Αρχική > Ελλάς, Οικονομία, Πολιτική > Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ «ΑΦΕΝΤΙΚΑ» & ΟΙ …ΟΙΚΟΝΟΜΟ- ΜΠΟΥΡΔΟ- ΛΟΓΟΙ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ «ΑΦΕΝΤΙΚΑ» & ΟΙ …ΟΙΚΟΝΟΜΟ- ΜΠΟΥΡΔΟ- ΛΟΓΟΙ

  • ΠΗΛΕΑΣ είπε:

23/11/2010 στις 12:04 am

.. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια Ανεπτυγμένη χώρα, που βαίνει προς τα κάτω. Αν είχες λεφτά, θα την δάνειζες; Πρέπει να προηγηθεί ΠΤΩΧΕΥΣΗ ή ΦΩΤΙΣΗ για να αρχίσει νέα ανοδική πορεία, που χωρίς αφειδή δανεικά, που πρέπει να ξεχάσουμε, γίνεται ακόμα πιό δύσκολη. Η φώτιση απαιτεί φωτισμένους ηγέτες, που θα αναρριχηθούν χαριν των ικανοτήτων τους μέσα από τον εσμό των λαμογιών, που θα τους πυροβολούν πισώπλατα με ότι διαθέτουν. Εξωκοινοβουλευτικές λύσεις δεν επιτρέπονται από την ΕΕ, που συμφωνήσαμε να θεωρούμε χρήσιμη. Άρα απαιτεί και ένα φωτισμένο λαό, που θα τους ακολουθήσει και θα τους στηρίξει στην όχι βραχεία ασκητική, που θα μας ζητήσουν. Ονειρευόμαστε;

Μέχρι τότε οι “άλλοι” θα ξέρουν ότι είμαστε εθισμένοι να τρώμε περισσότερα από όσα παράγουμε* (Κων/νος Καραμανλής) και να ζητάμε αναιδώς περισσότερα. Γιατί να μας δανείσουν; 50 χρόνια πρίν θα κινδύνευαν, όντως, να χάσουν τα λεφτά τους αν πτωχεύαμε, σήμερα όμως όχι: Το χρέος της Ελλάδας θα ξοφληθεί με κομμάτια της σάρκας μας –της γής μας, αφού η παγκοσμιοποίηση και η ΕΕ επιτρέπουν την “νόμιμη” εισβολή ξένων οικονομικών δυνάμεων στην επικράτειά μας (που, αφού υπερτερεί το Κοινοτικό Δίκαιο, ήδη δεν είναι δική μας). Το προπαρασκευαστικό πυρ για την εισβολή έχει τελειώσει: Το είχαμε αναλάβει 30 χρόνια τώρα μόνοι μας, και οι οβίδες της βλακείας μας έχουν κάνει την οικονομία μας σεληνιακό τοπίο. Καμιά επένδυση δεν έρχεται, καμιά δεν επιτρέπεται να ανθίσει και, αν ξέφυγε κάποια, είναι γιατί είναι ασυνήθης -μέχρι δηλαδή να βρεθεί ανταγωνιστής απ’ έξω (π.χ. apivita, Κορρές κλπ). Τώρα μένει να μπουν οι αγοραστές, αξιοποιώντας το Κοινοτικό Δίκαιο, και ο ΓΑΠ ή, εν πάσει περιπτώσει, η βέβαια και προϊούσα ύφεση, διευκολύνει την προέλασή τους. Σε λίγο θα παρακαλάμε να πουλήσουμε και τα σπίτια μας για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες (βασικές για τον Έλληνα του 2010, όχι για τον Έλληνα του 1970). ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΦΕΣΗ.

Μην ανησυχείς για την Ελλάδα: Θα μένει πάντα το γωνιακότερο οικόπεδο του Κόσμου. Για τους (πολλούς από τους) Έλληνες να ανησυχείς, που θα χαθούν στον χρόνο και τους θολούς ορίζοντες. Κάποιοι πολλοί από τους ταγούς μας φαντάζονται τους εαυτούς τους ανάμεσα στους δυνάστες-αγοραστές μας και δεν βλέπουν την ώρα. Γι’ αυτό στρώνουν, με το αζημίωτο, τον δρόμο των εξελίξεων. Διόλου δεν τους κόφτει το να ξυπνήσουν ένα πρωΐ με Βέλγο ή Φινλανδό γείτονα. Νέα Ζωή με Νέα Τάξη. Κι αυτοί καβάλα και χωρίς ενοχλητικούς, που ξέρουν τις πομπές τους.

Να σου το πώ με δυό λέξεις: Για να σταθεροποιήσουμε το επίπεδο προσωπικής ευημερίας μας σε ότι ξέραμε το 2008, να μας ζηλεύουν δηλαδή και οι Γερμανοί, πρέπει να γίνουμε “Γερμανοί”. Τότε και το σπρεντ μας θα γίνει “Γερμανικό”, αλλά σπάνια θα χρειάζεται να δανειζόμαστε πιά. Αλλά αυτά δεν γίνονται σε λίγα χρόνια. Δεν ξέρω αν γίνονται ΚΑΝ!
Γιατί, ένα πρέπει να φωτίσουμε σαν δόγμα των καιρών: Δεν αρκούν τα λεφτά για να προκόψει ένας λαός! ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Ο κύκλος κλείνει και ο κάθε κατεργάρης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ) ξαναβρίσκεται στην αρχική του θέση, και μάλιστα λεηλατημένος.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΝΟΗΤΕ! Η ΠΑΙΔΕΙΑ! (Το “ανόητε” αντιγραφική αδεία).

——————-

*[1.18]  «Και πώς, είπε ο Σωκράτης, γίνεται να είναι αδέσποτοι, αφού από τη μια επιθυμούν να περνούν καλά και κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκτούν αγαθά, ενώ από την άλλη τα αφεντικά τους τούς εμποδίζουν να το κάνουν;»

«Και ποιοι είναι εκείνοι» είπε ο Κριτόβουλος, «που είναι αφεντικά τους και δεν φαίνονται;»

[1.19] «Μα τον Δία,» είπε ο Σωκράτης, «δεν είναι διόλου αφανή· φαίνονται και πολύ μάλιστα. Και ξέρεις δα, ότι είναι πολύ κακά αφεντικά η κακία, η τεμπελιά, η μαλθακότητα της ψυχής και η αμέλεια, («και ότι πονηρότατοί γέ εισιν ουδὲ σε λανθάνουσιν, είπερ πονηρίαν γε νομίζεις αργίαν τ’ είναι και μαλακίαν ψυχής και αμέλειαν«).

[1.20] Υπάρχουν και μερικές απατηλές δέσποινες, που προσποιούνται ότι είναι ηδονές: οι κυβείες (: μπαρμπούτι) και οι ανώφελες συναναστροφές με ανθρώπους, που καθώς περνάει ο καιρός, γίνεται φανερό ακόμη και στους εξαπατημένους ότι είναι στην ουσία λύπες που φορούν το προκάλυμμα της ηδονής, τους εμποδίζουν να κάνουν έργα ωφέλιμα και τους εξουσιάζουν».

[1.21] «Υπάρχουν όμως, Σωκράτη, και άλλοι που τίποτε δεν τους εμποδίζει να εργάζονται· αντίθετα, έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά και επινοούν τρόπους για να κερδίσουν χρήματα. Κι ωστόσο και τους οίκους τους καταστρέφουν και μπλέκονται σε δυσάρεστες καταστάσεις».

[1.22] «Είναι κι αυτοί, βέβαια, δούλοι» είπε ο Σωκράτης, «και μάλιστα δούλοι πολύ σκληρών αφεντικών: της λαιμαργίας, της ασέλγειας, της μέθης, δούλοι ανόητων και δαπανηρών φιλοδοξιών. Όλα αυτά τα κακά τούς κυριεύουν, κι όσο τους βλέπουν να εργάζονται ακμαίοι και δυνατοί, τους παρασύρουν και τους κάνουν να ξοδεύουν όσα βγάζουν από την εργασία τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Όταν όμως διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν πια να δουλέψουν εξαιτίας των γηρατειών, τους εγκαταλείπουν, τους αφήνουν να γεράσουν μόνοι τους ή άλλοι πάλι τους μεταχειρίζονται ως δούλους.

[1.23] Όμως πρέπει, Κριτόβουλε, να πολεμάει κανείς για την προσωπική του ελευθερία περισσότερο απ’ ό,τι όταν παίρνει το όπλο για να πολεμήσει ενάντια σ’ εχθρούς που θέλουν να τον υποδουλώσουν, («ουχ ήττον διαμάχεσθαι περὶ της ελευθερίας ή προς τους συν όπλοις πειρωμένους καταδουλούσθαι»). Οι εχθροί, όταν είναι ενάρετοι άνδρες και υποδουλώσουν κάποιους, τους αναγκάζουν να γίνουν καλύτεροι και να ζήσουν με περισσότερες ανέσεις την υπόλοιπη ζωή τους. Τέτοιες αφέντρες σαν τις παραπάνω ηδονές, όμως, δεν παύουν να βασανίζουν και να φθείρουν τα σώματα των ανθρώπων, τις ψυχές και τους οίκους που τυχόν ελέγχουν».

(Ξενοφών, Οικονομικός, μτφρ. Μ. Κεκροπούλου, Ενάλιος, 1997).

NTINOS says:

30/04/2010 at 16:14

ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ευαγγελιστές και προφήτες,ολόκληρος ο κόσμος έχει γινει ενα απέραντο νηπιαγωγείο που κρέμεται απο την είδηση και απο το τι θα πεί ο κάθε γκουρού,και τα παιδιά των εταιρειων αξιολόγησης…του μέλλοντος του πολωνου οικοδόμου η του κινέζου ριζοκαλλιεργητη.
Δυστυχως τα ΜΜΕ εχουν αναλάβει να ξεφουρνίζουν καθημερινα προφητες και προφέσορες που μπουρδολογουν και …ανακαλυπτουν την κριση οταν εχει ηδη περάσει.
Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.
Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΦΤΗΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ….ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ….

Sic transit gloria mundi says:

30/04/2010 at 16:28

Πρόκειται για απίστευτο μπάχαλο της ψευδοεπιστήμης των οικονομολογούντων!
Είναι η ώρα είτε των τερατωδώς ξεχειλισμένων πλεονασματικών χαρτοφυλακίων (Άπω Ανατολή), είτε μιας θεαματικής κίνησης τερατώδους πολιτικής θέλησης. Λέτε να σφραγίσει ο Ομπάμα την Goldamn Sachs;

ΠΑΡΚΑΣ είπε:

06/11/2010 στις 10:12 pm

Σύμφωνα με τις αρλούμπες των οικονομολόγων, -ότι άμα δεν έχεις δουλειά στοιχίζεις στο κράτος 500€ το μήνα σε μη καταβαλλόμενες εισφορές-, θάπρεπε αυτός που δε βάζει βεζίνη γιατί δεν έχει αυτοκίνητο να κοστίζει στο κράτος το φόρο που δεν εισπράττει το κράτος από τη μη αγορά βενζίνης… Έχουμε ονομάσει ‘επιστήμη’ την Οικονομία ενώ δεν είναι. Και αυτό το πληρώνουμε.

Κατηγορίες:Ελλάς, Οικονομία, Πολιτική Ετικέτες:
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε