Αρχική > Ελλάς, Οικονομία, Πολιτική > UP- ΟΨΙΣ, περί της ελληνικής και διεθνούς Κρίσης

UP- ΟΨΙΣ, περί της ελληνικής και διεθνούς Κρίσης

IS ΙΤ ALL GREEK TO ΤΗΕΜ?”ΚΑΙ …ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ;

«Οικονομολόγος», λέει, «είναι αυτός που θα μας πει, αύριο, γιατί αυτό που λέει, σήμερα, είναι λάθος»*.

Άλλοι, πολύ σωστά, τους συγκρίνουν με τους αστρολόγους. Προσωπικά, τους έχω εφάμιλλους των σεισμο- λόγων: ΑΦΟΥ γίνει ο σεισμός, στον αναλύουν μέχρι …οδοντογλυφίδας. «Αφού», όμως. Πιο πολύ ταιριάζει να τους πεις όλους αυτούς μαθηματικούς, γιατί χωρίς μαθηματικά η «επιστήμη» τους δεν κουνιέται  ρούπι.

Πάντα με προβλημάτιζε το «γιατί» οι Έλληνες, που θεσμοθέτησαν όλες τις κλασικές επιστήμες, ΔΕΝ είχαν καμία «Οικονομολογία», ή «Οικο-νομικά». (: Μόνο ένα σχετικό σύγγραμμα υπάρχει, ο «οικονομικός», του Ξενοφώντος, όπου μιλάει ο Σωκράτης. Κι αυτό αναφέρεται σε ό,τι σημαίνει η λέξη «οικο-νομία»: στο πώς να δι- οικείς και να φροντίζεις ένα σπίτι∙ που τότε ήταν κυρίως αγροτικό, οπότε μιλάει και για την Γεωργία. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι ο Σωκράτης μπορεί να καταχωρηθεί στους νυν καλούμενους …οικονομολόγους, ακόμα και από τους πιο προχώ του είδους).

Όπως, επίσης, εντύπωση μου προκαλεί το «γιατί» οι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες, που θεσμοθέτησαν τον ΜΟΝΟ- ΘΕΪΣΜΟ, κυριαρχούν στα οικονομικά (= χρήμα) του πλανήτη, σήμερα, και χθες και προχθές, (: Στράβων, [63 πΧ – 23 μΧ]: «Ο λαός αυτός βρίσκεται σε κ-ά-θ-ε πόλη. Κι είναι δύσκολο να βρει κανείς μέρος στην κατοικημένη γη, που να μην έχει δεχθεί τον εβραϊκό Λαό και που να μην κ υ ρ ι α ρ χ ε ί τ α ι απ’ αυτόν»).

Όπου «μονοθεϊσμός» = «I» and «Ι», and «an eye for an eye» = «ΕΓΩ» κι «ΕΓΩ», και «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Ή «ο θανατός σου η ζωή μου», ή «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», ή η μεγάλη εταιρεία καταβροχθίζει τις μικρότερές της => ΜΟΝΟ- ΠΏΛΕΙΟ, εν τέλει. Δηλαδή, με μια λέξη: «ΠΛΕΟΝ- ΕΞΊΑ» (= έξις/addiction για πιο πολλά).

Αυτός ο κόσμος στον οποίο ζούμε όλοι πάνω στον πλανήτη, κυριαρχείται από τον ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Η αναμφισβήτητη κυριαρχία του επί των άλλων πολιτισμών δεν πιστοποιείται μόνον από τη δύναμη των όπλων ή των χρημάτων, που είναι περιστασιακά και αλλάζουν χέρια, αλλά και από το ότι είναι σφόδρα ελκυστικότερος των άλλων, αφού, ακόμα, κι οι αυτοανατιναζόμενοι μουσουλμάνοι φορούν …φανέλλες της Ρεάλ, της Μίλαν και του Τζόρνταν, ενώ χορεύουν ραπ με μπειζ-μπολ καπελάκια! Επίσης, αρκεί μια και μόνο ματιά στους Κινέζους, στους Άραβες, στους Ιάπωνες, στους Ινδούς και στους Αφρικανούς που έχουν απαρνηθεί τα  άνετα και παραδοσιακά τους κιμονό, παρεό και σαλβάρια,  για να …ασφυκτιούν μέσ’ τα κουστουμάκια και τους λαιμοδέτες τους.

Ο Δυτικός Πολιτισμός είναι ΕΛΛΗΝΟ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ προδιαγραφών. Ήτοι: πνεύμα ελληνικό και ψυχή μονοθεϊστική. Έχει στηριχθεί στην Γνώση, τις Τέχνες και τα Γράμματα των Ελλήνων, και στις αναπόδεικτες πεποιθήσεις, ή …«μεταφυσικές» ανησυχίες, των Εβραίων- Ιουδαίων- Ισραηλιτών. Ενός λαού ανθρώπων της Ερήμου, αραβικής καταγωγής, που περιδιάβαιναν επί αιώνες σε Χαλδαίους, Αιγύπτιους, Πέρσες, Βαβυλώνιους κ.α., είτε ως δούλοι όλων αυτών είτε ως έμποροι. Από τις θρησκευτικές δοξασίες των μεγάλων αυτών εθνών, άντλησαν και την θρησκεία τους. (Όπου δόξα = γνώμη, στα ελληνικά). Δοξασίες, ή «ΔΟΓΜΑΤΑ», που καθοδηγούσαν, «ελαίω Θεών/Θεού», στο μοντέλο διοίκησης του «ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΥ», ή, ακριβέστερα, της «ΘΕΟ- ΚΡΑΤΙΑΣ».

Όλοι οι Ασιάτες και οι Αιγύπτιοι, (: δηλ., ΟΛΟΣ ο τότε «πολιτισμένος» κόσμος, ΠΛΗΝ Ελλήνων), ακολουθούσαν αυτό το μοντέλο διοίκησης. Που έλεγε ότι: «πολλοί οι θεοί στον ουρανό, ένας ο αντιπρόσωπός τους στην γη»: ο δεσπότης, ή βασιλιάς- φαραώ- αυτοκράτορας. Οι Εβραίοι είχαν την εξυπνάδα να το διασκευάσουν σε: «ένας ο Θεός στους ουρανούς και πολλοί, -τόσοι όσοι ο λαός του Ισραήλ-, οι εκπρόσωποί του στην γη».

Αυτή η ιδιοφυής διασκευή υπήρξε η ευεργετική αιτία που διαφοροποίησε τους Εβραίους- Ιουδαίους- Ισραηλίτες, αυτόμάτα, από όλα τα άλλα «έθνη» γύρω τους. Γεγονός που τους προσέδωσε, στην πορεία, την ΕΘΝΙΚΗ τους ιδιαιτερότητα/ταυτότητα: «πας μη Γιαχβεδικός, ξένος».

Στον Δεσποτισμό της Ασίας, δεν υπήρχαν πολιτικοί. Τον ρόλο της Πολιτικής έπαιζε η ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Οι ιερείς ήταν οι πολιτικοί. Ο αρχιερέας, (π.χ., Μωυσής, Ααρών, Ιησούς του Ναυή στους Εβραίους), ήταν ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ- ΗΓΕΜΟΝΑΣ- ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του λαού και της χώρας. Αυτός ανήκε ή στην τάξη των ιερέων ή των στρατιωτικών. Αν ήταν στρατιωτικός, εχρίετο ιερέας πριν ανέβει στον θρόνο. Και στην εξέλιξη του Ιουδαϊσμού, τον Χριστιανισμό, η κεφαλή του Κράτους ήταν στρατιωτικός ΚΑΙ θρησκευτικός ηγέτης, -ακόμα είναι, όπου έχει βασίλεια. (: Και να μην μας ξεφεύγει ότι πέρασαν 1789 χρόνια, μέχρι να πρωτοδιατυπωθεί, ξανά, το αίτημα για ΔΗΜΟ- ΚΡΑΤΙΑ, το οποίο παραμένει επίκαιρο, βέβαια, και το 2010+βάλε…). Η Πεντάτευχος ήταν και το ΣΎΝΤΑΓΜΆ τους, εκτός από το ιερό τους βιβλίο, -όπως το Κοράνι, για τους Ισλαμιστές, σήμερα.

Το σύστημα της Θεο- κρατίας λειτουργεί, μόνον, αν η Γνώση είναι «απόκρυφη», «εξ αποκαλύψεως», «προφητική». Έτσι, οι ιερείς ανήκουν σε μία και μόνη φυλή- κάστα, και κληρονομούν στους γιους τους την Γνώση, που τους εμπιστεύτηκε ο …Θεός στ’ αυτί! Ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν εντελώς αστοιχείωτοι, αγράμματοι, ανεκπαίδευτοι. Για παράδειγμα, κάποιος που γνωρίζει τις κινήσεις των πλανητών, -που τους είχαν αναγορεύσει, μάλιστα, σε θεούς-, μπορεί να προβλέψει εκλήψεις. Αποτέλεσμα; Οι ιερείς είναι στα μάτια των αμόρφωτων «ΜΑΓΟΙ»! Κάνουν θαύματα! Μιλάνε με τον ίδιο τον Θεό, -λέμε! Γι’ αυτό τους έχουν τυφλή εμπιστοσύνη οι αμόρφωτοι, αδαείς, απλοί άνθρωποι, οπότε και παραδίνουν εθελοντικά τις τύχες τους στα χέρια τους. Καθόλου …παρεμπιπτόντως, «ΜΑΓ» λεγόταν η φυλή που έδινε τους ιερείς στην Περσία. Από αυτούς έλκει την καταγωγή της η λέξη «ΜΑΓ_ΟΣ» στα ελληνικά. Τον ρόλο των «Μαγ» έπαιζε στους Εβραίους η φυλή του Λεβί, οι «Λεβίτες»

Υπάρχουν, λοιπόν, στον πυρήνα του Μονοθεϊσμού, –αλλά και της Ψυχής μας, ως γαλουχημένων Χριστιανών- Μονοθεϊστών, α) ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ = ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ, β) ο MH ΠΟΛΙΤΗΣ = ΙΔΙΩΤΗΣ- IDIOT, και γ) ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ = ΜΑΓΕΙΑ…

Αυτά, όσον αφορά την Θρησκεία και την Ψυχή του Δυτικού ανθρώπου/κόσμου. Δεν αποτελεί αυτή, βέβαια, πόλο έλξης για τους μη Δυτικούς. Έτσι κι αλλιώς, δεν διαφέρει στα βασικά από την δική τους, αφού οι θρησκείες είναι αυτές που διαμορφώνουν την ψυχή των πιστών τους, και η δικιά τους, ως Μουσουλμάνων, Ινδουιστών, Ανιμιστών, Ταοϊστών κλπ, «μια από τα ίδια» είναι. Ήτοι: ΔΕΣΠΟΤΟ- ΜΑΝΉΣ. Δηλαδή, παράγει υπάκοους υπήκοους και όχι υποψιασμένους ΠΟΛΙΤΕΣ. Τι να ζηλέψουν απ’ αυτήν, λοιπόν;

Αυτό που κάνει ελκυστικό τον Δυτικό Πολιτισμό/Κόσμο στα μάτια των υπολοίπων, είναι η ελληνική πλευρά αυτού, -έστω και έτσι όπως παρουσιάζεται, κουτσουρεμμένη. Είναι το ελληνικό ΠΝΕΥΜΑ που εμπεριέχεται σε αυτόν και αποκρυσταλλώνεται- κωδικοποιείται- παρουσιάζεται σε μια λέξη- «σήμα κατατεθέν»: ΔΗΜΟ- ΚΡΑΤΙΑ! Ο άνθρωπος, -ο κάθε άνθρωπος όπου γης και οποιουδήποτε πνευματικού ή πολιτισμικού επιπέδου-, είναι από την φύση του «πολιτικό ζώο». Δηλαδή, “ωρέγεται”, γουστάρει, κάνει κέφι την Πολιτική. Κάτι τον τραβάει προς αυτήν, ρε, παιδί μου, έστω και ενστικτωδώς. Είτε είναι Παπούα είτε Σουηδός. (: Ας μη ξεχνάμε πως οι Δυτικοί την «DEMOCRACY» προσπαθούν να εξάγουν στην Ασία και αλλαχού, προσφέροντάς την στους εκεί ιθαγενείς σαν το πολυτιμότερο νυν …καθρεπτάκι τους, και την ακριβότερη νυν χάντρα τους!).

Οι Έλληνες ήταν αυτοί που ανακάλυψαν την Πολιτική τέχνη. Πολιτική είναι η επιβολή του ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ στο ένστικτο. Όλα τα ζώα είναι αυστηρά προγραμματισμένα για το τι θα κάνουν στην ζωή τους. Καθοδηγούνται από τα ένστικτά τους, που τους λένε κάθε φορά τι να κάνουν ως σωστό και ωφέλιμο. Έτσι, και το ζώο «άνθρωπος» αυτά ακολουθούσε, με ισχυρότερο αυτό της αναπαραγωγής. Όλοι πήγαιναν με όλες. Κάποτε, εφηύραν την έναρθρη Γλώσσα και, μέσω της ΜΝΗΜΗΣ, κληρονομούνταν στις επόμενες γενιές η ΠΕΙΡΑ των προηγουμένων. Αφού πέρασαν μερικοί αμέτρητοι αιώνες συσσώρευσης πείρας, κάποιοι ανακάλυψαν ότι οι επιμιξίες- συνευρέσεις- γάμοι μεταξύ συγγενών α΄ βαθμού αποφέρουν, μακροχρόνια, εκφυλιστικά φαινόμενα στους ανθρώπους και, ΑΡΑ, δεν συμφέρουν, δεν είναι «καλοκαγαθόν», δεν είναι ωφέλιμοι για τον άνθρωπο. Και πήραν την ΠΡΩΤΗ, και πιό δύσκολη, ever, πολιτική απόφαση, στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους: επιβλήθηκαν του φοβερού και τρομερού σε ισχύ γενετησίου ενστίκτου! Αυτοί που επιβλήθηκαν πρώτοι της ζωώδους και γιγαντιαίας αυτής δύναμης, -που ακόμα και σήμερα, χιλιάδες φορές ημερησίως και όπου γης, οδηγεί σε διεστραμένες ακρότητες και εγκλήματα πάθους-, ήταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Αυτοί πρώτοι απαγορεύουν την ΑΙΜΟ- ΜΙΞΙΑ και δημιουργούν το πρώτο καθαρό ανθρώπινο «ΓΕΝΟΣ». Έτσι, περνούν από το ανώτερο στάδιο της «ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ», στο κατώτερο του «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Τα υπόλοιπα είναι, …απλώς, Ιστορία!

Ποιο ήταν το δεύτερο καθαρό Γένος στην Ιστορία; Μα, οι Ρωμαίοι, φυσικά! Όπως οι Εβραίοι ξεπατήκωναν τους ισχυρούς και «πολιτισμένους» γείτονές τους, (Άραβες, Αιγύπτιους, Ασσύριους, Βαβυλώνιους και Πέρσες), έτσι και οι Ευρωπαίο- Ετρούσκοι- Ρωμαίοι αντέγραφαν τους Έλληνες. Αυτά έγιναν, τότε, σύμφωνα με τον Ενγκελς, βέβαια, και όχι τον …Φουράκη. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο το ότι οι Ρωμαίοι διαδέχθηκαν τους Έλληνες στην διοίκηση του τότε κόσμου. Διότι η Διοίκηση/Κυβέρνηση έχει να κάνει, πρωτίστως, με την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και, ακολούθως, με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, επειδή η θρησκεία υπαγορεύει την Πολιτική, μέσω της ΣΥΝ- ΕΙΔΗΣΗΣ που δημιουργεί, στα υποκείμενα- φορείς- οπαδούς της. Σημειωταίον: οι Δυτικοί πήραν τα πάντα από τους Έλληνες, ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΣ: της θρησκείας τους…

Οι Ρωμαίοι, βέβαια, δεν ήταν Έλληνες. Οι Έλληνες …«μας τελείωσαν», γεωπολιτικά, -ως ανεξάρτητη πολιτική οντότητα, δηλαδή-, το 144 π.Χ. Εκεί και τότε, παύει, τελεσίδικα, πλέον, ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, -ή ο Ορθολογισμός του «μέτρου» και του «κάλους» τής Χρυσής Τομής, που κωδικοποιήθηκε στον Παρθενώνα. Από την στιγμή που σταματάει να υφίσταται, έστω και σε μια γωνιά της Ελλάδας, ο συνδιασμός τού «τις αγορεύειν βούλεται;» με το «μολών λαβέ», ή ο «ΠΟΛΙΤΗΣ/ΟΠΛΙΤΗΣ», τελειώνει και η όποια παραγωγή αυθεντικής ελληνικής δημιουργίας. Διότι για να παραχθεί αυτή, απαιτεί έναν και μόνον περιορισμό: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των υποκειμένων που την παράγουν.

Προηγήθηκαν και προετοίμασαν το πνευματικό έδαφος τα «ελληνιστικά», δηλαδή, τα «σαν ελληνικά», χρόνια. Σημειολογικά, τότε είναι που στα ολόγυμνα, σαν την Αλήθεια, αγάλματα των Ελλήνων θεών, (: η ΜΟΝΗ ανθρωπο- μορφική θρησκεία, ever!), αρχίζει να μπαίνει «φύλλο συκής». Οι Ρωμαίοι ΔΕΝ μπορούν να υπο- στηρίξουν πνευματικά το ελληνικό ΚΟΣΜΟ- ΕΙΔΩΛΟ, την ελληνική ΚΟΣΜΟ- ΘΕΩΡΙΑ. Διότι δεν την έννοιωθαν, δεν την «πόναγαν», δεν την αγάπαγαν σαν σάρκα από την σάρκα τους. Την είχαν υιοθετήσει, όχι γεννήσει. ΊΣΩΣ, να μην είναι και αμιγώς ανθρώπινο έργο, μια τέτοια υποστήριξη. Ας μην ξεχνάμε πως οι «μυστήριοι» των Μυστηρίων, οι Έλληνες, ισχυριζόντουσαν ότι είναι ίδιο Γένος με τους θεούς: «Έν ανδρών, έν θεών γένος· εκ μιας δε πνέομεν ματρός αμφότεροι», Πίνδαρος, («Νέμεα», Ωδή 6η).  ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ! Αυταπάρνηση, ορθολογισμός και …τρέλλα απαιτούνται για να σηκώσεις τέτοιο φορτίο. Χαλεπόν το …ελληνίζειν, θά’λεγε κανείς. «ΧΑΛΕΠΑ ΤΑ ΚΑΛΑ», θα απαντούσε, βέβαια, ο του «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» θεράπων, Χείλων.

Στην Μινωική εποχή, ήμασταν στον «ΤΑΥΡΟ», (σύμφωνα με την μετάπτωση του άξονα της γης προς το επίπεδο της εκλειπτικής, που διαρκεί 25.920 χρόνια και διαιρείται σε δώδεκα ζώδια των περίπου 2160 χρόνων). Ακολουθεί η Εποχή του «ΚΡΙΟΥ», που περιλαμβάνει τα Τρωικά, την κλασική Ελλάδα και τον Αλέξανδρο. Μετά ήρθε ο Χριστιανισμός, και ο «ΙΧΘΥΣ». Γνωστά, τα όσα έκαναν αυτοί. Τώρα, «μπένουμε στον ΥΔΡΟ-ΧΟΟ», ή «This is the age of Aquarius«! Μας είχε προϊδεάσει η «Θεωρία του ΧΑΟΥΣ». Παρεμπιπτόντως, «ΠΡΩΤΙΣΤΑ μεν Χάος γέναιτο», σύμφωνα με την ελληνική Εμπειρία- Γνώση- Σκέψη, ή το ελληνικό κοσμο- είδωλο, την ελληνική κοσμο- αντίληψη και κοσμο- θεωρία. «Κάτι» φαίνεται να δείχνει προς τους Έλληνες, ξανά. Θυμήσου: EURO 2004, ένα μήνα πριν (: what a promotion!) την ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 και, μόλις, τώρα, GREEK CRISΙS 2010.

Crisis = κρίσις. Πρέπει να ΚΡΙΝΟΥΜΕ, λοιπόν, να βγάλουμε συμπέρασμα και πόρισμα, λένε τα ελληνικά. Πρώτα, τι προκάλεσε την Κρίση και, βάσει αυτού, ακολούθως, τι μέτρα προ- κρίνουμε για να την θεραπεύσουμε, ξεπεράσουμε, απαλείψουμε. Την Κρίση την προκάλεσε η άρρωστη Ψυχή του Δυτικού Κόσμου, σύμφωνα με το «οι λαθεμένες ιδέες περί του Σκοπού της ζωής είναι αυτές που οδηγούν, κατά κοινή ομολογία, στην δυστυχία», του ιατροφιλόσοφου, Γαληνού. Δηλαδή, αυτό που φταίει είναι: ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ = ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ των επενδυτών, ο MH ΠΟΛΙΤΗΣ = ΙΔΙΩΤΗΣ- IDIOT των ελεγκτικών θεσμών, και ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ = ΜΑΓΕΙΑ των στοών και των διαπλεκομένων μαζί τους τραπεζο-χρηματιστών. Αυτά πρέπει να αλλάξουν, όπως έλεγε, πριν περίπου μισό αιώνα, (: όταν έμπαιναν τα θεμέλια του μοντέλου τής σημερινής καπιταλιστικής Κρίσης;;;), και ο παρακάτω μόρτης (= λουστρινάτος μάγκας)…

«Κυρίες και κύριοι,

Η λέξη μυστικότητα είναι μη αποδεκτή σε μια ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία.

Και είμαστε ως άνθρωποι, κληρονομικά και ιστορικά αντιμέτωποι με μυστικές κοινωνίες.

Με μυστικούς όρκους και μυστικές διαδικασίες.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια μονολιθική και ανελέητη συνωμοσία.

Η οποία βρίσκεται κυρίως μέσα στη κυβέρνηση και θέλει να επεκτείνει το πεδίο επιρροής της.

Με διείσδυση αντί για αποφυγή, με υπονόμευση αντί για εκλογή, με εκφοβισμό αντί για ελεύθερη επιλογή.

Είναι ένα σύστημα που έχει στρατολογήσει τεράστιες ποσότητες ανθρώπινων και υλικών πόρων.

Υψηλά αποδοτικός μηχανισμός που συνδυάζει στρατιωτικές, διπλωματικές, κατασκοπευτικές, οικονομικές, επιστημονικές και πολιτικές λειτουργίες.

Οι προετοιμασίες (τους) δεν διεξάγονται δημόσια.

Τα λάθη τους θάβονται και δεν δημοσιεύονται.

Οι ενέργειες τους αποσιωπώνται και δεν αναφέρονται.

Καμία δαπάνη δεν ελέγχεται κανένα μυστικό δεν αποκαλύπτεται.

Γι’ αυτό ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων θέσπισε ως έγκλημα για κάθε πολίτη την αποφυγή της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Ζητώ την βοήθεια σας, στην τεράστια προσπάθεια πληροφόρησης και αφύπνισης του Αμερικανικού λαού.

Είμαι αισιόδοξος πως με την βοήθεια σας, ο άνθρωπος θα γίνει αυτό που γεννήθηκε να είναι: Ελεύθερος και ανεξάρτητος.»

John Kennedy –«JFK» , ο μόνος πρόεδρος, μέχρι τότε, ΜΗ προτεστάντης- WASP. ΜΠΟΥΜ!!!



(Αποσμάστα από την ομιλία του, την 27.4.1961, ενώπιον της Αμερικανικής Ένωσης Συντακτών), [: @επίκουρος2day].

ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ και ΜΑΓΕΙΑ είναι αδέλφια, βέβαια. Στο παρακάτω κείμενο του Μαρξ, -που εξηγεί πώς το Δημόσιο Χρέος, ή «Δημόσια ΠΙΣΤΗ», μετατρεπέται σε «Χρηματιστήριο» και «Τραπεζοκρατία», μέσω αυτόματης αύξησης της Φορολογίας-, δώστε έμφαση εκεί που μιλάει για «ΜΑΓΙΚΗ ΡΑΒΔΟ», όταν από το τίποτα δημιουργείται «κεφάλαιο».

«Το σύστημα της δημόσιας πίστης, δηλ. των κρατικών χρεών, που τις αρχές του τις ανακαλύπτουμε κιόλας στο μεσαίωνα στη Γένουα και στη Βενετία, διαδόθηκε σ’ όλη την Ευρώπη στη διάρκεια της περιόδου της μανιφακτούρας. Το αποικιακό σύστημα με το θαλάσσιο εμπόριό του και με τους εμπορικούς του πολέμους τού χρησίμευσε σαν θερμοκήπιο. Έτσι στέριωσε πρώτα στην Ολλανδία, (: New York = Νέο Amsterdam). Το δημόσιο χρέος, δηλ. το ξεπούλημα του κράτους -αδιάφορο αν είναι απολυταρχικό, συνταγματικό ή δημοκρατικό κράτος- βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική (: καπιταλιστική) εποχή.

Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού, είναι το δημόσιο χρέος τους. Γιαυτό είναι πέρα για πέρα συνεπής η σύγχρονη θεωρία που λέει πως ένας λαός γίνεται τόσο πιο πλούσιος, όσο πιο βαθιά βουτιέται στα χρέη. Το δημόσιο χρέος γίνεται το credo [πιστεύω] του κεφαλαίου. Και από τη στιγμή που εμφανίζεται η χρέωση του δημοσίου, τη θέση του αμαρτήματος ενάντια στο άγιο πνεύμα, για το οποίο δεν υπάρχει άφεση, την παίρνει η καταπάτηση της πίστης απέναντι στο δημόσιο χρέος.

Το δημόσιο χρέος γίνεται ένας από τους πιο δραστικούς μοχλούς της πρωταρχικής συσσώρευσης. Σαν με ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ προικίζει το μη παραγωγικό χρήμα με παραγωγική δύναμη και το μετατρέπει έτσι σε κεφάλαιο, χωρίς νάναι υποχρεωμένο να εκτεθεί στους κόπους και στους κινδύνους που είναι αχώριστοι από τη βιομηχανική μα ακόμα κι από την τοκογλυφική τοποθέτηση. Οι πιστωτές του δημοσίου στην πραγματικότητα δεν δίνουν τίποτα, γιατί το ποσό που δανείζουν μετατρέπεται σε κρατικά ευκολομεταβιβάσιμα χρεώγραφα, που στα χέρια τους εξακολουθούν να λειτουργούν, όπως θα λειτουργούσαν αν ήταν ισόποσο μετρητό χρήμα. Άσχετα όμως και από την τάξη των αργόσχολων εισοδηματιών που δημιουργείται μ’ αυτό τον τρόπο και τον αυτοσχέδιο πλούτο των χρηματιστών που παίζουν το ρόλο του μεσίτη ανάμεσα στην κυβέρνηση και το έθνος -καθώς και των φοροενοικιαστών, των εμπόρων, των ιδιωτών εργοστασιαρχών, που μια καλή μερίδα κάθε κρατικού δανείου τούς προσφέρει την υπηρεσία ενός κεφαλαίου πεσμένου από τον ουρανό- το δημόσιο χρέος έχει δημιουργήσει τις μετοχικές εταιρείες, το εμπόριο με συναλλάξιμες αξίες όλων των ειδών, την επικαταλλαγή, με δυο λόγια: το παιχνίδι στο χρηματιστήριο και τη σύγχρονη τραπεζοκρατία», Καρλ Μαρξ Το Κεφάλαιο, Τόμος Πρώτος, σ. 779, μτφ, Παναγιώτη Μαυρομάτη, Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 1978.

«Επειδή το δημόσιο χρέος στηρίζεται στα κρατικά έσοδα, που οφείλουν να καλύπτουν τις χρονιάτικες τοκοχρεωλυτικές κτλ. πληρωμές, το σύγχρονο φορολογικό σύστημα έγινε αναγκαίο συμπλήρωμα του συστήματος των εθνικών δανείων. Τα δάνεια δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση ν’ αντεπεξέρχεται σε έκτακτα έξοδα, χωρίς να γίνεται αυτό αμέσως αισθητό στον φορολογούμενο, μετά όμως απαιτούν αυξημένους φόρους. Από την άλλη μεριά, η αύξηση των φόρων, που προκλήθηκε με τη συσσώρευση απανωτών δανείων, αναγκάζει την κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση καινούργιων έκτακτων εξόδων να καταφεύγει διαρκώς σε καινούργια δάνεια. Έτσι, το σύγχρονο φορολογικό σύστημα, που άξονάς του είναι οι φόροι στα πιο αναγκαία μέσα συντήρησης (επομένως και το ακρίβαιμά τους), κρύβει μέσα του το σπέρμα της αυτόματης προοδευτικής αύξησης».

Καρλ Μαρξ Το Κεφάλαιο, Τόμος Πρώτος, σ. 780-781, μτφ, Παναγιώτη Μαυρομάτη, Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 1978.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ & ΠΡΟΤΑΣΗ: Ελλάς, η ξεματιάστρα της υφηλίου!

Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι
τα βρήκα στο σεργιάνι μου προχθές
τ’ αλφαβητάρι πάνω στο τριφύλλι
σου μάθαινε το αύριο και το χθες
μα εγώ περνούσα τη στερνή την πύλη
με του καιρού δεμένος τις κλωστές

Τ’ αηδόνια σεχτηκιάσανε στην Τροία
που στράγγιξες χαμένα μια γενιά
καλύτερα να σ’ έλεγαν Μαρία
και να ‘σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά
κι όχι να ζεις μ’ αυτή την κομπανία
και να μην ξέρεις τ’ άστρο του φονιά

Γυρίσανε πολλοί σημαδεμένοι
απ’ του καιρού την άγρια πληρωμή
στο μεσοστράτι τέσσερις ανέμοι
τους πήραν για σεργιάνι μια στιγμή
και βρήκανε τη φλόγα που δεν τρέμει
και το μαράζι δίχως αφορμή

Και σαν τους άλλους χάθηκαν κι εκείνοι
τους βρήκαν να γαβγίζουν στα μισά
κι απ’ το παλιό μαρτύριο να ‘χει μείνει
ένα σκυλί τη νύχτα που διψά
γυναίκες στη γωνιά μ’ ασετυλίνη
παραμιλούν στην ακροθαλασσιά

Και στ’ ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια
θα ξεφορτώνουν στην Καισαριανή
πώς έγινε με τούτο τον αιώνα
και γύρισε καπάκι η ζωή
πώς το ‘φεραν η μοίρα και τα χρόνια
να μην ακούσεις έναν ποιητή

Του κόσμου ποιος το λύνει το κουβάρι
ποιος είναι καπετάνιος στα βουνά
ποιος δίνει την αγάπη και τη χάρη
και στις μυρτιές του 
Aδη σεργιανά
μαλαματένια λόγια
 στο χορτάρι
ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά

Με δέσαν στα στενά και στους κανόνες
και ξημερώνοντας μέρα κακή [Παρασκευή]
τοξότες φάλαγγες και λεγεώνες
με πήραν και με βάλαν σε κλουβί
και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες
παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί

Ζητούσα τα μεγάλα τα κυνήγια
κι όπως δεν ήμουν μάγκας και νταής
περνούσα τα δικά σου δικαστήρια
αφού στον Άδη μέσα θα με βρεις
να με δικάσεις πάλι με μαρτύρια
και σαν κακούργο να με τιμωρείς

(Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος)

ΥΓ. Δεν μπορούμε να κάνουμε, τώρα, ΤΙΠΟΤΑ για την Κρίση. Δεν είναι μόνο οικονομική, αλλα και πολιτική, (: των πολιτικών ΚΑΙ των πολιτών), και ηθική, (: όλης της κοινωνίας). Έτσι κι αλλοιώς, η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ είναι υποσύνολο, ή απόρροια, της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και η τελευταία της ΗΘΙΚΗΣ. Δεν είναι, φυσικά, μόνο ελληνική, αλλά παγκόσμια, ή, τουλάχιστον, όλων των Δυτικών. Αυτό, γενικά. Ειδικά, για μας, στην Ελλάδα, το πρόβλημα έχει μια εξωτερική και μια εσωτερική παράμετρο.

Δανειζόμαστε τόσα χρόνια από ξένους, για «να τη βγάζουμε» πλουσιοπάροχα. Αυτοί ζητούν, τώρα, τα λεφτά τους. 236 δις πραγματικά και άλλα τόσα, περίπου, σε κρυφά «παράγωγα», (: λέω έτσι, χωρίς να ξέρω αν είναι σωστό, όλα αυτά τα σύνθετα και άυλα χρηματιστηριακά προϊόντα που τρομπάρουν την παγκόσμια φούσκα). Το να τους πούμε ότι δεν έχουμε και δεν παίρνουν μία, είναι ανήθικο, αναξιοπρεπές και χυδαίο. Πέρα του ότι μας στείνει μόνους μας και στην γωνία, απέναντι στα μεγαθήρια. Τους λέμε, λοιπόν, ότι

α) ΓΝΩΡΙΖΑΝ ακριβώς τι κάναμε με τα λεφτά που μας έδιναν, οπότε έχουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ «την φωλιά τους λερωμένη», αφού συναινούσαν στις παρατυπίες, επειδή κέρδιζαν χρήματα,

και β) αναγνωρίζουμε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήματα που τους οφείλουμε, τα 360, αλλά τα 600 «περίεργα» να …τα γράψουν στο χιόνι. Θα τα συμψηφίσουμε με το «κατοχικό δάνειο» των Γερμανών, τις πολεμικές αποζημειώσεις, τις υπερτιμολογίσεις, λόγω μιζών, των όπλων και των λοιπών αγαθών και υπηρεσιών που μας προσέφεραν όλοι οι σύμμαχοί μας, και, ΚΥΡΙΩΣ, το ενοίκιο που πρέπει να πληρώσουν για τα τόσα χρόνια που χρησιμοποιούν το ελληνικό έδαφος, το απελευθερωμένο με ΑΙΜΑ, για τα γεωπολιτικά τους σχέδια. Η ανεκτίμητη θέση της Ελλάδας στον γεωπολιτικό χάρτη, ΔΕΝ λαμβάνεται υπ’ όψιν, όταν γίνεται ο λογαριασμός του χρέους μας. Δεν είναι, όμως, το ίδιο να έχεις σύμμαχο, πχ, την Λετονία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο, ή την Ελλάδα. Μόνον όποιος κατέχει την Ελλάδα μπορεί να στήσει αυτοκρατορία, –λέει η Ιστορία. Το μοναδικό οικόπεδο του πλανήτη που έχει «φάτσα» σε τρεις ηπείρους! Δεν πληρώνεις το ίδιο ενοίκιο, μίστερ, στην Marble Arch και στο Shepherd’s Bush, ή στη Τσιμισκή και στον Δενδροπόταμο. Και αυτή την εποχή, είναι πολλοί και τεραστιο-γιγάντιοι οι υποψήφιοι ενοικιαστές, –you know, don’t you?

Μάλιστα, επειδή θέλουμε να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας ξανά, και επειδή αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την Κρίση, -έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα ΜΟΝΟ στην «κόψη του ξυραφιού» και του άγχους αποδίδει το μέγιστό της(όρα: εθνική μπάσκετ!)-, θα σας δώσουμε και υποθήκη για τα νέα δάνεια. Όρος που θα μας κάνει να σκεφτούμε, διπλά και τριπλά, πιθανή χαλαρότητα των προσπαθειών μας και αποτυχία του Σχεδίου μας.

Αφού λύναμε έτσι το πρόβλημα δανεισμού μας από τους ξένους, θα στραφόμαστε προς το εσωτερικό μέτωπο. ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσίας και ΦΥΛΑΚΗ, σε όποιον δημόσιο λειτουργό έχει κλέψει, ή έχει χαθεί εξ αιτίας του έστω και ένα ευρώ. Αλλά και όλων των ιδιωτών που επιδοτήθηκαν για ανάπτυξη και «έφαγαν» τα χρήματα. Και για να είμαστε σίγουροι πως θα γίνει η δουλειά σωστά, θα βάζαμε επί κεφαλής του ΣΔΟΕ τον …Κουφοντίνα! (: Θα τους συντόνιζε με …τηλεδιασκέψεις). Δεν νομίζω ότι θα χρωστάγαμε ευρώ τσακιστό, του χρόνου. Όχι είπες;

ΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ, σε όλους!

Και Be Care-ful: η εποχή απαιτεί , πρωτίστως, ΣΤΟΡΓΗ, ΑΓΚΑΛΙΑ & ΧΡΟΝΟ, στις τρυφερές επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα…

—————–

* « Να σιωπήσουν οι οικονομολόγοι. Οι οικονομολόγοι στην μετά Μνημόνιο εποχή έχουν γίνει οι αστρολόγοι της δημόσιας ζωής. Προβλέπουν, πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους κατά σύστημα και την επομένη βγάζουν άλλες για να διαψευσθούν. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό. Είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό».

Τάκης Θεοδωρόπουλος έφα, ο γνωστός μας καλός  μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος, στο http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kinhma-10&id=6921

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Για το νόμισμα που διακοσμεί το άρθρο:

Ένα ιστορικό νόμισμα των Συρακουσών με τη σικανικη νύμφη Αρέθουσα, την αγαπημένη του ποταμού Αλφειού, ένα από τα πολλά με παρόμοιο θέμα αρχαία σικελικά νομίσματα.

Η Αρέθουσα είναι νύμφη των πηγών και των δασών συνοδός της Θεάς Άρτεμης, θυγατέρα του Νηρέα (εξ ου Νηρηίδα νύμφη)[1] και της Δωρίδας.

Αυτήν αγάπησε ο ποτάμιος θεός Αλφειός, τον οποίο, για να αποφύγει η Αρέθουσα, διαπέρασε τη μεταξύ Πελοποννήσου και Σικελίας θάλασσα και, φθάνοντας στην παρά τις Συρακούσες νήσο Ορτυγία, μεταμορφώθηκε από την Άρτεμη[2] σε «πηγή» πλούσια σε γάργαρο νερό. Τότε, ο Αλφειός μεταμορφώθηκε σε ισχυρό υποθαλάσσιο ποταμό (θαλάσσιο ρεύμα)[3], την ορμητικότητα του οποίου δεν μπόρεσε να εμποδίσει ούτε ο Αδρίας (Αδριατικό πέλαγος), ώστε να ενώσει τα ύδατά του με εκείνα της πηγής της Αρέθουσας.

Αποτελεί αρχαιοελληνική συνειρμική ιδεατή ανθρωπόμορφη παράδοση της «ένωσης» των γλυκέων υδάτων ποταμών και πηγών που ρέουν στη θάλασσα (δια της Μεσογείου).

Αλφειός

Μυθικός θεός του ομώνυμου ποταμού, που πηγάζει από την Αρκαδία, διαρρέει την Ηλεία και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος. Ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύος και λατρευόταν στην Ολυμπία ως ποτάμια θεότητα, καθώς περνούσε από το νότιο τμήμα της ιερής Άλτεως. Μέσα στην Άλτι υπήρχε βωμός, όπου γίνονταν θυσίες προς τιμήν του.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Αλφειός ήταν κυνηγός, που ερωτεύθηκε παράφορα τη Νύμφη της Αχαΐας, Αρέθουσα. Εκείνη, όμως, δεν ανταποκρίθηκε και για να γλυτώσει από την καταδίωξή του, ζήτησε τη βοήθεια της Αρτέμιδας. Η θεά την τύλιξε σε σύννεφο και την έφερε στην Ορτυγία, νησάκι απέναντι από τις Συρακούσες, όπου τη μεταμόρφωσε σε πηγή. Ο Αλφειός περιπλανιόταν απελπισμένος για το χαμένο έρωτά του, μέχρι που τον λυπήθηκε ο Δίας και τον μεταμόρφωσε στο μεγάλο ποταμό της Πελοποννήσου. Τότε διέσχισε το πέλαγος και έφθασε στη Σικελία, όπου και ενώθηκε με τα νερά της «καλλίρροης» Αρέθουσας.

Άλλη παραλλαγή του μύθου αναφέρει στη θέση της Αρέθουσας την ίδια την Αρτέμιδα. Ο Αλφειός ήταν το αγαπημένο ποτάμι του Δία. Κατά την αρχαιότητα, τη 19η του μηνός Ελαφιώνος, μετέφεραν τη στάχτη από την εστία του Πρυτανείου στο μεγάλο βωμό του Δία, που υπήρχε στο κέντρο της Άλτεως, την ανακάτευαν μόνο με νερό του Αλφειού και επάλειφαν το βωμό. Η μεγάλη σημασία του ποταμού για την Ολυμπία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο Αλφειός απεικονίζεται στη μία άκρη του ανατολικού αετώματος του ναού του Δία, όπου αποδίδεται ως ξαπλωμένος άνδρας.

© Υπουργείο Πολιτισμού και ΤουρισμούΟ ποταμός Αλφειός από το ανατολικό αέτωμα του Ναού του Διός στην Ολυμπία

File:Syrakus Fonte Aretuse.jpg

 Arethuse’s spring («Fonte di Aretusa») in Syracuse, Italy. It is a fresh-water spring curiously springing along the sea shore, (: φαίνεται πόσο κοντά είναι η θάλασσα!). Known since the Greek time, it was rearranged in the semi-circular lake which can be admired today (filled with fresh-water fish and papyrus) only in 1847, demolishing the upper part of the Spanish bulwark still surrounding it, which had been built in 1540. Picture byGiovanni Dall’Orto, May 22 2008.

Κατηγορίες:Ελλάς, Οικονομία, Πολιτική Ετικέτες:
  1. Το Μώλυ
    10/06/2011 στο 16:21

    Αγαπητέ «JIK»,

    ευχαριστούμε για το ενθαρρυντικό σχόλιό σου, (: «It turned me on»), που ήταν και το πρώτο πρώτο στο μπλογκ. Σβήστηκε κατά λάθος και μόλις, τώρα, το αντιλήφθηκα.

    Να ‘σαι καλά!

  2. Geo
    09/07/2011 στο 12:06

    Ίσως να είμαι θύμα της συνομοσιολογίας αλλά νομίζω πως δεν είναι τυχαίο το γιατί δολοφόνησαν τον JFK, λόγω executive order 11110 κλπ… Συγχαρητήρια για το μπλογκ.

    • 09/07/2011 στο 17:44

      Χίλια «ευχαριστούμε», φίλε Geo, για τα καλά σου λόγια!

      Μόνο με …θύμα δεν μοιάζεις, πάντως, αφού ψάχνεις!

      Να’σαι πάντα καλά και να περνάς να τα λέμε.

      ΥΓ. Για όσουν, τυχόν, δεν γνωρίζουν τι ήταν «executive order 11110»,
      ιδού τα data: http://www.youtube.com/watch?v=ggADLt4s4pM

      Εδώ τι λέει και η wikipedia για το θέμα: http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_11110).

      Και:

      «.. Η FED, η λεγομενη Federal Reserve Bank της Αμερικης δεν ειναι καθολου Federal αλλα ενα private corporation. Η FED ιδρυθηκε το 1913 με λιγο πραξικοματικο τροπο και απο τοτε δεν εχει ελεγχθει ΠΟΤΈ για το τι κανει και πως λειτουργει. Αυτο που σιγουρα κανει ειναι να ΚΟΒΕΙ ΧΡΗΜΑ (δολλαρια) και να το δανειζει με επιτοκιο στο treasury της Αμερικης η οποια δινει σε ανταλαγμα ομολογα του αμερικανικου δημοσιου. Θεωρητικα το interest (σσ: το διάφορο, ο τόκος), η το μεγαλυτερο μερος του επιστρεφεται στο treasury στο τελος καθε ετους. Η ουσια βρισκεται στο ποιος ελεγχει την FED. Η FED πρακτικα (και οι 12 federal banks που την απαρτιζουν, αν και ουσιαστικα η πιο σημαντικη ηταν και ειναι αυτη της Νεας Υορκης) ουσιαστικα εχουν μετοχους τραπεζες (πχ Rockfeller, Morgan, Warburg, Lazard κλπ) ..

      Ο ΚENENTY προσπαθησε να α ν α τ ρ ε ψ ε ι αυτη την κατασταση με τη FED, και στις 4 Ιουνιου 1963 υπογραφει την executive order 11110 με την οποια πρακτικα ΠΑΙΡΝΕΙ τον έλεγχο της εκτυπωσης χρηματος απο την FED και ΔΙΝΕΙ τη δικαιοδοσια στο treasury να τυπωσει χρημα (χωρις να πληρωνει το κρατος ληστρικο τοκο). Εξι μηνες ΜΕΤΑ δολοφονειται. Ο επομενος προεδρος απεσυρε ολα τα νομισματα που ειχαν τυπωθει (4,3 billion US$) και απο τοτε δεν εχει ξανατολμησει κανεις προεδρος να χρησιμοποιησει την διαταγη 11110 , η οποια παραμενει σε ισχυ», (σσ: στην wikipedia γράφει πως έχει αποσυρθεί από το 87, τελεσίδικα, και από το 82, τυπικά). Οι υπογραμμίσεις δικές μας. Πηγή: http://koukou.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23598&blid=291).

      Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά, -όπως και το γνωμικό που λέει μην βγάζουμε απόφαση πριν ακούσουμε και τις δυο πλευρές:

      Μυθος 1: Ο νομος για την ιδρυση της FED το 1913 επεξεργαστηκε απο τραπεζιτες της Wall Street και μερικους γερουσιαστες σε μια μυστικη συναντηση.
      http://www.publiceye.org/conspire/flaherty/flaherty1.html

      Μυθος 2: Ο νομος για την ιδρυση της FED δεν περασε ποτε απο το Κογκρεσο.Η Γερουσια ψηφισε χωρις απαρτια,αρα ο νομος ειναι ακυρος.
      http://www.publiceye.org/conspire/flaherty/flaherty2.html

      Μυθος 5:H FED ανηκει και ελεγχεται απο ξενους (Εβραιους)
      http://www.publiceye.org/conspire/flaherty/flaherty5.html

      Μυθος 6:H FED δεν εχει ελεγχθει ποτε (ουτε ο προεδρος των ΗΠΑ ουτε ο Θεος δεν μπορει να μπει μεσα,λεει και ενα βιντεακι που κυκλοφορει πολυ τωρα τελευταια)
      http://www.publiceye.org/conspire/flaherty/flaherty6.html

      Μυθος 7: H FED χρεωνει τοκο στο νομισμα που χρησιμοποιει ο Αμερικανικος λαος.
      http://www.publiceye.org/conspire/flaherty/flaherty7.html

      Μυθος 8: Εαν η FED δεν χρεωνε το Αμερικανικο δημοσιο τοκο για το χρημα που τυπωνει,ο προυπολογισμος θα ηταν ισορροπημενος και δεν θα υπηρχε το Εθνικο χρεος.
      http://www.publiceye.org/conspire/flaherty/flaherty8.html

      Μυθος 9: Ο Kennedy δολοφονηθηκε επειδη προσπαθησε να μειωσει την δυναμη της FED και να εκδωσει νεο νομισμα/χρημα.
      http://www.publiceye.org/conspire/flaherty/flaherty8.html

      Πηγή: http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=25513&PN=1

      • 09/07/2011 στο 20:47

        ΕΝΑΛΛΑΓΉ ΘΈΣΗΣ – ΑΝΤΊΘΕΣΗΣ (για το θέμα)

        1. Σχεδόν όλες οι οικονομίες του πλανήτη λειτουργούν σύμφωνα με το διεθνές σύστημα του «fractional reserve banking» (κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα).
        Παρ’ όλο αυτά όχι μόνο ο μέσος πολίτης αλλά ακόμα και αρκετοί απόφοιτοι οικονομικών πανεπιστημίων δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως πραγματικά λειτουργεί αυτό το σύστημα. Γιατί εάν είχαν ιδέα θα είχαν επαναστατήσει!!!!!! Και όσοι έχουν ιδέα και δεν επαναστατούν είναι είτε γιατί τους συμφέρει είτε γιατί το αποδέχονται σαν μέρος της δημοκρατίας, καθώς κατάφερε, μετά από αγώνες αιώνων από τους τραπεζίτες, να είναι πλήρως νόμιμο.

        Ναι ετσι ειναι. Οτι δεν ειναι τελειο το συστημα,το εχουν παραδεχτει και οι ιδιοι, αρκετες φορες απο το 1913. Πως λειτουργουσαν ομως ειδικα οι τραπεζες -στην Αμερικη π.χ.- πριν απο αυτο και το μετεπειτα federal reserve act?Με ποιο συστημα? Με το Wild West συστημα μιλουσαν τα πιστολια.

        Οποιος ηθελε ανοιγε οτι ωρα ηθελε μια τραπεζα. Το κεφαλαιο που χρειαζοταν ηταν σχετικα μικρο και επαιρνε την αδεια απο τις τοπικες αρχες η’ τον τοπικο σεριφη. Οτι ωρα επισης ηθελε την εκλεινε, γιατι ετσι γουσταρε δεν υπηρχαν καθολου εποπτικες αρχες και κ-α-ν-ε-ν-α-ς ελεγχος. Εκατομμυρια πολιτων εχασαν τα χρηματα τους/καταθεσεις. Επισης,εκατομμυρια που ειχαν δανεια απο την μια ωρα στην αλλη εχαναν τη γη κατω απο τα ποδια τους μαζι με οτι τους ανηκε, φαρμες-σπιτια-ζωα κ.τ.λ. Βλεπεις τοτε τα δανεια γινοταν απαιτητα αμεσως,μιλουσαν οι πιστολαδες και τα 38αρια colt.

        Δεν υπηρχαν δικαστηρια και ανακοπες διαταγων πληρωμης. Δεν υπηρχαν δικτυα τραπεζων, αλλα καθε χωριο-πολη ειχε και απο μια/διαφορετικη τραπεζα.Ασε που η μεταφορα χρηματος με τις αμαξες ηταν ο αγαπημενος στοχος του καθε Μπιλι δε Κιντ. Επισης,καθε τραπεζα μπορουσε -και το εκαναν χιλιαδες- να εκδωσει το δικο της (χαρτο)νομισμα. Αποτελεσμα,να κυκλοφορουν χιλιαδες διαφορετικα (χαρτο)νομισματα. Φαντασου τωρα, μιλαμε για 1800-1910 ποσο ευκολη ηταν η πλαστογραφηση αυτων και τις αντικειμενικες δυσκολιες στις συναλλαγες και στο εμποριο. Ακομα, δεν υπηρχε καποιας μορφης διατραπεζικη αγορα, ωστε οταν μια τραπεζα αντιμετωπιζε καποιο προβλημα ρευστοτητας να επεμβουν αλλες ισχυρες η’ η κεντρικη για να δωσουν την απαιτουμενη ρευστοτητα.

        Και πολλες φορες το προβλημα δημιουργουνταν απο φημες ραδιο αρβυλα, «τρεξτε,η ταδε τραπεζα εχει προβληματα και κλεινει,τρεξτε να προλαβετε'»Δεν ειχαν internet/blogs/δορυφορικη/τηλεφωνο για να φιλτραρουν την οποια φημη διαδιδοταν στομα με στομα -και με το μορφωτικο επιπεδη της εποχης-. Τα bank run ηταν στην ημερησια διαταξη. Για αυτο και εχουν καταγραφει και αλλες κρισεις εκτος της γνωστης του 1929,οπως το 1837,1873,1884 και οι κρισεις το 1893 και 1907 που ηταν σχεδον ισαξιες του 1929.Καθε φορα απο τις 850-15.000 τραπεζες εκλειναν οι μισες.

        Αυτοι ηταν καποιοι απο τους λογους που δημιουργησαν την αναγκη για μια κεντρικη τραπεζα.Η πρωτη προσπαθεια εγινε το 1863,1864 με το National Banking Act.Για να δημιουργηθουν ομοσπονδιακες εποπτικες αρχες,να εκδωσουν ενα κοινο νομισμα και να δημιουργηθει μια δευτερογενης αγορα ομολογων ωστε να χρηματοδοτησουν τα χρεη του εμφυλιου που μολις ειχε τελειωσει. Tους πηρε αλλα 50 χρονια.

        2. Εάν ρωτήσεις έναν οικονομολόγο να σου εξηγήσει τι σημαίνει «fractional reserve banking», θα σε βομβαρδίσει με 5 κάρα μακροοικονομικές ορολογίες και άλλα 10 κάρα μαθηματικές εξισώσεις και στο τέλος θα νιώσεις βλάκας και θα πιστέψεις ότι το «fractional reserve banking» είναι η ενδέκατη εντολή. Σε ορολογία της καθομιλούμενης και με πιο απλά μαθηματικά «fractional reserve banking» σημαίνει ότι από κάθε περίπου 1.000 δολάρια αποθεματικών κεφαλαίων μιας τράπεζας, το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργεί περίπου 100.000 δολάρια ζεστό χρήμα.

        Δηλαδή κάθε φορά που παίρνεις δάνειο από την τράπεζα στην ουσία η τράπεζα δημιουργεί από κοπανιστό αέρα ζεστό χρήμα το οποίο καλείσαι μετά να το αποπληρώσεις με τοκογλυφικό επιτόκιο. Εάν πιστεύεις ότι η τράπεζα σου δανείζει τα χρήματα που έχει από τις καταθέσεις των άλλων, τότε είσαι πιο βαθιά νυχτωμένος από αυτόν που «νύχτωσε χωρίς φεγγάρι»… Άλλο τόσο νυχτωμένος είσαι εάν νομίζεις ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούν το χρήμα που έχεις στον λογαριασμό σου…

        Η διεθνής μαφία των πλούσιων τραπεζιτών, όχι μόνο διαφθείρει το πολιτικό σύστημα για να στηρίξει με νόμους το άρρωστο «fractional reserve banking», το οποίο εξυπηρετεί μόνο αυτούς, αλλά επί πλέον καταφέρνει να το κρατάει μακριά και από την ενημέρωση, καθώς τόσο από τα σχολεία όσο και από τον τύπο, την τηλεόραση και το σινεμά δεν έμαθες ποτέ από που έρχονται τα χαρτονομίσματα που κρατάς στα χέρια σου κάθε μέρα.

        Ωραια τα λεει. Ειναι και αυτο απο τον Μητσο τον υδραυλικο η’ τον Μπαμπη τον σουγια? Γιατι κυκλοφορει με τιτλο «Στελεχος μεγαλης τραπεζας αποκαλυπτει» Καποια αλλη προταση/εναλλακτικη? Αντε να φυγουμε απο αυτο το συστημα, μετα τι?

        3. Η παγκοσμιοποίηση της τραπεζικής ολιγαρχίας έχει μια αχίλλειο πτέρνα που λέγεται «bank run» (τρέχω στην τράπεζα να πάρω τα λεφτά μου). Μπορείτε αναίμακτα, νόμιμα και συνταγματικά να τους κερδίσετε παίρνοντας απλά τα λεφτά σας από τις τράπεζες.

        Χρειάζονται μόνο 500 άνθρωποι, οι οποίοι θα κάνουν ουρές απέξω από 10 διαφορετικές και ισχυρές τράπεζες σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, για να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα που θα βάλει μπρος τον μηχανισμό του self-fulfilling prophecy (η προφητεία που βγαίνει αληθινή επειδή προφητεύτηκε).

        Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ενορχήστρωση όχι μόνο από τίμιους ανθρώπους αλλά και από ανθρώπους με ελεύθερο μυαλό, οι οποίοι δεν έχουν φαει την προπαγάνδα της ολιγαρχίας που λέει ότι θα είναι ολική καταστροφή εάν γίνει αποσταθεροποίηση του νομισματικού και τραπεζικού συστήματος.

        εεεε συγνωμη, αλλα εφοσον ξερουμε οτι δεν υπαρχουν λεφτα για ολους στις τραπεζες, αν πολλοι πανε ταυτοχρονα να παρουν τα λεφτα τους,πως δεν θα γινει αποσταθεροποιηση του νομισματικου και τραπεζικου συστηματος??Οεοοο? Δηλαδη στις κρισεις 1837-1873-1884-1893-1907-1929 αλλα και προσφατα, τις δεκαετιες 70′ και 80′ αλλα και το 2007,ολα κυλησαν ομαλα? Τις ουρες εξω απο τα καταστηματα της Northern Rock το 2007 τις ξεχασες? ( http://www.theexpgroup.com/expand/blog/wp-content/uploads/2010/11/northernrock2.jpg , http://www.adamduda.pl/wp-content/uploads/2009/02/nrockl-8672.jpg)

        4. Έχουν δώσει αγώνες αμερικανοί πολιτικοί, ακόμα και πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Andrew Jackson 1829-1837, για να απαγκιστρώσουν το έθνος τους από όλες τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες που ανά τους αιώνες προσπαθούσαν να στήσουν (και τελικά έστησαν) στην Αμερική οι άπληστοι τραπεζίτες διαφόρων εθνικοτήτων.

        Στημενες ειχαν παντα,δεν ηταν η FED η πρωτη κεντρικη τραπεζα που στηθηκε. Μετα την Αμερικανικη επανασταση (1775-1783), το 1783,την χρονια της ανεξαρτησιας στηθηκε η πρωτη, η Bank of North America. Ακολουθησε First Bank of the United States 1791-1881 και μετα η Second Bank of the United States. Αυτην πολεμησε ο Jackson και τον προεδρο της Nicholas Biddle. Πολιτικοι και προεκλογικοι ομως ηταν οι λογοι του πολεμου μεταξυ τους αφου αυτοι οι δυο ηταν αντιπαλοι στις εκλογες του 1832. Οι δε δηλωσεις του A.Jackson -που αναφερονται και στα βιντεακια,το «σκοτωσα το τερας»- αφορουν τις πρακτικες και την διαφθορα της τραπεζας καποια χρονια πριν που οδηγησαν και στην μη ανανεωση της αδειας λειτουργιας της.

        Παντως, απο το 1819, πολλες φορες το Αμερικανικο Ανωτατο δικαστηριο εχει επικυρωσει την δημιουργια και λειτουργια κεντρικης τραπεζας.

        5. Ο Mayer Amschel Rothschild δεν ήταν αμερικανός. Γερμανο-εβραίος ήταν… όπως και τα 5 παιδιά του που μοίρασε πριν από διακόσα χρόνια σε όλη την Ευρώπη για να κάνουν τράπεζες και να κατακτήσουν όλο τον κόσμο… Πόσες Rothschild οικογένειες λες να υπάρχουν σκορπισμένες σε όλη τη γη στα διακόσα χρόνια που πέρασαν;;; Όσες και να είναι, αυτές και μερικές άλλες κάνουν κουμάντο τις τύχες όλων των λαών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σου φαίνεται παράξενο ότι μερικές οικογένειες μπορούν να κουμαντάρουν όλο τον κόσμο; Εδώ στο Greece δύο οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα για 35 χρόνια και ακόμα δεν ήρθε το τέλος… Ο Καραμανλής έχει δίδυμα και ο Γιωργάκης τον Ανδρέα και την Μαργαρίτα… Τα παιδιά σου σε λίγα χρόνια από τώρα θα φωνάζουν: «εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα»…
        Δες την αλήθεια: θες μόνο 2 τσοπανόσκυλα για να φυλάξεις 500 πρόβατα! Στον πλανήτη γη υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια πρόβατα και 100 χιλιάδες τσοπανόσκυλα

        Δεν γνωριζω ποσες Ροτσαιλντ οικογενειες υπαρχουν σκορπισμενες. Ισως να γνωριζει το «Στελεχος μεγαλης τραπεζας αποκαλυπτει» ολα αυτα. Αυτο που ξερω ειναι οτι εδω και 50 χρονια οι τραπεζες τους δεν παιζουν και κανενα ιδιαιτερο ρολο.Δεν εχουν την αιγλη και δυναμη που ειχαν παλαιοτερα. Δεν υπαρχουν πλεον τοσοι αυτοκρατορες, βασιλεις και πριγκιπες εν ενεργεια. Εχουν μικρη παρουσια σε καποιες πολεις και χωρες. Λειτουργουν πιο πολυ σαν κατι μικρες μπουτικ,με συγκεκριμενη πελατεια που χρονο με το χρονο μειωνεται.Κατι σαν κλειστα club. Κανουν πιο πολυ διαχειριση της προσωπικης περιουσιας τους και των λιγων πελατων τους.Αυτο που κανουν και εκατονταδες αλλες Privat Banks.

        Δεν εχουν ηγετικη θεση στις αγορες ομολογων οπως παλαιοτερα,ουτε στο FOREX (συναλλαγματα). Δεν ασχολουνται καθολου με δημ.εγγραφες και retail banking. Δεν υπαρχει καποιος Ροτσαιλντ αν θυμαμαι καλα στους πρωτους 200-300 της λιστας του Forbes. Ενας-δυο εχει ακουστει τα τελευταια χρονια απο την συμμετοχη του σε διαφορα Hedge Found και καναδυο αλλοι με οικολογικες ανυσηχιες και συμμετοχη σε τετοιες οργανωσεις .Τα ιδια και για τους Ροκφελερς. Εδω δεν μπορεσαν νa ελεγξουν την εταιρεια τους, την Exxon κοντρα σε αποφασεις του Δ.Σ. (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_27/05/2008_271406 , http://www.tovima.gr/finance/finance-international-news/article/?aid=235500 ,) δηλαδη αυτη τωρα στο δευτερο λινκ στη φωτο δεξια με τα γυαλια σου μοιαζει οτι κυβερναει τον κοσμο??? Αλλοι ειναι οι νεοι Ροκφελερ (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=06.05.2007,id=16892060).

        Αμφιβαλω οτι -οι δυο- συγκεκριμενες οικογενειες μπορουν να κανουν κουμαντο τις τυχες λαων. Οταν το παγκοσμιο ΑΕΠ ειναι κοντα στα 60 τρις$ και υπαρχουν αυτη τη στιγμη εκρεμμη συμβολαια σε παραγωγα κοντα στα 650 τρις $!!!!!!!, αμφιβαλω πολυ οτι δυο οικογενειες με 10?20?30? δις μπορουν να το κανουν αυτο. Υπαρχουν αλλες πιο ισχυρες. Γενικα, κανενας δεν μπορει. Οτι περιστασιακα μπορουν να δημιουργησουν ταση προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση, η’ οτι μπορουν να επηρεασουν πολιτικους και καταστασεις ναι, αυτο γινοταν,γινεται και θα γινεται. Εξαλου, το Lobbying -μιζα Ελληνιστι – ειναι και θεσμοθετημενο και νομιμο στην Αμερικη. Αυτο ομως απεχει πολυ απο το κανουν κουμαντο λαους/τον κοσμο γενικα.

        7. «Το αμερικάνικο όνειρο» © 2010 [Greek Subs]- http://www.youtube.com/watch?v=X5DYw1HZXH0 + http://www.youtube.com/watch?v=O2OtMO13Iy4

        Ωραιο, χαριτωμενο το βιντεακι με τα κινουμενα σχεδια αλλα η οικονομικη αναλυση ειναι λιγο χοντροκομενη.
        Οι δημιουργοι κινουνται στον Αμερικανικο πατριωτικο (ακρο)δεξιο χωρο. Το βιντεο διακινειται, υποστηριζεται απο πολλες σελιδες (ακρο)δεξιων-ρατσιστικων-αντισημιτικων οργανωσεων, πιθανως εχει χρηματοδοτηθει απο τετοιες. Εχουν προσκαλεσει τους δυο δημιουργους να μιλησουν για αυτο σε συνεδριο κομματος. Ειναι δηλαδη σαν να βαλουμε τον μπαμπα Πλευρη να μιλησει για τον σοσιαλισμο, την Παπαρηγα για τα καλα του καπιταλισμου και νεοφιλελευθερισμου και τον Χιτλερ για την υπεροχη της μαυρης φυλης και των Εβραιων αξιοπιστια 100%.

        Εχουν κοψει και ραψει γεγονοτα και δηλωσεις στα «μετρα τους», οπως η δηλωση του JFKennedy στο τελος. Η δηλωση εγινε πραγματι, οπως την ακουμε στο βιντεο,αλλα οχι οπως κυκλοφορει και απο πολλους αλλους Conspiracyολογους για “the secret powers behind the Federal Reserve”, αλλα σε ομιλια του Kennedy για την κουμμουνιστικη απειλη φτου γμτ και αυτο το παραμυθι δεν εχει δρακο

        Πηγή: http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=25513&PN=4

        Σσ: Όταν θέλει κάποιος να τσεκάρει σίγουρα την άποψή του, πρέπει να την εκθέτει στους αντιπάλους του, ώστε να δει τις θέσεις τους ως προς αυτή και αν στέκει, ή καταρρίπτεται…

        ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ σε όλους!

  3. 30/09/2011 στο 19:12

    Φίλε Μόλυ
    Όπου κι’ αν κοιτάξεις στον πλανήτη, δίπλα σε έναν Εβραίο έναν Έλληνα θα βρείς.
    Ψάξτο
    φιλικά Κοσμάς Παυλίδης

  4. 30/09/2011 στο 23:27

    Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

    Δεν αμφιβάλω, καθόλου, Κοσμά.
    Αλλά, πώς σου ‘ρθε αυτό, τώρα; Εννοώ, δεν κατάλαβα τι θες να πεις και, κυρίως, από πού ορμώμενος το είπες. Άμα θες, εξήγησέ μου, please…

    ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!

    ΥΓ. Το Μώλυ, είναι. Δες, αν θες, και σχετικό ποστ.
    Ωραίο το μπλογκ σου.

    • Κοσμάς Παυλίδης
      01/10/2011 στο 05:13

      Συγνώμη για την λάθος προσφώνηση, αλλά χειάζομαι ένα όνομα για τον συνομιλιτή μου, σε ποιόν μιλάω δηλαδή.

      «Όπως, επίσης, εντύπωση μου προκαλεί το «γιατί» οι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες, που θεσμοθέτησαν τον ΜΟΝΟ- ΘΕΪΣΜΟ, κυριαρχούν στα οικονομικά (= χρήμα) του πλανήτη»

      Η αναφορά στο κείμενό σου – η αφορμή για την διαπίστωση.

      Η οικονομία είναι παράγωγο της πληθυσμιακής μεγέθυνσης του ανθρώπινου είδους.
      Στις πρωταρχικές (πολιτιακές) κοινωνίες δεν ήταν απαραίτητη σαν χωριστή επιστήμη γιατί απλά δεν είχε αντικείμενο. Αυτό άρχισε να εμφανίζεται ως αναγκαιότητα στα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια και το Βυζάντιο.

      Οι Εβραίοι, όπως και οι Άραβες ως προτεργάτες των μεσαιωνικών πρωτόλιων οικονομικών θεωριών, ανέπτηξαν ιδιαίτερα τα «λογιστικά» οικονομικά για να μπορέσουν να διαχειριστούν τους πραγματικά ελάχιστους πόρους που τους παρείχε ή φύση.

      Στην συνέχεια η ανάγκη έγινε δεύτερη φύση. Το πως χρησιμοποιούν σήμερα αυτή την «φύση» τους είναι άλλο θέμα.

      Οι Έλληνες οφείλουν την κρατική τους υπόσταση σε Έλληνες «εμπόρους» – οικονομικούς παράγοντες της διασποράς του 17ου – 19ου αιώνα. Αυτοί έδωσαν τα αρχικά κεφάλαια για την έναρξη της επανάστασης του 21 και την υλοποίηση των βασικών δομών του νέου κράτους (Πανεπιστήμιο, νοσοκομεία κτλ) μέχρι σχεδόν τον δεύτερο παγκόσμιο.

      Οι Ισραηλίτες οφείλουν την ύπαρξή τους ως κράτος στον ίδιο ακριβώς λόγο.

      Απο το σημείο αυτό και πέρα η ανάλυση είναι πολύ μεγάλη. Απλά το ανέφερα σαν σκέψη.

      Ευχαριστώ για την εκτίμηση σου για το blog. Όποτε έχεις χρόνο ρίχνε μια ματία στά «Κείμενα». Ίσως βρείς κάποιες «φρέσκες» ιδέες για όσα γίνονται γύρω μας – σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο βέβαια.

      Θα τα ξαναπούμε.

      φιλικά Κ.Π.

      • 01/10/2011 στο 13:36

        Καλημέρα, Κοσμά!

        Δεν ήταν λάθος η προσφώνηση, φίλε, -προς Θεού! Την λεπτομέρεια του «ω» διόρθωσα. Δεν υποχρεωμένος ο καθένας να ξέρει τι είναι «το μώλυ», αλλά εμείς εδώ υποχρεωμένοι να το διευκρινίζουμε.

        Αυτό που λες για τον πληθυσμό δεν στέκει. Δεν υπήρξε καμία αύξηση απότομη του πληθυσμού, για να το αιτιολογεί. Δες:
        http://exeldim.site40.net/xomo_sapiens/plithismos_65000_eti.htm
        &

        Αλήθεια, το διάβασες το άρθρο, ή έμεινες στην αρχή του; Το λέω για να ξέρω πώς να μιλήσω.

        Η άποψή μας για τους Εβραίους βρίσκεται στην αρχή τού «ΤΑΛΜΟΥΔ, περί Αντισημητισμού, Μαγείας & Παιδεραστίας»- https://gkdata.wordpress.com/%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B4-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-a/
        Εκεί γράφει:

        «ΤΩΡΑ, που είμαστε σύμμαχοι και συνεταίροι με τους Ισραηλινούς και, κατά συνέπεια με όλους τους Εβραίους- Ιουδαίους- Ισραηλίτες της Διασποράς, θα θέλαμε να ΣΥ(Ν)- ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ τα περίεργα, κατά εμάς, κεφάλαια της Παλαιάς Διαθήκης και του Ταλμούδ. ΑΛΛΆ ΚΑΙ ό,τι αρνητικό έχουν διαπιστώσει οι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες, Ισραηλινοί ή μη, στη Ελληνική Γραμματεία και, κατά συνέπειαν, Κοσμοθεωρία.

        ΟΠΩΣ όλοι οι Έλληνες δεν είναι εθνικιστές, ή Ελληναράδες, αλλά πολλοί ούτε καν, πλέον, Χριστιανοί, το ΙΔΙΟ ισχύει και για τους Εβραίους- Ιουδαίους- Ισραηλίτες, Ισραηλινούς ή μη. Δεν είναι όλοι εθνικιστές- Σιωνιστές ούτε υπερορθόδοξοι με κοτσιδάκια. Αν βρουν την κριτική μας σκληρή και την χαρακτηρίσουν “αντισημητική” για να “καθαρίσουν την μπουγάδα”, ας σκεφτούν λίγο εξυπνότερα: ΕΜΕΙΣ κριτικάρουμε και τα ίδια τα αδέρφια μας εξ αίματος, αυστηρά έως και αδίστακτα, κάποιες φορές. Δηλαδή, τους ίδιους τους συν_πατριώτες μας, Ρωμηούς. Δεν είναι φυλετική και ρατσιστική, λοιπόν, η “dispute”- φιλονεικία- συζήτηση- λογομαχία- αμφισβήτηση- αντίθεση- διαφορά- προστριβή- καβγάς- έριδα- αντιπαλότητά μας. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ- ΙΔΕΟ_ΛΟΓΙΚΗ και, εν τέλει, ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι [..]

        [..] «Εκτός από τους ΕΛΛΗΝΕΣ, υπάρχει κι ένα άλλο μακράν ιστορικό έθνος στον Δυτικό Κόσμο: οι ΕΒΡΑΙΟΙ, (: τα δυο κράτη έχουν τα ΙΔΙΑ χρώματα στις σημαίες τους. Χμμμμ…..). Τα δύο έθνη, μάλιστα, συνδέονται …συμπτωματικά, «κατά τύχη» κι «όλως παραδόξως», εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, όταν και πρωτοσυναντήθηκαν στο κατώφλι της Ιστορίας, δημιουργώντας, -ερήμην τους!-, τον «Χριστιανισμό». Που προήλθε από τον Ιησού, ο οποίος ήταν Εσσαίος, όπου Εσσαίοι = εξελληνισμένοι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες.

        Όταν ο Χριστιανισμός, ως κράμα Ιουδαϊσμού – Ελληνισμού, κυριαρχεί στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, έχουν εξαφανισθεί οι Πόλεις-Κράτη των Ελλήνων, το 146 π.Χ., και το κράτος του Ισραήλ, τελεσίδικα, το 70 μ.Χ. Οι Έλληνες παραμένουν στις πατρογονικές εστίες τους, που βρίσκονταν και στην ελληνική χερσόνησο και σ’ όλο τον Κόσμο, αλλά, πλέον, ως σκλάβοι και δουλοπάροικοι. Οι Εβραίοι έχουν σκληρότερη μοίρα, αφού οι Ρωμαίοι ισοπεδώνουν την Ιερουσαλήμ και τον Ναό της, και διώχνουν τους Εβραίους από την χώρα τους.

        Έκτοτε, Έλληνες της Ομογένειας ανά την Γη και Εβραίοι της Διασποράς ανά τον πλανήτη, βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου και, μάλιστα, διαπρέπουν. Οι Εβραίοι και οι Έλληνες είναι οι δύο κατ’ εξοχήν εκπρόσωποι του διεθνισμού (με την έννοια του «κοσμο-πολιτ-ισμού») στην Γη. (: Αυτό απαντάει στο «ψάξτο» τού «Όπου κι’ αν κοιτάξεις στον πλανήτη, δίπλα σε έναν Εβραίο έναν Έλληνα θα βρείς. Ψάξτο»)

        Και πάλι κατά …σύμπτωση και τύχη, οι δύο λαοί αποκτούν, ξανά, δικό τους ανεξάρτητο κράτος, την ίδια εποχή: οι Έλληνες, πολεμικώ δικαίω, ξεκινούν, μεν, να έχουν ανεξάρτητο κράτος την 15η Γενάρη του 1822, ολοκληρώνουν, όμως, τις εδαφικές τους προσαρτήσεις με τα Δωδεκάνησα, το 1947. Οι δε Εβραίοι, πολεμικώ, μεν, αλλά και …νταηλιδικώ, καπιταλιστικώ και σιωνιστικώ δικαίω, αποκτούν κράτος το 1948!

        Εστιασμένης προσοχής και παρατήρησης «άξιον εστί», επίσης, το ότι η ελληνική λαϊκή Μουσική (: Καζαντζίδης, Διονυσίου, Γλυκερία, Αλεξίου, Νταλάρας, Αρβανιτάκη κ.α.) είναι νούμερο ένα στις προτιμήσεις των Ισραηλινών! Γεγονός που αποδεικνύει συντονισμό «θυμικού», ή: συγγενείς ψυχές… Αυτό κι αν «παραλέει»!..

        ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: αφού, επί δυο χιλιάδες χρόνια, βιώσαμε την εποχή του «ΙΧΘΥοΣ»

        (= κρυψίνους και άφωνος, σιωπηρός και ά-Λογος, παλουκώματα και σιγή, γενοκτονίες και μυστικά, διωγμοί και κάστες, θηριομαχίες και συγχωροχάρτια, σέκτες και σταυροφορίες, αποκρυφισμός και Ιερά Εξέταση, «Στοές» και ακρωτηριασμοί, βυζαντινισμός και μαρτύρια, συνωμοσίες και «Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ» = Υπαρκτός Χριστιανισμός => «εξαθλίωση και μυστικισμός είναι συγγενή γεγονότα»),

        και ΤΩΡΑ, στις μέρες μας, εισερχόμαστε στην εποχή του «Υδρο- ΧΌΟΥ», όπου το «ΧΑΟΣ» μέσω της μαθηματικής «Θεωρίας» του αποκαλύπτει τα μυστικά του στους Γήινους, κι ο πλανήτης ενοποιείται σ’ ένα «παγκόσμιο χωριό», είναι ευ-τύχημα το ότι παρευρίσκονται ως, κατοχυρωμένα, πλέον, α ν ε ξ ά ρ τ η τ ε ς π ο λ ι τ ι κ έ ς συνιστώσες, οι δύο αρχαιότατοι λαοί κι από κοινού γενάρχες τού Χριστιανισμού, οι ΕΛΛΗΝΕΣ κι οι ΕΒΡΑΙΟΙ.

        ΑΝ αυτοί οι δύο αφυπνισθούν και συν- ζητήσουν, συν- εννοηθούν και συν- φωνήσουν, μόνο καλό κι ωφέλιμο θα ’ναι αυτό για το παγκόσμιο χωριό του πλανήτη κι όλους τους πολίτες Γήινους, – αν δεν είναι αυτή καθ’ εαυτήν η λύση τού πριν και του νυν παγκοσμίου αδιεξόδου των «ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ του ΠΟΛΕΜΟΥ». Γιατί, τελικά, μάλλον, έχουν δίκιο όσοι λένε πως μόνο δύο προτάσεις, μέθοδοι, μοντέλα τρόπου ζωής υπάρχουν, το Ασιατικό- Δεσποτικό- Εβραϊκό (= «χριστιανικό» = ισλαμικό) και το Ελληνικό. Δηλαδή, το Μετα- Παρα- φυσικό, ή «Αποκαλυπτικό», και το Επιστημονικό, ή «Ορθο-λογικό».

        Έτσι κι αλλιώς, αν δεν υποκύψουν αμφότεροι στις σειρήνες της αντ-εθνικής ΔΑΤ και δεν υποταγούν στα πολιτικά της κελεύσματα, που απαιτούν αφομοίωση όλων των εθνών σ’ ένα, -κατά το παράδειγμα των ΗΠΑ-, θα είναι μαζί με τους Ινδούς και τους Κινέζους τα ισχυρότερα έθνη της γης, αφού: ΕΘΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ. Επειδή, όμως, Ινδοί και Κινέζοι δεν μετέχουν ούτε του Δυτικού κυρίαρχου Κόσμου ούτε του νυν Παγκόσμιου πολέμου κι ούτε του Μονοθεϊστικού δόγματος, η συ(ν)- ζήτηση του ΔΙΑ-ΛΟΓΟΥ, που φέρνει ο ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ, λόγω του Εμφυλίου του Μονοθεϊσμού, μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ των (αφυπνισμένων εκ των) Ελλήνων και των (αφυπνισμένων εκ των) Εβραίων. Έτσι, ώστε, -επιτέλους!-, να φανερωθεί ο ΛΟΓΟΣ (= η Αιτία), που προκάλεσε τον Εμφύλιο του Μονοθεϊσμού. Για να είναι, ακολούθως, και μόνο τότε, εφικτή, η θεραπεία…

        Σήμερα, ΕΜΕΙΣ ανοίγουμε τον διάλογο αυτόν, παραθέτοντας τον αντίλογο των ελληνικών θέσεων στην «ανάγνωση» της Παγκόσμιας Ιστορίας. «Όσοι …πιστοί, προσέλθετε», λοιπόν!»…

        Ελπίζουμε να μην σε κούρασαν όλα αυτά, αλλά μερικά θέματα- ζητήματα- «πράγματα» δεν λέγονται αλλιώς. Όπως κατάλαβες, είμαστε …αδιόρθωτοι εραστές του ΔΙΑ- ΛΟΓΟΥ, της διαλεκτικής.

        Να είσαι πάντα καλά,

        ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!

    • Κοσμάς Παυλίδης
      01/10/2011 στο 16:09

      Η πληθυσμιακή έκρηξη άρχισε μετά τα μέσα του 18ου αιώνα. Η ίδια εποχή ορίζεται ως η απαρχή της σύγχρονης οικονομίας από την δημοσίευση του έργου του Adam Smith περί του πλούτου των εθνών.(An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations), 1776.
      Συγνώμη για την παράληψη να το αναφέρω, το θεώρησα, λάθος βέβαια, ως δεδομένο.

      • 01/10/2011 στο 17:51

        «Η οικονομία είναι π α ρ ά γ ω γ ο της πληθυσμιακής μ ε γ έ θ υ ν σ η ς του ανθρώπινου είδους.
        Στις πρωταρχικές (πολιτιακές) κοινωνίες δεν ήταν απαραίτητη σαν χωριστή επιστήμη γιατί απλά δεν είχε αντικείμενο. Αυτό άρχισε να εμφανίζεται ως αναγκαιότητα στα ΥΣΤΕΡΑ ΡΩΜΑΪΚΑ χρόνια και το ΒΥΖΑΝΤΙΟ».
        &&&
        «Η πληθυσμιακή έκρηξη άρχισε μετά τα μέσα του 18ου αιώνα»

        Κοσμά,
        με όλο το συμπάθιο, αλλά ΔΕΝ υπάρχει ώρα για χάσιμο…

  5. 01/10/2011 στο 15:15

    Πολυ μεστη αναλυση και αντικειμενικη!! Ομως ειναι εμφανης ο εθνοκεντρισμος!!

    • 01/10/2011 στο 18:42

      Γεια σου, Γιάννη!

      Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Είσαι ευγενική ψυχή, κρίνοντας από όλα τα σχόλιά σου, που, πάντα, έχουν και μια καλή κουβέντα.

      @»Ομως ειναι εμφανης ο εθνοκεντρισμος!!»

      «Εθνοκεντρισμός» είναι, Ή «ελληνοκεντρισμός», φίλε; Για να δούμε…

      Από την στιγμή που «Έλληνες καλούνται οι της ημετέρας/ελληνικής παιδείας μετέχοντες», μπορεί ποτέ να είναι ο ελληνισμός εθνικισμός; Μήπως είναι, απλώς, εθνισμός*; Δηλαδή, αγάπη για το έθνος μας; Μήπως θα πρέπει να απαρνηθούμε και την καταγωγή μας, για να μην μας πούνε «εθνικιστές», αδερφέ; Έχεις, μήπως, διαβάσει το «Ποιος σκότωσε τον Όμηρο;»; Ευτυχώς, που οι άνθρωποι είναι Αμερικανοί, γιατί θα τους είχαν κρεμάσει κουδούνια, αν ήταν Έλληνες.

      Σταχυολογώ από το παραπάνω κείμενο, “ΤΑΛΜΟΥΔ, περί Αντισημητισμού, Μαγείας & Παιδεραστίας”:

      «Οπως όλοι οι Έλληνες δεν είναι εθνικιστές, ή Ελληναράδες ..
      ΕΜΕΙΣ κριτικάρουμε και τα ίδια τα αδέρφια μας εξ αίματος ..» -(: πάπαλα ο ρατσισμός, μια και καλή, φίλε, Γιάννη! Αλλά, ας συνεχίσουμε…),
      Δεν είναι φυλετική και ρατσιστική, λοιπόν, η “dispute”= φιλονεικία- συζήτηση- λογομαχία- αμφισβήτηση- αντίθεση- διαφορά- προστριβή- καβγάς- έριδα- αντιπαλότητά μας. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ- ΙΔΕΟ_ΛΟΓΙΚΗ και, εν τέλει, ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι.

      TO «MHNYMA» EINAI O I K O Y M E N I K O!!!
      .. Αν ο πλανήτης σωθεί, -αν ο πλανήτης προλάβει να σωθεί, υιοθετώντας, επιτέλους, το ελληνικό «Μέτρον»-, τότε, θα μπορέσει να συνεχισθεί ο σε σπερματική, τώρα, μορφή, ΠΑΝ-γ ή ι ν ο ς Πολιτισμός. Είναι δυνατόν, δε, να θεσπισθεί απ’ ΟΛΟΥΣ μ-α-ζ-ί τους Γήινους πολίτες e- Άμεση Δημοκρατία******, ως Πολίτευμα αυτού του θαυμαστού σε προοπτική ενιαίου γήινου Κόσμου, τον οποίο αυτός ο ΠΑΝ-ανθρώπινος Πολιτισμός υπόσχεται και μπορεί να φέρει.

      .. για ό,σους δηλώνουν στο φ ρ ό ν η μ α «Έλλην» .. ως οι έτοιμοι έτυμοι, πλέον, Έλληνες τω ΠΝΕΥΜΑΤΙ πολίτες ..
      Έτσι, σε λίγο καιρό, έμπρακτα κι όχι θεωρητικο-φανταστικά, η e- εκκλησία των e- πολιτών τού e- Δήμου τού ΠΛΑΝΗΤΗ Γη, θα είναι πραγματοποιήσημη κι άρα: η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ e- Άμεση Δημοκρατια εφικτή!».

      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Αυτά, Γιάννη, που πιστεύουμε, εν ολίγοις, είναι:
      «Ο/Η “Το μώλυ” είπε…
      31 Ιανουάριος 2 0 0 8 2:16 μμ, @ «press-gr» (: ΠΌΤΕΕΕΕΕ;;;;),

      Σήμερα, με το Διαδίκτυο, μπορούμε να ξαναστήσουμε το πρότυπο Διοίκησης των αρχαίων Ελλήνων, που πυρήνας του ήταν η “ΠΟΛΙΣ-κράτος”. Οι Έλληνες αναμεταξύ τους ήταν “και μαζί και χώρια”. Όπου αυτοί είχαν “Ελλάδα”, εμείς θα βάλουμε “Οικουμένη”. Kι όπου “Πόλις”, το κάθε σημερινό κράτος- χώρα- έθνος. Οι Αμφικτυονίες, οι Ολυμπιακοί, η Δήλος (θησαυροφυλάκιο), οι Δελφοί (Ανώτατο Δικαστήριο) κι ό,τι άλλο θεσμό είχαν, μπορούμε να τον προσαρμόσουμε στα μέτρα μας. Το σπουδαιότερο, όμως, απ’ όλα είναι ότι μπορούμε να επανασυστήσουμε, -επαναστατώντας, εν Ανάγκη-, το τελειότερο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης: την Άμεση Δημοκρατία, η οποία είχε αναιρεθεί εκ των πραγμάτων (υπερπληθυσμός). Η Άμεση Δημοκρατία για να “λάβει χώρα” χρειάζεται: α) Κοινή γλώσσα. Υπάρχει, είναι τα Αγγλικά, (: που τα “μορφωμένα” τους είναι όλα Ελληνικά. Πρβλ: “It’s all …Greek to me!”), β) Αγορά = «topos» συνάντησης (πολιτών-οπλιτών, κι όχι παζάρι …μικροπωλητών). Υπάρχει κι είναι το Διαδίκτυο, και γ) Πολίτες. Αντικειμενικά, υπάρχουν, είμαστε όλοι οι ενήλικες, ως φυσική παρουσία. Υποκειμενικά, όμως, “πνευματικά”, δηλαδή, δεν υπάρχουν, πλην ελαχίστων, έτοιμοι έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες-Οπλίτες ή πρόσωπα που έχουν κριτική σκέψη και είναι έτοιμοι, μέχρι αυτοθυσίας, να την υπερασπίσουν».

      ΑΡΘΡΑ σχετικά:

      1) «Ο εν δυνάμει Α΄ Παν_γήινος Πολιτισμός»- https://gkdata.wordpress.com/2011/06/18/%CE%BF-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%84-%CF%80%CE%B1%CE%BD_%CE%B3%CE%AE%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA/

      2) «“I M A G I N E”: ο πανεθνικός ύμνος τής e-Άμεση Δημοκρατίας»- https://gkdata.wordpress.com/2011/06/16/%E2%80%9Ci-m-a-g-i-n-e

      3) «Ο κ. Γιανναράς, ο Δυτικός κόσμος και το …overdose διαπιστώσεων»- https://gkdata.wordpress.com/2011/06/05/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-overdose-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

      & 4) Η e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι εφικτή, -παίδες!- https://gkdata.wordpress.com/2011/06/04/21/#more-21

      ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ σου, Γιάννη Μακρή!

      Να’σαι πάντα καλά!

      —————
      * Εθνισμός = «ιδεολογική στάση που προωθεί την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης χωρίς να δείχνει περιφρόνηση απέναντι στην ιστορία και την ταυτότητα άλλων εθνών», http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

      «Έλληνες εθνικιστές & Δυτικός ρατσιστικός εθνικισμός

      Kυρίαρχο ρόλο στην π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ η παίζει η ψευδεπίγραφη π ρ ο π α γ α ν δ ι σ τ ι κ ή εκστρατεία ενάντια στον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. Bάζοντας στη θέση του Ε Θ Ν Ι Σ Μ Ο Υ που δεν είναι και τόσο εύκολος αντίπαλος για τους θεωρητικούς μας, τον εθνικισμό που λόγω της αρνητικής παραδήλωσης του όρου είναι παιχνιδάκι, επιτυγχάνουν εύκολα μ’ αυτήν την ταχυδακτυλουργία διπλό στόχο. Aπ’ τη μια εξουδετερώνουν τον κύριο εχθρό τους τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ μέσω της συκοφαντίας κι απ’ την άλλη αποσιωπούν έντεχνα έναν άλλο ανελέητο εθνικισμό, του οποίου η χώρα είναι θύμα», ΕΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ (!!!),

      @: “Η ΚΛΑΛΟΓΕΡΙΚΗ του ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ”- https://gkdata.wordpress.com/2011/06/07/%E2%80%9C%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%E2%80%9D/

  6. laskaratos
    01/11/2011 στο 22:16

    Μώλυ,
    με συγκίνηση βλέπω πως διάλεξες για εικονογράφηση του άρθρου, ένα ιστορικό νόμισμα των Συρακουσών με τη σικανικη νύμφη Αρέθουσα, την αγαπημένη του ποταμού Αλφειού, ένα από τα πολλά με παρόμοιο θέμα αρχαία σικελικά νομίσματα.

  7. 01/11/2011 στο 23:15

    Υποκλίνομαι, e- φίλε, στις γνώσεις σου!

    Χαίρομαι, δε, που κάνεις εμφανή την παρουσία σου εδώ.

    Ξέρεις, κατάγομαι από την αρχαία Ολυμπία, από τα «Ολύμπια», όπως τα λέμε, πια.

    Ο παππούς μου είχε ένα «κτήμα» στον κάμπο της Ολυμπίας. Πλίνθινο σπίτι, αλώνια για την σταφίδα, μπαξές, κοτέτσια, φούρνος, πηγάδι και ένας μεγάλος πλάτανος, κάτω από τον οποίο ήταν το τραπέζι. Πάνω στον πλάτανο είχε φτιάξει ένα μεγάλο «κρεββάτι» με αχυρένιο στρώμα, σε ύψος 5, 6 μέτρων. Κάθε μεσημέρι, στις γιορτές και στις σχόλες, με έπαιρνε και με ανέβαζε πάνω κει! Τρελαινόμουν από τη χαρά μου! Απίθανη αίσθηση να αγναντεύεις από ψηλά, ανάμεσα στα κλαριά του πλάτανου, με το αεράκι να σφυρίζει ρυθμούς και να τα κάνει να χορεύουν. Είχε μαζί του ψωμάκι και τάιζε τα πουλιά που ήταν εξοικιομένα μαζί του και ερχόντουσαν τιτιβίζοντας, -θυμάμαι, ακόμα, έναν κίτρινο συκοφάγο.

    Από κει πάνω, λοιπόν, μου έδειχνε τον Αλφειό, που άστραφτε στον καλοκαιρινό ήλιο και μου έμοιαζε σαν ασημένια κορδέλα, καθώς κυλούσε ανάμεσα στον κάμπο με τα αμπέλια. Και ο παππούς μού έλεγε ιστορίες για την εκστρατεία στο Αφιόν- καρά- χισάρ (= «μαύρη ακρόπολη του οπίου»!, -αν δεν κάνω λάθος), τους δειλούς Τούρκους και τις χοντρές Τουρκάλες. Ο παππούς ήταν δεκανέας ιππικού, παρασημοφορημένος από τον Κωνσταντίνο, που γύρισε με τα πόδια από την Τουρκία…

    Τι μου θύμισες! Να είσαι πάντα καλά, e- φίλε!!!

    Για τον Αλφειό και την Αρέθουσα και τον έρωτά τους, θα βάλω υποσημείωση, πάντως…

    Σε ευχαριστώ…

  8. 09/11/2011 στο 19:44

    Γιατί το τέλος της Ε.Ε. έρχεται από την Ελλάδα …

    Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν έχουν θέση η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ – Γι’ αυτό πρέπει να διαλυθούν – Τι αποκαλύπτει το Αμερικανικό Ινστιτούτο “STRATFOR” – Η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης – Έρχεται το …..

    http://diktyoellinwn.wordpress.com/

  9. 23/05/2012 στο 15:25

    «Οικονομολόγος», λέει, «είναι αυτός που θα μας πει, αύριο, γιατί αυτό που λέει, σήμερα, είναι λάθος»*.

    Άλλοι, πολύ σωστά, τους συγκρίνουν με τους αστρολόγους. Προσωπικά, τους έχω εφάμιλλους των σεισμο- λόγων: ΑΦΟΥ γίνει ο σεισμός, στον αναλύουν μέχρι …οδοντογλυφίδας. «Αφού», όμως.

    Και οι γλωσσολόγοι δεν μπορούν να προβλέψουν την εξέλιξη μιας γλώσσας. Την εξηγούν αφού συμβεί. Θα κάνουμε καλά να τους συγκρίνουμε με τους αστρολόγους;

    Το ίδιο κι οι παλαιοντολόγοι. Δεν μπορούν να προβλέψουν την εξέλιξη των ειδών, αλλά μόνο να την εξηγήσουν αφού συμβεί. Να τους συγκρίνουμε κι αυτούς με τους αστρολόγους;

    Το ίδιο κι οι ιστορικοί. Δεν μπορούν να προβλέψουν το μέλλον, αλλά μόνο να εξηγήσουν το παρελθόν. Κι αυτοί «σεισμολόγοι»;

    Πιο πολύ ταιριάζει να τους πεις όλους αυτούς μαθηματικούς, γιατί χωρίς μαθηματικά η «επιστήμη» τους δεν κουνιέται ρούπι.

    Χωρίς μαθηματικά η επιστήμη της Φυσικής είναι χαμένη. Να λέμε από δω και στο εξής τους φυσικούς «μαθηματικούς»;

    Και οι μηχανικοί χωρίς μαθηματικά παραλύουν. Να λέμε από δω και στο εξής τους μηχανικούς «μαθηματικούς»;

    Πάντα με προβλημάτιζε το «γιατί» οι Έλληνες, που θεσμοθέτησαν όλες τις κλασικές επιστήμες, ΔΕΝ είχαν καμία «Οικονομολογία», ή «Οικο-νομικά».

    Πάμπολλες είναι οι σημερινές επιστήμες που ήταν άγνωστες στους Αρχαίους. Σε προβληματίζει καθόλου γιατί δεν είχαν χημεία, κοινωνιολογία, βιολογία, γλωσσολογία; Εδώ ούτε νομικά δεν είχαν καλά-καλά!

    Όπως, επίσης, εντύπωση μου προκαλεί το «γιατί» οι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες, που θεσμοθέτησαν τον ΜΟΝΟ- ΘΕΪΣΜΟ, κυριαρχούν στα οικονομικά (= χρήμα) του πλανήτη, σήμερα, και χθες και προχθές,

    Δεν ξέρω αν όντως κυριαρχούν στα οικονομικά ή αν αυτό είναι έν’ ακόμα στερεότυπο.

    Εν πάση περιπτώσει, τον Μεσαίωνα ο δανεισμός με τόκο θεωρούνταν αμάρτημα και το επάγγελμα του αργυραμοιβού ήταν έν’ απ’ τα λίγα που επιτρέπονταν στους Εβραίους. Έσπασε όμως ο διάολος το ποδάρι του και με την ανάπτυξη του καπιταλισμού το επάγγελμα του τραπεζίτη έγινε ιδιαίτερα προσοδοφόρο. Οι Εβραίοι τραπεζίτες στάθηκαν αφάνταστα τυχεροί.

    Όπου «μονοθεϊσμός» = «I» and «Ι», and «an eye for an eye» = «ΕΓΩ» κι «ΕΓΩ», και «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Ή «ο θανατός σου η ζωή μου», ή «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», ή η μεγάλη εταιρεία καταβροχθίζει τις μικρότερές της => ΜΟΝΟ- ΠΏΛΕΙΟ, εν τέλει. Δηλαδή, με μια λέξη: «ΠΛΕΟΝ- ΕΞΊΑ» (= έξις/addiction για πιο πολλά).

    Ας αφήσουμε κατά μέρος τον φανερό αντισημιτισμό της παραπάνω παραγράφου.

    Το γιατί ο ΜΟΝΟθεϊσμός οδηγεί σώνει και καλά στο ΜΟΝΟπώλειο κι όχι ας πούμε στη ΜΟΝΟγονεϊκή οικογένεια ή στους ΜΟΝόφθαλμους ή στη ΜΟΝΟμαχία, δεν τον καταλαβαίνω, όταν μάλιστα οι λέξεις «μονοπολέω», «μονοπωλία» και «μονοπώλιον» υπάρχουν στ’ Αρχαία, δηλαδή τη γλώσσα που μιλούσαν οι δωδεκαθεϊστές κι όχι οι μονοθεϊστές. Δεν θα ήταν λογικότερο οι δωδεκαθεϊστές να έχουν «δωδεκαπώλιον»;

    Ο κανόνας «ὀφθαλμὸν ἀντὶ ἀφθαλμοῦ» δεν σημαίνει φυσικά «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», μονοπώλειο, πλεονεξία ή εγωκεντρισμό, αλλ’ απλώς ότι η εκδίκηση οφείλει να είναι περιορισμένη, δηλαδή ο εκδικούμενος να μην προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη σ’ αυτόν που τον αδίκησε απ’ τη βλάβη που υπέστη ο ίδιος. Προφανώς παλιότερα η εκδίκηση δεν γνώριζε όρια, δηλαδή ο εκδικούμενος σκότωνε αυτόν που τον αδίκησε. Αυτήν την άνευ ορίων εκδίκηση προσπάθησε να περιορίσει ο κανόνας «ὀφθαλμὸν ἀντὶ ἀφθαλμοῦ».

    Ο κανόνας του περιορισμού της εκδίκησης (lex talionis) δεν φτιάχτηκε απ’ τους Εβραίους· υπάρχει ήδη στον νόμο του Χαμουραμπί, που είναι χιλιετίες παλιότερος απ’ τον Μωσαϊκό νόμο. Απλώς ο νόμος που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα ήταν ο εβραϊκός, γι’ αυτό και νομίζαμε λανθασμένα ότι ήταν εξ ολοκλήρου επινόηση των Εβραίων. Πιθανώς η lex talionis να είναι ακόμα παλιότερη. Ίσως μια μέρα οι αρχαιολόγοι ν’ ανακαλύψουν μιαν ακόμη παλιότερη στήλη με νόμους, που να συμπεριλαμβάνει και την χαλιναγώγηση της εκδίκησης.

    Τέλος: δεν εξετάζεις τί νόμους είχανε οι Αρχαίοι. Δεν δέχονταν κι αυτοί την εκδίκηση; Δεν παίρνει η Κλυταιμνήστρα εκδίκηση απ’ τον Αγαμέμνονα που θυσίασε την κόρη τους Ιφιγένεια; Δεν παίρνει εκδίκηση ο Ορέστης απ’ τη μητέρα του Κλυταιμνήστρα που σκότωσε τον πατέρα του;

    «ελαίω Θεών/Θεού»,

    Μια μικρή διόρθωση: ελέω, όχι ελαίω.

    οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Αυτοί πρώτοι απαγορεύουν την ΑΙΜΟ- ΜΙΞΙΑ και δημιουργούν το πρώτο καθαρό ανθρώπινο «ΓΕΝΟΣ»

    Τον Πτολεμαίο τον «φιλάδελφο» ξέρεις γιατί τον έλεγαν έτσι;

    Η αιμομιξία είναι παγκόσμιο ταμπού. Η μόνη παράβασή της που ξέρω γινόταν από βασιλιάδες που παντρεύονταν τις αδελφές τους.

    Θυμήθηκα τώρα και τον Αίολο, που είχε παντρέψει τους γιους του με τις κόρες του:

    Αἰολίην δ’ ἐς νῆσον ἀφικόμεθ’· ἔνθα δ’ ἔναιεν
    Αἴολος Ἱπποτάδης, φίλος ἀθανάτοισι θεοῖσι,
    πλωτῇ ἐνὶ νήσῳ· πᾶσαν δέ τέ μιν πέρι τεῖχος
    χάλκεον ἄῤῥηκτον, λισσὴ δ’ ἀναδέδρομε πέτρη.
    τοῦ καὶ δώδεκα παῖδες ἐνὶ μεγάροις γεγάασιν,
    ἓξ μὲν θυγατέρες, ἓξ δ’ υἱέες ἡβώοντες.
    ἔνθ’ ὅ γε θυγατέρας πόρεν υἱάσιν εἶναι ἀκοίτις.

    Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο το ότι οι Ρωμαίοι διαδέχθηκαν τους Έλληνες στην διοίκηση του τότε κόσμου. Διότι η Διοίκηση/Κυβέρνηση έχει να κάνει, πρωτίστως, με την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και, ακολούθως, με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, επειδή η θρησκεία υπαγορεύει την Πολιτική

    Ματαίως προσπαθώ να βρω κάποια σχέση μεταξύ δωδεκαθέου και δημοκρατίας. Άλλωστε οι Αρχαίοι είχαν πολλά πολιτεύματα: βασιλεία, ολιγαρχία, τυραννίδα, δημοκρατία. Αν ήταν αλήθεια ότι ο δωδεκαθεϊσμός συνεπάγεται τη δημοκρατία, τότε η βασιλεία, η ολιγαρχία και η τυραννίδα απλώς δεν θα είχαν υπάρξει.

    Σημειολογικά, τότε είναι που στα ολόγυμνα, σαν την Αλήθεια, αγάλματα των Ελλήνων θεών, (: η ΜΟΝΗ ανθρωπο- μορφική θρησκεία, ever!), αρχίζει να μπαίνει «φύλλο συκής».

    Το «φύλλο συκής» προέρχεται απ’ την Παλαιά Διαθήκη. Λες να διάβασαν οι Ρωμαίοι την Παλαιά Διαθήκη και να τους κόλλησε η ιδέα με το φύλλο συκής;

    Στην Μινωική εποχή, ήμασταν στον «ΤΑΥΡΟ», (σύμφωνα με την μετάπτωση του άξονα της γης προς το επίπεδο της εκλειπτικής, που διαρκεί 25.920 χρόνια και διαιρείται σε δώδεκα ζώδια των περίπου 2160 χρόνων). Ακολουθεί η Εποχή του «ΚΡΙΟΥ», που περιλαμβάνει τα Τρωικά, την κλασική Ελλάδα και τον Αλέξανδρο. Μετά ήρθε ο Χριστιανισμός, και ο «ΙΧΘΥΣ». Γνωστά, τα όσα έκαναν αυτοί. Τώρα, «μπένουμε στον ΥΔΡΟ-ΧΟΟ», ή «This is the age of Aquarius«!

    Και μετά σού φταίνε οι οικονομολόγοι-αστρολόγοι!

    Μας είχε προϊδεάσει η «Θεωρία του ΧΑΟΥΣ». Παρεμπιπτόντως, «ΠΡΩΤΙΣΤΑ μεν Χάος γέναιτο», σύμφωνα με την ελληνική Εμπειρία- Γνώση- Σκέψη

    Το ότι μια θεωρία ονομάζεται «Χάος» δεν σημαίνει ότι σχετίζεται με το Χάος της αρχαιοελληνικής μυθολογίας!

    «Κάτι» φαίνεται να δείχνει προς τους Έλληνες, ξανά. Θυμήσου: EURO 2004, ένα μήνα πριν (: what a promotion!) την ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 και, μόλις, τώρα, GREEK CRISΙS 2010.

    Ξέχασες τη Γιουροβίζιον το 2005! Το νικητήριο άσμα λεγόταν «My number one». Τυχαίο; Δε νομίζω!

    Τώρα σοβαρά μ’ έβαλες να διαβάσω αυτό το κείμενο; Να διαβάσω και παρακάτω;

  10. Το Μώλυ
    23/05/2012 στο 20:02

    @ein Steppenwolf

    Πολύ εξυπνακίστικες, ανερμάτιστες, αμόρφωτες, ανθελληνικές και φανατικές οι απόψεις- απαντήσεις σου.

    θα σου απαντήσω διεξοδικά, αλλά για την ώρα:

    1. Τον Γκαλμπραίηθ τον ξέρεις;
    2. Τον Στράβωνα;
    3. Τον ορισμό της επιστήμης και την διαφορά θεωριτικών – θετικών επιστημών;

  11. Το Μώλυ
    09/06/2012 στο 13:36

    @Το Μώλυ

    Γιατί δεν απαντάς, τόσο καιρό, σε αυτά τα …απλά, ώστε να πάμε παρακάτω, στα «διεξοδικά», άμα αξίζει;

    Γιατί, αγαπητέ, το να γράφουμε στον αέρα, «δε λέει».

  12. 09/06/2012 στο 13:52

    @Το Μώλυ

    1. Ναι.
    2. Ναι.
    3. Ναι, ναι.

  13. Το Μώλυ
    09/06/2012 στο 14:16

    @ein Steppenwolf

    1. τι λέει για τους οικονομολόγους;
    2. Τι λέει για τους εβραίους της εποχής του;
    3. Ποιες είναι;

  14. 09/06/2012 στο 14:51

    @Το Μώλυ

    Καλή η μαιευτική μέθοδος, αλλά πολύ κουραστική και για τη μαμμή και για την εγκυμονούσα. Καλύτερα να κάνουμε καισαρική, κοινώς πες τα επιχειρήματά σου.

  15. Το Μώλυ
    10/06/2012 στο 11:11

    @ein Steppenwolf

    Όοοοοχι, φίλε μου! Μαιευτική. Πρώτα θα ορίζουμε για τι πράγμα θα μιλάμε. Γιατί άλλα λέω εγώ, άλλα νομίζεις εσύ.

    Και ξαναδιάβασε αυτό, για να καταλάβεις τι λέω: «Πολύ ε ξ υ π ν α κ ί σ τ ι κ ε ς, ανερμάτιστες, αμόρφωτες, α ν θ ε λ λ η ν ι κ έ ς και φανατικές οι απόψεις- απαντήσεις σου».

    ΥΓ. Δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν. Η «ΣΥ(Ν)- ΖΗΤΗΣΗ» με ενδιαφέρει. Ο παραπάνω χαρακτηρισμός των απαντήσεων που έδωσες, δεν προωθεί μια τέτοια άποψη. Είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ η στάση σου. Εχθρική…

  1. 08/07/2011 στο 16:06
  2. 11/07/2011 στο 13:23
  3. 01/10/2011 στο 22:56

Σχολιάστε