση των τιμών των ομολόγων. Ακολουθούν γρήγορα ακόμα δύο εφιάλτες, η μαζική απόσυρση καταθέσεων και η στάση πληρωμών των νοικοκυριών.

Η ελληνική κρίση, ελάχιστα επηρεάστηκε από τη διεθνή συγκυρία (μόνο στην αρχή της). Ήταν κυρίως μια κρίση των τραπεζών, που επεκτάθηκε ως καρκίνωμα στην υπόλοιπη οικονομία και συμπαρέσυρε το κράτος.

Στην πιο κρίσιμη καμπή τη κρίσης, η συμπαθητική κυβέρνηση Καραμανλή (αν εξαιρέσουμε βατοπέδια κλπ) έκανε ένα σοβαρό ιδεολογικό λάθος. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα φιλελεύθερα, το αντιμετώπισε σοσιαλιστικά.

Αν είχε τότε αφήσει τις τράπεζες να καταρρεύσουν, η αγορά θα είχε αυτορυθμιστεί (με πολλές απώλειες φυσικά) μέσα σε έναν χρόνο το πολύ και χιλιάδες επιχειρήσεις (και θέσεις εργασίας) θα είχαν σωθεί.

Από εκείνη την αποφράδα μέρα του Οκτώβρη του 08δεν έχουμε σταματήσει να διοχετεύουμε φρέσκο χρήμα στη μαύρη τρύπα μερικών κρατικοδίαιτων τραπεζών, που έτσι κι αλλιώς θα τις χάσουμε το αργότερο σε μερικούς μήνες (παρέα με την αναδιάρθρωση)

$#&$#&$ 

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες …της Βόρειας όχθης

Συνέδριο του Economist, 30/04/2010

2006, Χατζηιωάννου, Δασκαλόπουλος

29 Μάρτη 2010

Δεκέμβρης 2009

  1. 27/11/2011 στο 18:47

    You completed various very good points there. I did a search on the theme and identified the majority of folks will consent along with your weblog.

  1. 10/05/2012 στο 12:44

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: