Αρχική > Β' Παγκόσμιος/Κατοχή, Γενικά, Φωτορεπορτάζ > Εικόνες φρίκης στα πακέτα τσιγάρων- ΚΟΨ’ ΤΟ, φιλαράκι! Μπορείς*!!!

Εικόνες φρίκης στα πακέτα τσιγάρων- ΚΟΨ’ ΤΟ, φιλαράκι! Μπορείς*!!!

Cigarette Packaging To Feature ‘Horrifying’ Images Starting In March

Cigarette Packaging Canada

&&&&&

Cigarette Health Warnings- Τώρα, πλέον, και εικόνες κατά του τσιγάρου πάνω στα πακέτα

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το κάπνισμα είναι εθιστικό

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το τσιγάρο προκαλεί θανατηφόρα ζημιά στους πνεύμονες

&&&

* ΚΟΨ’ΤΟ! ΜΠΟΡΕΙΣ!!!http://www.exsmokers.eu/el-el/index

OTTAWA – Η Οτάβα, τελικά, ενέκρινε τις νέες εντυπωσιακές ετικέτες για τα πακέτα τσιγάρων, αναγγέλλοντας στις καπνοβιομηχανίες ότι πρέπει μέχρι τον Μάρτιο να συμμορφωθούν.  Η υπουργός Υγείας,  Leona Aglukkaq, δήλωσε ότι το διάταγμα φανερώνει πως η κυβέρνηση έπραξε σωστά υποσχόμενη, τον περασμένο χειμώνα, να τρομοκρατήσει τους καπνιστές ώστε να κόψουν το κάπνισμα.

Οι νέες ετικέτες θα καλύπτουν το 75% των πακέτων και θα συμπεριλαμβάνουν αποτρόπαιες εικόνες προσβεβλημένων από καρκίνο στομάτων και της αποστεομένης καρκινοπαθούς Barb Tarbox, η οποία υπήρξε ακτιβίστρια κατά του καπνίσματος, πριν πεθάνει σε ηλικία 42 ετών, από καρκίνο των πνευμόνων, και η ιστορία της -μεταξύ άλλων- θα παρουσιάζεται στα νέα πακέτα.

Οι υποστηρικτές της υγείας χαιρέτησαν την εκστρατεία/καμπάνια, αλλά είναι επιφυλακτικοί με την επιβολή της εφαρμογής της από την κυβέρνηση.

Οι καπνοβιομηχανίες δήλωσαν ότι η εκστρατεία δεν θα λειτουργήσει, από την στιγμή που το κοινό, ήδη, γνωρίζει τους κινδύνους του καπνίσματος.

Οι έμποροι λιανικής θα πρέπει μέχρι τον επόμενο Ιούνιο να έχουν εξασφαλίσει ότι όλα τα πακέτα στα μαγαζιά τους θα είναι συμμορφωμένα στους νέους κανόνες.

Δείτε τις φωτογραφίες των νέων προειδοποιητικών εικόνων στα πακέτα τσιγάρων του Καναδά:

Η ακτιβίστρια κατά του καπνίσματος, Barb Tarbox, που θα εμφανίζεται σε μερικά προειδοποιητικά μηνύματα καναδέζικων πακέτων τσιγάρων, πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων στα 42 της. Εδώ μιλάει σε σπουδαστές στο Edmonton, τον Ιανουάριο του 2003.

Η Καναδή υπουργός Υγείας, Leona Aglukkaq, πρωτοπαρουσίασε τις νέες καναδέζικες ετικέτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εμφανίζουν την αποστεωμένη Barb Tarbox, τον Δεκέμβριο του 2010.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Να πως είναι να πεθαίνεις από καρκίνο των πνευμόνων

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Τα τοξικά χημικά συστατικά του καπνού καταστρέφουν τα εσωτερικά τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και προκαλούν καρκίνο. Η πλέον κοινή ένδειξη είναι το αίμα στα ούρα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 

Αυτά τα λευκά στίγματα είναι μία μορφή καρκίνου του στόματος, που προκαλεί, πρωτίστως, από το κάπνισμα. Ακόμη κι αν επιζήσετε, μπορεί να χάσετε μέρος ή όλη την γλώσσα σας

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ

Το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του συνδεδεμένου με την γήρανση εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη τύφλωση. Δεν υπάρχει δραστική/αποτελεσματική θεραπεία στις περισσότερες των περιπτώσεων.

«Δείτε την δύναμη του τσιγάρου… Ανακαλέστε στην μνήμη σας  αυτό το πρόσωπο και ότι το κάπνισμα με σκότωσε»

&

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΥΦΛΩΣΗ 

Πηγή: http://www.huffingtonpost.ca/2011/09/27/cigarette-packaging-march_n_982905.html#s374396&title=A_New_Era

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε