Πέτρος Ευθυμίου και vatopaidi.wordpress.com για Εφραίμ

«Όπως είπε ο γέροντας Εφραίμ, είμαστε σε μια εποχή που διαπιστώνουμε παγκόσμια την αίσθηση ενός κενού ……… ευθύνη της πολιτείας να συνδράμει το Ορος ….. νιώθω μέρισμα προσωπικής περηφάνιας που αυτά τα δέκα χρόνια εφαρμόσαμε το σωστικό πρόγραμμα ώστε οι αγιορείτες να είναι απερίσπαστοι στο πνευματικό τους έργο….Είμαι βέβαιος, κύριε υπουργέ Επικρατείας (: Ρουσόπουλος), ότι η κυβέρνησή σας θα συνεχίσει …. την ενίσχυση ..των αγιορειτών μας»


Πέτρος Ευθυμίου- ΠΑΣΟΚάρας, @«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 15/09/2008

&&&&

2dec2008-002

Από την ΒΙΑΜΥΛ

 

Το ιστολόγιο  http://vatopaidi.wordpress.com/  αποτελεί το πλέον πρόσφατο και ίσως το κορυφαίο παράδειγμα πετυχημένου ιντερνετικού ακτιβισμού, στη  μικρή ιστορία της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Εμφανίστηκε στις 3/10/2008, αναρτώντας μια  ανακοίνωση της Μονής Βατοπαιδίου: http://vatopaidi.wordpress.com/2008/10/03/ Από τότε, και για τρεις εβδομάδες, εμφανίζει πυκνή καθημερινή αρθρογραφία, την οποία στηρίζει ένα ολόκληρο δίκτυο εθελοντών, ομοφρόνων και συμπαθούντων.

Η διαχείριση του ιστολογίου, εν όψει του επικοινωνιακού στόχου που έχει θέσει, είναι κάτι παραπάνω από άριστη: το αποδεικνύουν οι 20+ χιλιάδες επισκέψεις που έχει καταγράψει ως τώρα, παρόλο που τα σχόλια μένουν κλειστά. Ωστόσο, ως προς την εξυπηρέτηση του πραγματικού στόχου, δηλαδή τη συνηγορία του Ηγουμένου Εφραίμ, έχει αποτύχει. Κι αυτό γιατί πέρα από τη συσπείρωση όσων ήδη ήταν πεπεισμένοι  για την απόλυτη αθωότητα του Εφραίμ, ο λόγος που αναδύεται από τις αναρτήσεις εύκολα πείθει τους μετριοπαθείς και καλόπιστους επισκέπτες περί του αντιθέτου.

Και κάτι ακόμα χειρότερο: τέτοιου επιπέδου συνηγορίες, οι οποίες επιχειρούν να υπερασπίσουν ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο βάζοντας μπροστά, ως ασπίδα, ολόκληρο το Άγιον Όρος, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσφημίσουν συλλήβδην τη μοναστική κοινότητα του Άθωνος. Χωρίς να το καταλαβαίνουν, οι πρόθυμοι υπερασπιστές του Εφραίμ, λαϊκοί και κληρικοί, κάνουν ζημιά, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, σε αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν να προστατέψουν.

http://panosz.wordpress.com/2008/10/22/vatopaidi/#more-4205

 

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: