Αρχική > Γενικά, Διαδίκτυο, Ελλάς > e- Φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές!

e- Φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές!

 Ψηφιακά Εκπαιδευτικά  Βοηθήματα

Τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχουν υλοποιηθεί στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Moodle και όλο το περιεχόμενο που φιλοξενούν διατίθεται υπό την άδεια Creative Commons.

Το σύνολο της ύλης κάθε βοηθήματος περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου που έχουν επιλεγεί για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το υλικό κάθε κεφαλαίου είναι χωρισμένο σε ενότητες.

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

  • Βιντεοδιάλεξη, που απαρτίζεται από επιμέρους βίντεο, τα οποία αποτελούν τη βιντεοσκοπημένη παράδοση της ενότητας.
  • Σημειώσεις της ενότητας.
  • Λυμένα θέματα ερωτήσεων και ασκήσεων για την κατανόηση της θεωρίας οργανωμένα κατά βαθμό δυσκολίας.
  • Θέματα ερωτήσεων και ασκήσεων προς επίλυση για την εξάσκηση του μαθητή.

Στον νέο ιστότοπο, θα προστίθενται σταδιακά επαναληπτικές ασκήσεις κεφαλαίων ή ασκήσεις που αναφέρονται στο σύνολο της ύλης του βοηθήματος, διαγωνίσματα, καθώς και θέματα πανελλαδικών εξετάσεων προηγούμενων ετών.

Μια άλλη καινοτομία του ανανεωμένου ιστότοπου είναι η δημιουργία του προσωπικού χώρου του μαθητή. Μέσα από τον χώρο αυτό, ο μαθητής θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά ερωτήσεις – απορίες. Τις ερωτήσεις θα επεξεργάζονται Σύμβουλοι-Καθηγητές και οι απαντήσεις θα αναρτώνται επίσης στον προσωπικό αυτό χώρο.

Σε κάθε βοήθημα υπάρχει η δυνατότητα μεταφόρτωσης (download) σε μορφή pdf, των σημειώσεων και των ασκήσεων κάθε ενότητας.

Ειδικότερες οδηγίες για την πλοήγηση στο περιεχόμενο υπάρχουν στον ιστότοπο κάθε Βοηθήματος.

&&&&

Για τη σχολική χρονιά 2011-12 ο ιστότοπος βγαίνει ανανεωμένος σχεδιαστικά και με νέες λειτουργίες.

Ο ιστότοπος έχει πλέον τρία νέα βοηθήματα, τα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας, τα Λατινικά και τη Βιολογία Γενικής Παιδείας. Το υλικό για τα βοηθήματα αυτά αναπτύσσεται σταδιακά και αναμένεται μέχρι το τέλος του 2011 να έχει αναρτηθεί στο σύνολό του. Βασική καινοτομία στα νέα μαθήματα είναι η χρήση του διαδραστικού πίνακα στη δημιουργία των βιντεοδιαλέξεων. Για τη φετινή σχολική χρονιά η λειτουργία των νέων βοηθημάτων θα είναι δοκιμαστική και ανοικτή σε όλους για επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις που θα βοηθήσουν στην ωρίμανση του υλικού.

Μια νέα λειτουργία στον ανανεωμένο ιστότοπο είναι η Υπηρεσία Συμβούλου-Καθηγητή. Για τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης η υπηρεσία έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία από 1η Νοεμβρίου 2011, ενώ για τα Μαθηματικά Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Για τα άλλα βοηθήματα η υπηρεσία θα ενεργοποιείται σταδιακά και ανάλογα με τον βαθμό ωρίμανσης του αντίστοιχου υλικού. Δικαίωμα συμμετοχής στην υπηρεσία έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις οι οποίοι θα εγγράφονται και στη συνέχεια θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ερωτήσεις – απορίες τις οποίες θα επεξεργάζονται και θα απαντούν Σύμβουλοι-Καθηγητές.

Πηγή (και e- Φροντιστήριο): http://www.study4exams.gr/

Κατηγορίες:Γενικά, Διαδίκτυο, Ελλάς
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: