Αρχική > Γενικά > Αλητεία Συλλόγων Φαρμακοποιών: "Θα περάσουμε τις θέσεις μας, αρκεί να ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ από τον Έλληνα ασφαλισμένο το φάρμακό του"!!!

Αλητεία Συλλόγων Φαρμακοποιών: "Θα περάσουμε τις θέσεις μας, αρκεί να ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ από τον Έλληνα ασφαλισμένο το φάρμακό του"!!!

Κούβαρης Κων/νος, πρόεδρος φαρμακοποιών Πειραιά: ένα super- hyper- υπερ_λαμόγιο!

«4/1/12: Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο.

Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν…»

&&&&

24/2/12: Με πρόστιμο 80.000 ευρώ τιμωρήθηκε από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας η φαρμακοποιός Κωνσταντίνα Κεφαλά που εφάρμοσε την υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Σύμφωνα με τον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο η κίνησή της έγινε κατά παράβαση των όσων ισχύουν βάσει του τοπικού ωραρίου, που τα φαρμακεία είναι κλειστά Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα.

Η φαρμακοποιός κατήγγειλε πόλεμο συμφερόντων, υποστηρίζοντας ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας εμπόδισε την εφαρμογή της απόφασης που προβλέπει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Η περίπτωση της Καρδίτσας είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει μεταξύ των φαρμακοποιών, μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αποφάσισε ότι τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης, αλλά αναστέλλεται η υπουργική απόφαση που προβλέπει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων με απλή δήλωση του φαρμακοποιού.

Παράλληλα, παραμένει ως έχει το καθεστώς των διανυκτερεύσεων και των εφημεριών.

Ο σύλλογος από την πλευρά του αναμένει και την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο.

Τέλος στην πίστωση από 1η Μαρτίου

Την απόφασή τους να σταματήσουν από την 1η Μαρτίου την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά* και Αχαΐας.

Σε ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι αναφέρουν ότι τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό, ενώ η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί «αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας».

«Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζούν στον κόσμο τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά και γνωστοποιείται ότι «οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας μη δυνάμενοι να αντεπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Πηγή

—————————–

Ο φίλος Μιχαλολιάκου (ΝΔ), Κούβαρης Κων/νος, πρόεδρος φαρμακοποιών Πειραιά: ένα υπερ_λαμόγιο για χαστούκια. Πολλά χαστούκια!

 

 

Κατηγορίες:Γενικά
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: