Αρχική > Ελλάς, Ελληνικό Βlogging, Ιστορία, Συνομωσιολογία > Απατεώνες …πατριώτες: Η μάστιγα της νυν Ελλάδος

Απατεώνες …πατριώτες: Η μάστιγα της νυν Ελλάδος

Αποκαλυπτικό! Ο Χαρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα απο το 1952 !!!

 Ισίδωρου Πόσδαγλη, «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», 1952

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος, (: πσσσσσσσσσσσσ, νικ!!!!….)

Πρίν απο λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό μας με τίτλο: Ο ποιητής Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας απο το 1952 ! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα. Τον συγκεκριμένο Οικονομολόγο, ποιητή και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ομολογώ – ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ – οτι δεν τον γνώριζα ούτε τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Και σήμερα έμαθα τόσα πολλά γι αυτόν, που πραγματικά βουίζει το κεφάλι μου!

Διαβάζοντας όμως το άρθρο ως το τέλος, διαπιστώνω οτι μιλούσε για έναν πίνακα, στην εξής παράγραφο:
«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.»
Πίνακας ή χάρτης όμως δεν υπήρχε πουθενά! Και μάλιστα το άρθρο καταλήγει με ερώτηση (Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;) και με μια υποσχετική (Ίσως τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο!)Απο κείνη την ώρα, δεν είχα ησυχασμό! Κι αυτό διότι, η μελέτη, το πόνημα δηλαδή, του πραγματικά μεγάλου αυτού Ελληνα, όχι μόνο με είχε βάλει σε τρομερές σκέψεις, αλλά και κάτι χειρότερο! Οτι τελικά, είμαστε ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ενός ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ μιας απίστευτης ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ, οι οποίοι είχαν βάλει σκοπό να μας εξολοθρευσουν εδώ και πάνω απο μισό αιώνα!Καλύτερα όμως να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους για να βάλουμε σε κάποια τάξη τις σκέψεις αλλά και…το θυμό μας. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Ισίδωρος Πόσδαγλης, δε χωράει αμφιβολία οτι υπήρξε, εκτός απο ήρωας, κι ένας διακεκριμένος επιστήμονας. Το βιογραφικό του τα λέει απο μόνο του. Ο μεγάλος του πατριωτισμός, τον έσπρωχνε να θέσει την πραγματικά προχωρημένη του σκέψη στην υπηρεσία της πατρίδας και γι αυτό απο τα 15 του χρόνια, απο μικρό παιδί σχετικά, το 1922, είχε ενταχθεί στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία. Δεν είχε καλά-καλά τελειώσει το Γυμνάσιο δηλαδή και το μυαλό του έτρεχε με ιλιγγιώδεις ταχύτητες! Και για το καλό της πατρίδας του! Το πόσο σπάνιο είναι κάτι τέτοιο, το ξέρουμε απο τους νέους του σήμερα. Καμμία σχέση. Αρα, το πρώτο λοιπόν συμπέρασμα που ανάγουμε μέχρις εδώ, είναι οτι επρόκειτο για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.

Προχωράμε.

Στα 18 του, σαν ήρθε δηλαδή ο καιρός για να σπουδάσει την αγαπημένη του επιστήμη, τα οικονομικά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση, όπου και σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά σχέδια -προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Δεύτερο συμπέρασμα που ανάγεται, είναι το γεγονός οτι ο Πόσδαγλης εθεωρείτο ήδη απο τους Σοβιετικούς ως διάνοια! Και γι αυτό, τον βάζουν να συνεργαστεί – αν και φοιτητής ακόμη – με τους πλέον κορυφαίους οικονομολόγους της Ρωσίας πάνω σε άκρως απόρρητα προγράμματα! Οι Ρώσοι λοιπόν, εκμεταλλεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τις γνώσεις και τις ιδέες του και τον εντάσσουν στην ελίτ των κορυφαίων επιστημόνων της τότε Σοβιετικής Ενωσης!

Πάμε παρακάτω.

Ξεσπάει ο πόλεμος, η Ελλάδα μπαίνει κι αυτή αντιστεκόμενη στον Άξονα και ο Πόσδαγλης γυρνάει πίσω για να ενταχθεί στον αγώνα. Μετά την εισβολή και κατοχή απο τους Γερμανούς, μπαίνει στην Εθνική Αντίσταση και μέσα από κεί, αρχίζει και περνάει διάφορα μηνύματα στους συντρόφους του στο ΕΑΜ, που όπως φαίνεται, δεν άρεσαν καθόλου στους «φίλους» και «συμμάχους» Αγγλους, οι οποίοι και μετά το τέλος του πολέμου τον συλλαμβάνουν και τον παραδίδουν στη Χωροφυλακή! Γιατί τον συνέλαβαν και μάλιστα έτσι, απροκάλυπτα, χωρίς σοβαρή αιτία; Μήπως επειδή τον θεωρούσαν ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ; Ναί, αλλά άκρως επικίνδυνο ως πρός τί; Τι θα μπορούσε να ξέρει ένας άνθρωπος, που έλειπε απο την Ελλάδα τόσα χρόνια, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη χώρα του αλλά και γι αυτούς;

Για να διαπιστώσω του λόγου το αληθές, έκανα άνω κάτω το διαδίκτυο αλλά δε κατόρθωσα να ανακαλύψω απολύτως τίποτε, πέραν ορισμένων άρθρων που γράφτηκαν γι αυτόν και που ήταν περίπου σαν αυτό που δημοσιεύτηκε και στο παρόν ιστολόγιο.
Απολύτως τίποτε;

Οχι ακριβώς.

Μπορεί να μην ανακάλυψα γιατί τον συνέλαβαν οι Αγγλοι τότε με τέτοια πρεμούρα και τον παρέδωσαν άρον-άρον στους χωροφύλακες, αλλά έπεσα πάνω σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Σε έναν πίνακα. Εναν πίνακα που φαίνεται να είναι ο «χάρτης» στον οποίο αναφέρεται και ο συντάκτης του προηγούμενου κειμένου κι αν είναι όντως αυτός, τότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος που μας κυβερνάει εδώ και…μισό αιώνα!

Συνεχίζω.Παρά λοιπόν το γεγονός της «μυστηριώδους» συλλήψεως και κρατήσεως του, ο Πόσδαγλης δεν πτοείται. Και μέσα στη φυλακή, κατορθώνει και ολοκληρώνει ένα όνειροπου το επεξεργάζεται απο τα 15 του χρόνια, ένα οικονομικό σχέδιο για την πατρίδα του που έχει τον τίτλο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», και που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «των ολίγων και εκλεκτών», τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή». Ενα κείμενο, που προκαλεί πάταγο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, μιας και αναλύει το κατ΄εξοχήν Πατριωτικό Οικονομικό μοντέλο, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί εκτός απο την Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα!Ως εδώ εντάξει.

Ομως ο Πόσδαγλης δεν σταματάει εδώ. Μέσα στο βιβλίο του αναλύει και τεκμηριώνει θεωρίες που ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ χρηματοοικονομικό οργανισμό και στις συνεργαζόμενες με αυτούς κυβερνήσεις! Ο Πόσδαγλης με άλλα λόγια, ξεμπροστιάζει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ που απεργάζονταν οικονομικά σχέδια εξόντωσης λαών μέσω του χρέους καθώς στην ουσία του, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να το κάνουν!

Ο Πόσδαγλης λοιπόν, γράφει στη σελίδα 17 του βιβλίου του και στο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» τα εξής:

«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση, (: καλά που δεν έγραψε και… «κούρεμα», να καραφλιάσουμε, εντελώς), του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»
Αυτό ακριβώς δεν συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στη πατρίδα μας σήμερα;Και περνάμε στο πλέον ασύλληπτο που περιγράφεται στην πιο κάτω παράγραφο, στη σελίδα 24 του βιβλίου:
«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά.


Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.»

Εδώ τώρα τι μπορεί να πεί κανείς; Απλά μένει με το στόμα ανοιχτό, σωστά;Και τα ερωτήματα τώρα:

Πρώτον,
 πώς μπορούσε ο Πόσδαγλης να γνωρίζει οτι η Ευρώπη σκόπευε να εκδώσει δικό της νόμισμα;Δεύτερον, πώς μπορούσε να ξέρει οτι μόνο οι τέσσερις αυτές χώρες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, δηλάδή η Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία επρόκειτο να γίνουν ο κατ΄εξοχήν στόχος όταν και εφ όσον θα δεχτούν το ευρωπαικό νόμισμα;

Και τρίτον, το πλέον ανατριχιαστικό, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΞ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; Γιατί αυτό λέει η τελευταία παράγραφος του κεφαλαίου αυτού στο βιβλίο του και αποτυπώνεται και στον χάρτη, για τον περι ού ο λόγος!

«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρακάτω είναι ο χάρτης στον οποίο αναφέρεται ο Πόσδαγλης ο οποίος είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ!

Ο χάρτης-πίνακας στον οποίο αναφέρεται ο Πόσδαγλης

Να λοιπόν που οι Ναζί είχαν αποτυπώσει πλήρως τους χώρους όπου υπάρχουν πετρέλαια (το βλέπετε στο χάρτη, είναι οι περιοχές που σημειώνονται με τις τελίτσες) και το ακόμη χειρότερο, βλέπετε και τον δρόμο του ΑΓΩΓΟΥ απο τον οποίο θα διοχετεύεται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην ευρώπη! Και αυτός ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Τώρα λοιπόν εξηγούνται ΟΛΑ!

Τώρα επιτέλους, βρίσκουν εξήγηση τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ!

Να λοιπόν αυτο το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ που γνώριζε ο Πόσδαγλης και που γι αυτό ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ απο τους Αγγλους, γι αυτό κρατήθηκε τόσο καιρό στις φυλακές και ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ το βιβλίο του κάθε φορά που εκδίδονταν και γι αυτό κυκλοφορούσε ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ και μόνο σε ανθρώπους ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ! Και φυσικά, ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ γι αυτό το ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΥΑΛΟ, ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΗΡΩΑ, που η πατρίδα του η ίδια ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ!…

Το ψέμμα και η απάτη, καθώς γνωρίζετε συνέλληνες, ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ. Δυστυχώς όμως, αυτή τη φορά, κράτησε 60 ολόκληρα χρόνια αυτό το μυστικό της απάτης. Ομως κάποτε, έρχεται η ώρα που ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Ασφαλώς και ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΟΛΑ σε τούτη τη χρονική περίοδο που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα πάντα παύουν να είναι για πολύ «κρυπτά υπο τον ήλιον»!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!

ΠΟΤΕ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» ΛΟΙΠΟΝ ΑΘΛΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!

Θα τα ξαναπούμε πάρα πολύ σύντομα!

ΣΧΟΛΙΑ 

(: ΕΑΝ υπάρχει ελευθερία στα σχόλια, δηλαδή, δεν υφίσταται ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, τότε, τα μπλογκ είναι εργαλείο ΓΝΩΣΗΣ => ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Γι’ αυτό το λόγο και είμαστε και θα είμαστε, φανατικά, εχθροί της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ. Γι’ αυτό και τα μπλογκ που ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ, όπως ο δεξιός Ριζοσπάστης, aka antinews, είναι κατάπτυστα. Δείτε τι εννοούμε, έμπρακτα, παρακάτω…)

Tinaki

να κανω μια ερώτηση; παρατηρώντας των χάρτη βλέπω οτι έχει τα σημερινα σύνορα και όχι τα σύνορα προ του β’ παγκοσμιουπολεμου η κατα την διαρκεια του β’ παγκοσμιου πολεμου.Δηλαδη τσεχια και σλοβακια είναι ξεχωριστά κρατη, η σοβιετική ένωση δεν υπαρχει ουκρανια, ρωσσια λευκορωσσια. Η Βουλγαρια αναγράφετε σαν България στον χάρτη, το οποίο είναι και με την νέα βουλγαρικη ορθογραφία η οποία ισχύει απο το τελος του β’ παγκοσμιου πολεμου και μετα. Επισης και η Γιουγκοσλαβία είναι διαλυμένη…. Δεν λεω οτι αμφισβητω το αρθρο απλα να μην βάζουμε οτι να ναι φωτογραφιες. Η φωτογραφία με τον χάρτη είναι fake. δεν είναι δυνατον σε εναν χάρτη του σημερα να υπαρχει σφραγίδα με σβάστιγκα.

Joe

«Τινακι» έχεις δίκιο. ο χάρτης είναι άκυρος. έχει σημερινά σύνορα. η σβάστικα «τοποθετικε» με photoshop η κάτι. φαίνεται πως γύρο από την svragida υπάρχει ένα τετράγωνο με ελάχιστο άλλο χρώμα. Τα Σκοπια δεν υπήρχαν τότε. σε έναν γερμανικό χάρτη ποτε δεν θα υπήρχε η Πολωνια με τα σημερινά σύνορα. Αυτά τα γερμανικά εδάφη χάθηκαν μετά τον δεύτερο  παγκόσμιο πόλεμο και πολλά αλλα.

Chartman

Ο Χάρτης είναι πλαστός, σύνθεση σε Photoshop κάνει μπαμ! Η μεγάλη γραμματοσειρά είναι ψηφιακή, εκτός του ότι είναι μοντέρνα είναι και παραμορφωμένη ως αντικείμενο διαφορετικά σε κάθε λέξη. Η χοντρή γραμμή είναι τραβηγμένη με ποντίκι. Η σφραγίδα είναι άλλο layer φαίνεται το τετράγωνο frame γύρω της. Το burn effect ειδικά στη δεξιά πλευρά είναι κι αυτό με ποντίκι σχεδιασμένο (άθλιο). Ακόμα και το χαρτί πίσω από τον χάρτη είναι ψηφιακό δημιούργημα. Το tutorial για να μάθεις πως να κάνεις παλιούς χάρτες στο Photoshop κυκλοφορεί τσάμπα στο Internet, μόνο που ακόμα και παιδάκι θα έκανε την σύνθεση πιο αληθοφανή!
Δεν ξέρω που αποσκοπεί αυτή η προσπάθεια αλλά αν το όλο θέμα με τον Πόσδγαλη είναι αλήθεια χάνει την αξιοπιστία του με κάτι τέτοιες γελοιότητες.

Λόγιος Ἑρμῆς, Administrator

Όπως έγραψα και στο άλλο άρθρο ην είδηση και τον χάρτη στα πλαίσια της έρευνας τα βρήκαμε εδώ: http://tyxaios.blogspot.com/20… και εδώ: http://tyxaios.blogspot.com/20 => Η σελίδα δεν βρέθηκε

Kospis 

Σχέδια των Ναζί ήταν όλα αυτά; Μέχρι και η Κύπρος… είναι διχοτομημένη.

Emmanouel27

Για δειτε κι αυτο…

Ισίδωρος Πόσδαγλης: Το hoax του 2012

Τις τελευταίες εβδομάδες κάνει θραύση στο Internet ένα κείμενο που τιτλοφορείται «Ισίδωρος Πόσδαγλης: Ο Εθνικός Αγωνιστής, Ο Πατριώτης Οικονομολόγος». Τάχα μου και δήθεν ήταν ένας πατριώτης κομμουνιστής που έγραψε το… φοβερό βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική». Το κείμενο, που χρονολογείται από (περίπου) το 2007 και αναπαράγεται άκριτα από χιλιάδες blogs λέει το βιβλίο του Πόσδαγλη είναι «ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή»». 

Από την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για κατασκευή και internet hoax αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σταθεί ως απόδειξη. Ένα μικρό ρεπορτάζ σε φίλους που τυγχάνουν μέλη του κόμματος (ένα είν’ το κόμμα) και έχουν «μαύρη ζώνη» στην ιστορία του ΚΚΕ απέβη άκαρπο στο να συγκεντρωθεί οποιοδήποτε στοιχείο για τον θρυλικό «Ισίδωρο Πόσδαγλη». Άφαντος! Επίσης, μια βόλτα σ’ όλα (σχεδόν) τα καλά παλαιοβιβλιοπωλεία των Αθηνών και πάμπολλες ερωτήσεις για το… φοβερό βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» απέβη ομοίως άκαρπη. Κανένας δεν το γνώριζε. Ούτε οι πιο ηλικιωμένοι και καταρτισμένοι συλλέκτες παλαιών βιβλίων.Χαριστική βολή στον μύθο του «Ισίδωρου Πόσδαγλη» ήταν το όνομα του εκδοτικού οίκου, ο οποίος υποτίθεται ότι τύπωσε το πόνημά του: οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή». Σχεδόν ταυτόσημο με το όνομα του συγγραφέα «Λέλου Μπιστερλή», το οποίο παρουσίαζε ο Μητσικώστας όταν μιμείτο τον Λιακόπουλο. Παρατίθεται και το σχετικό βίντεο (με πολλές αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα… κλανίου) προς τέρψιν των επισκεπτών μας.Γιατί κυκλοφόρησε αυτό το φούμαρο με το… «φοβερό βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική»»; Όποιος γνωρίζει τα στοιχειώδη κολπάκια της προπαγάνδας καταλαβαίνει γιατί. Για να διασύρει εκ των προτέρων βιβλία και απόψεις με ουσία που στρέφονται εναντίον του «μονοδρόμου» της τρόικας.
Guys we’ve got it! Try again…

Anonymous Ανώνυμος said…http://www.tsantiri.gr/blog/foto-afto-ine-to-vivlio-tou-isidorou-posdagli.html1/15/2012 1:47 ΜΜ

Anonymous
 Ανώνυμος said…αναζητήστε το όνομα Πόσδαγλης στον τηλ. κατάλογο http://www.whitepages.gr
ο περίφημος χάρτης των ναζί προέρχεται από το αρχείο του γερμανοτσολιά παππού του παραπάνω ανώνυμου
Anonymous
 Ανώνυμος said…Μάλλον πρόκειται για μεγάλη ΜΟΎΦΑ!!!
http://diogenisdaskalos.blogspot.com
Emmanouel27

Αλλα δειτε κι αυτο  🙂
Τα συμπερασματα δικα σας…
http://tyxaios.blogspot.com/20…
Λόγιος Ἑρμῆς, Administrator

Αν υπάρχει η όχι το βιβλίο (κ συνεπώς ο χάρτης) θα φανεί καθώς δεσμέυτηκε ότι θα βρεί να ανεβάσει φωτοτυπία του βιβλίου το συντομότερο.Απο την άλλη όμως, όπως μου τόνισε μια καλή φίλη που συζητούσαμε σήμερα για το θέμα, τα βιβλία «από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο» και γενικότερα τα «βαριά» βιβλία των μασώνων δεν κυκλοφορούν ευρέως και για να τα αγοράσεις.Σιγά μην άφηναν τα μυστικά τους να διαρεύσουν δηλαδή και έχει και αυτή δίκιο με το σκεπτικό της.

Οψόμεθα …

 • Nik
  Πρώτον, δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο σημαντικός αυτός ποιητής και επιστήμονας
  ήταν Κομμουνιστής, και σαν τέτοιος αγωνίστηκε για την πατρίδα του και το λαό της.
  Δευτερον, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήξερε πάντα και τα πάντα για τα σχέδια των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών απο την εποχή πρίν, κατα τη διάρκεια, και μετά τον «εμφύλιο»όπου ήθελαν να υποδουλώσουν τον Ελληνικό λαό και να βάλουν χέρι στον φυσικό και ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.(βλέπε «Δοκίμιο» 1945 – 1968 της ιστορίας του ΚΚΕ), απλά όταν το ΚΚΕ και οι Κομμουνιστές αναφέρονταν στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών, λοιδορούνταν και καταγγέλονταν ως οπισθοδρομικοί, κολημένοι στο παρελθόν, «Σταλινικοί» κλπ κοσμητικά επίθετα!
  Το σχέδιο «Μάρσαλ» που εκπονήθηκε μετά τον Β΄ Παγκ. Πόλεμο με τα «δάνεια» που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αναστήλωσή της τα οποία τα καρπώθηκαν οι Έλληνες καπιταλιστές, βιομήχανοι και εφοπλιστές είχε ως σκοπό να ανδρώσει μια εξουσία φιλικώς κείμενη και εξαρτημένη από τον Αμερικάνικο και Ευρωπαικό ιμπεριαλισμό έτσι ωστε τη κατάληλη στιγμή
  να έχουν στο χέρι και τον λαό και τα πλούτη της χώρας.
  Τρίτον, ο χάρτης που υπάρχει παραπάνω δεν αντιστοιχεί στην εποχή που αναφέρετε το καίμενο, είναι της εποχής μας δηλ (πλαστός), όχι όμως ότι δεν υπήρχε χάρτης που είχαν εκπονήσει οι Γερμανοί Ναζί ο οποίος μετά την Νίκη του Κόκκινου στρατού και την κατάληψη του Βερολίνου από τους Σοβιετικούς, περιήλθε ή ο χάρτης ή γραπτές πληροφορίες οπου
  οσιαστικά χαρτογραφούσαν τις περιοχές της Ελλάδας που ήταν ενδιαφέρουσες σε κοιτάσματα. Αυτά ήταν γνωστά από τότε, απλά οι αστικές κυβερνήσεις απέκρυπταν απο το λαό την αλήθεια, και όταν η όποτε αυτή αποκαλύπτονταν από τους κομμουνιστές τότε (και τωρα) έμπαινε το αντικομμουνιστικό μένος σε εφαρμογή, γιατί «ήταν και είναι πολλά τα λεφτά Άρη» για τους καπιταλιστές και τα ντόπια τσιράκια τους.
  Γι αυτό και «ο ύπνος του δικαίου» του Ελληνικού λαού που σιγά σιγά δειχνει να αφυπνίζεται!
  Αμήν και πότε… !!!
 • Seven_eleven
  Αυτό το πήρα από ένα βιβλίο που υπήρχε διπλα so βιβλίο του  Πόσδαγλη:1.      Στις χαμένες προφητείες Ο Νοστράδαμος μιλάει καθαρά για το μυστικό ταξίδι που έκανε στα μοναστήρια του Αγίου Ορους όπου ασπάστηκε the Ορθοδοξία.Εκεί όχι μονο είχε οράματα που αφηγήθηκε στους μοναχους.Αλλα μίλησε και για την Νέα Τάξη Πραγμάτων.Όπου ο κόσμος στο τέλος θα σωθεί από την μαχητικότητα των Ελλήνων.Όταν επιτέλους θα “εξαφαvισθει” το Τουρκικο Έθνος και ο μαρμαρωμένος βασιλείας θα κάνει πάλι τη Βασιλεύουσα,πρωτεύουσα του εναπομείναντος κόσμου.
 • αντωνιαδης γεωργιος, politis eleyueros epaggelmatias
  πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο αυτό έστω και σε φωτοτυπία;;;;;
 • Netakias
  Μπορούμε να το βρούμε το εν λόγω βιβλίο; Είτε σε pdf είτε σε φυσική μορφή;
 • Netakias
  To mail μου είναι netakias24k @ aol.com
 • Έχω στείλει email στον άνθρωπο που ανέδειξε το θέμα και αναμένω απάντηση.
  https://lh4.googleusercontent….

   

 • Korvanas
  Έχει όντως κλειδώσει το blog του. Κρίμα!
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: